RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Slovacia: “Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor”

Print Friendly, PDF & Email

Slovacia a luat foarte in serios fenomenul iredentismului maghiar si il monitorizeaza cu atentie. Romania in schimb se pare ca doarme in continuare.

Iata ca atat Jobbik, formatiunea politica de extrema dreapta din Ungaria cat si presedintele acesteia, Vona Gabor, sunt la fel de iubiti in Slovacia si Croatia ca si in Romania. Concomitent cu actiunile din Romania, extremistii si iredentistii maghiari desfasoara activitati de acelasi gen si pe teritoriul Slovaciei si al Croatiei.

In Slovacia se face apel atat la etnicii slovaci cat si la cei de etnie maghiara pentru a stopa fascismul unguresc. Slovacii acuza autoritatile de la Budapesta ca rup sume importante de la bugetul Ungariei pentru a finanta propaganda secesionista in tarile vecine, in timp ce o buna parte a cetatenilor maghiari se afla intr-o crunta saracie.

Slovacia: “Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor”

Liderul partidului Jobbik, Vona Gabor, este considerat de catre slovaci nu doar un personaj excentric si un politician ipocrit ci si un tip care nu are toate tiglele pe casa, adica un tip cu adevarat nebun, numai bun pentru o croaziera permanenta pe dealurile Iasi-ului, cu destinatie finala la Socola.

Slovacia: "Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor"

Slovacia: “Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor”, sursa foto: parameter.sk

Legaturile pe care Jobbik, prin Vona Gabor, le-a facut in ultimul timp cu Turcia, cu diferite tari si popoare cu origini turanice, dar si cu diferite formatiuni islamice obscure si cu ideologii tenebroase, sunt considerate de catre slovaci adevarate bombe cu ceas.

Actiunile sacaitoare si destabilizatoare ale formatiunilor extremiste maghiare pentru tarile vecine Ungariei, sunt considerate in Slovacia similare cu cele efectuate de catre Horthy la mijlocul secolului trecut, iar Vona Gabor este considerat ca drept cel care cauta sa-i calce pe urme si sa-i imite actiunile.

Slovacia: "Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor"

Slovacia: “Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor”, sursa foto: parameter.sk

Formatiunile maghiare extremiste ii sacaie si pe slovaci cu manifestari in care bocesc  Trianon-ul, fluturand insemne si simboluri ale Ungariei, facand reuniuni si scoli de vara, similare celor facute si in Romania. Spre deosebire de romani, slovacii nu sunt la fel de intelegatori cu insultele la adresa simbolurilor lor nationale si nu prea vad cu ochi buni nici macar vizitele “fascistilor” de la Jobbik.

In presa slovaca se vorbeste in termeni foarte duri despre nostalgia ungurilor dupa ocupatia horthysta a teritoriului Slovaciei si despre sovinismul de care au putut si inca mai pot da dovada chiar si acum ungurii. Se pare ca slovacii nu prea isi amintesc nici ei cu placere de intrarea triumfala a “nenorocitului” (asa cum il numesc ei) de Miklos Horthy pe un cal alb in sudul Slovaciei.

Partidul de extrema dreapta Jobbik, ridiculizat in Slovacia

Partidul de extrema dreapta Jobbik, ridiculizat in Slovacia, sursa foto: parameter.sk

Aceleasi pretentii stupide si ridicole, le ridica extremistii maghiari fata de catre totii vecinii Ungariei. Se fac tot felul de comemorari si de forumuri pentru diversi criminali de razboi, provocand dezgust si indignare tuturor tarilor si popoarelor care au avut de suferit de pe seama expansionismului si revizionismului maghiar in trecut.

Asadar, slovacii ne atentioneaza si ei: “Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor!”.

Sursa:

[1] parameter.sk

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline