Ion Coja despre Rareș Bogdan: A …

Câte fețe are Bogdan…

Prezentarea publică „Asteroizii …

Comunicat de presă„A…

Românii din Oradea încep să reac…

Orădenii au început …

Românii din Harghita și Covasna,…

Românii din județele…

Un nou spectacol documentar de a…

Planetariul din cadr…

Intenția primarului de la Craiov…

Mișcarea făcută de p…

De ce avem nevoie de albine pent…

20 Mai, Roma, Italia…

Cultul Strămoșilor nu se negocia…

"Cultul Strămoșilor …

Rareș Bogdan: "Mi-au atacat tată…

"R. Bogdan parcă n-a…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Gașca detractorilor istoriei poporului român

Print Friendly, PDF & Email

De ceva vreme există o adevărată conspiratie împotriva istoriei poporului român. Cozi de topor, întruchipate de niște indivizi precum Lucian Boia, Zoe Petre, Patapievici, Liiceanu sau mai nou chiar și ca “evazionistul” Lucian Mîndruță, oameni cu o calitate profesională și/sau morală îndoielnică, lovesc aparent inexplicabil în istoria și mai ales în originea poporului român.

Mai nou, manualele școlare au eliminat începând cu anul 2007, aproape tot continuțul care face referire la istoria antică a Daciei, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la dovezile locuirii încă din cele mai vechi timpuri ale acestui spațiu primordial al civilizației europene.

Gașca detractorilor istoriei poporului român

Unul dintre aceste manuale de istorie, din care s-a șters practic cu buretele orice înseamnă perioada straveche și perioada geto-dacică din istoria noastră, este cel care a fost “coordonat” de către Zoe Petre și care a apărut în anul 2008 la Editura Corint din București. După doamna Zoe Petre, istoria poporului român începe abia dupa secolul II după Hristos! Astfel, pseudo-manualul de istorie conceput către Zoe Petre, trage apa după aproximativ 5000 de ani istorie antică, uitaâd complet de culturile Cucuteni, Gumelnița, Hamangia, de tăblițele de la Tărtăria,etc.

Lucian Boia este un alt individ concentrat pe minimalizarea și detractarea istoriei poporului român. În scurt timp, el a devenit feblețea autorităților de la Budapesta, fiind citat cu “multă dragoste” de către maghiarii extremiști și iredentiști, cărora le oferă materie primă pentru orice au aceștia nevoie în revendicările lor aberante și tembele. Mai grav este că acești detractori nu sunt finantați doar de către statul maghiar ci chiar și de către statul român, iar colac peste pupază, “o parte” a presei românesti și ” ‘telectualii” fițoși (mulți dintre ei cu origini cominterniste și bolsevice) îl ridică în slăvi pentru abjecțiile sale cu care încearcă să ne spele creierele și pentru “teoriile” sale tembele, pro globalizare.

Unii dintre acești “telectuali” fițoși, susținători ai curentului de globalizare, ce il susțin pe Lucian Boia în demersurile sale de a arunca cu dejecții în istoria poporului român sunt Gabriel Liiceanu și H.R. Patapievici.

Un alt specimen proaspăt apărut și care se oferă să fie un pupincurist destoinic al propagandei antiromânesti este Lucian Mîndruță. Invitat la emisiunea “Schimbă vorba”, Daniel Roxin a fost ironizat de către Lucian Mîndruță pentru promovarea ideii care susține originea geto-dacă a poporului român.

Unele dintre replicile năucitoare ale lui Lucian Mîndruță, cunoscut de altfel pentru propaganda sa pro-maghiară, sunt legate tocmai de originea geto-dacă a românilor. Acest cronicar pupincurist se întreabă cu ce îl ajută sau îl încălzește pe dânsul la plata facturilor să știe dacă e dac! Și mai aberantă este urmatoarea afirmație:

“Este clar că dacii sunt înruditi cu românii, pentru ca toți erau hoți. Dacii erau niște proto-hoți”, a spus Lucian Mîndruță

Despre daci nu au rămas dovezi clare în istorie că ar fi fost hoți ci dimpotrivpă dar despre evaziunea trustului la care a lucrat și Lucian Mîndruță sunt dovezi! Deci, mai sigur este hoț “evazionistul” Lucian Mîndruță decât strămoșii poporului român, geto-dacii. Și oricum este o comparație forțată și tâmpită cea facută de catre Lucian Mîndruță între campaniile dacilor la sud de Dunăre acum aproximativ două mii de ani și “ocupatia” modernă a unora dintre cetățenii certați cu legea.

A pune eticheta de hotie pe actiunile militare istorice ale dacilor este o idee la fel de tampita ca si multe altele izvorate din tartacuta de propagandist antiroman a lui Lucian Mandruta. Oare campaniile militare ale Imperiului Roman in Dacia dar si in alte multe alte provincii cucerite ce au insemnat? Chiar pana si in campaniile istorice recente de razboi, cum au fost cele din cel de-al doilea razboi mondial, oare nu s-au lasat cu prada de razboi atat pentru germani si rusi cat si pentru americani?

Dar cei ca Lucian Mandruta nu vor sa vada dincolo de linia trasata a propagandei antiromanesti si vor intoarce intotdeauna adevarul in oglinda, facand din alb negru, din agresori victime si din eroi monstri. De ce ar avea o problema detractorii istoriei poporului roman cu intentiile de a aduce la lumina istoria si originea adevarata a romanilor?

Ungurii au inceput in ultimii zece ani sa-si caute originile adevarate si au aparut fel si fel de teorii noi, unii dintre istoricii maghiari negand originile fino-ugrice si cautand origini in stepele Asiei  in Baschiria, Kazahstan, precum si in alte tari cu origini turanice.

ungaria-kazakhstan5

Indiferent de cat de exotice ar fi noile teorii aduse de catre generatia tanara de istorici si lingvisti unguri, legate de originile poporului maghiar, acestea nu sunt luate in deradere ci analizate, dezbatute cu interes, combatute cu argumente daca este cazul.

In Romania insa avem o gasca de detractori, multi dintre ei cu origini cominterniste si bolsevice, care sunt setati pe aruncarea cu excremente in istoria poporului roman!

In fond, pentru ei nici macar nu exista dacii! In tancurile sovietice cu care au fost adusi in Romania parintii sau bunicii lor nu era nici urma de dac!

Gasca detractorilor istoriei poporului roman
Gasca detractorilor istoriei poporului roman

Note:

[1] certitudinea.ro

[2] danielroxin.blogspot.ro

[3] ioncoja.ro


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia