Dupa ce a sistat alimentarea cu energie electrica, acum Ucraina ii mai aplica inca o lovitura peninsulei Crimeea. Ucraina va sista incepand cu 27 decembrie circulatia tuturor trenurilor spre Crimeea, peninsula care a fost anexata de catre Federatia Rusa, invocand motive de securitate.
Toate trenurile care mergeau spre peninsula Crimeea vor fi sistate. Trenurile care aveau traseul pana acum spre Simferopol si Sevastopol vor ajunge mai nou doar pana la “noua” asa zisa granita dintre Ucraina si Crimeea, ultimile statii fiind „Herson” și „Novoalexeevka”.
Ucraina va sista incepand cu 27 decembrie circulatia tuturor trenurilor spre Crimeea
Odata cu transportul de calatori va fi sistat de asemenea si transportul de marfuri pe calea ferata inspre Crimeea.
Aceste noi masuri impuse de catre Ucraina fac ca aprovizionarea peninsulei Crimeea sa devina mult mai dificila si costisitoare in acelasi timp pentru Federatia Rusa, aceasta nemaivand acces pe uscat si fiind nevoita sa faca legatura intre peninsula si restul Federatiei Ruse cu bacul. Ucraina intrerupe astfel orice legatura feroviara inspre peninsula Crimeea, ingreunand atat accesul cat si aprovizionarea regiunii.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
In anul 2010 un reputat analist, scriitor și jurnalist rus Leonid Mlecin a facut un demers pozitiv, și sper ca in viitor sa nu fie singular, pe calea recunoasterii publice, foarte importante, de altfel, a adevarului istoric. Adevar care evident deranjeaza și probabil va mai deranja, nu numai din țara […]