Volodea Tismeninski, khazar bolsevic, si interlopul Marco Maximilian Katz, reprezentantul mafiei masonice a lui Adrian Nastase!

Familia Tismaneanu figura pe statul de plata al Anei Pauker pentru actiuni intreprinse impotriva Romaniei si a romanilor, sursa imagine : ziaristionline.ro

Agitația publicistică a lui Vladmir Tismăneanu pe tema gestului prezidențial al lui Johhanis, de recunoaștere a meritelor anticomuniste și a liniei morale exemplare a fostului deținut politic Octav Bjoza are și alte resorturi decât cele vizibile.

Vladimir Tismăneanu a încasat sume mari de bani de la instituții ale statului, deși a mințit constant pe această temă, iar repoarte interne ale instituțiilor respective s-ar putea să aibă și consecințe penale. În plus, doi dintre susținătorii săi financiari sunt deja pușcăriași și s-ar putea ca și o altă duduie ce i-a servit de pușculiță să ia de asemenea calea pușcăriei.

Astfel, pentru cei care nu cunosc micile detalii de bizniz ale activitații lui Tismăneanu este bine de știu că acesta fost plătit de ex-puşcăriaşului Sorin Ovidiu Vântu – suporterul financiar al unei obscure fițuici – “Idei în dialog” (director Patapievici), pentru a pupa unde se nimerea. Același Vladimir Tismăneanu a primit bani şi favoruri pentru cartea scoasă împreuna cu inculpatul Ion Iliescu, “Marele şoc”, lustruind bine un fund “sărac dar cinstit”. Pretinsul profesorul de deontologie și morală a fost plătit gras și de puşcăriaşul Dan Voiculescu pentru a-l pupa în fund chiar pe “omul Securităţii”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


După care s-a adăpat de la resursa financiară alimentată de Clanul Udrea – Niro, ambii cu probleme serioase penale, finanțatorii “EvZ”, acum falimentar. Tismăneanu are motive serioase să se teamă, în perioada viitoare de sosirea decontului pentru matrapazlîcurile de până acum, deși a știut mereu să sară la timp dintr-o barcă în alta, după cum a simțit că vine vântul cu biștari.

Acum trage în aceeași barcă la vâsle, alături de un penal în toată legea, Maximillian Katz, tovărășel și el tot cu un ex-pușcăriaș, pe bizniz – e vorba de Adrian Năstase. Ofensiva personală a lui Tismăneanu la adresa deținutului politic Octav Bjoza şi-a găsit ecou doar în mediul comisionarilor vamali de calibrul intelectual al lui M. Katz, așa zis expert în discriminare și corectitudine politică, deși numai de corectitudine nu poate fi vorba în trecutele sale activitați și, culmea umorului negru, cu pretenții și de expert în semantică, nu doar în activităţi ilegale pe care DEX-ul Ministerului de Finanţe le-a denumit evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

Maximillian Katz este cel care a cerut, extrem de vocal, Academiei Române, cu ceva vreme în urmă, să scoată din DEX cuvântul „jidan“ şi din motive strict personale deoarece termenul are şi sensul de „afacerist lipsit de scrupule“, adică exact ceea ce pare să fie el, dacă avem în vedere ceea ce a stabilit Ministerul de Finanţe din perioada în care era condus de Daniel Dăianu, cel care a desfiinţat duty-free-urile de la Otopeni unde-şi făcea veacul M. Katz până să treacă la un nou tip de bizniz, antisemitismul. Gheșeftul lui Katz, după combinațiunile dubioase din Otopeni se cheamă de o vreme antisemitismul, un bizniz întemeiat tot pe ciordeala din vămi.

Pentru a se lansa temeinic pe culoarul nou de bizniz Katz a început prin a apostrofa Academia Română, într-un elan de un ridicol absolut, ce viza ştergerea din memoria colectivă a unui cuvinţel din DEX ce nu provine din limba română, termenii de „jidan“ – „jidov“ provenind din rădăcina slavizată jid- şi sufixaţi cu -ov (jidov) şi -an (jidan) care la origine derivă din numele propriu ebraic devenit etnonim Iehuda (mulţumire lui Iahve, adică lui Dumnezeu) – iehudi fiind cuvântul cu care evreii se denumesc pe ei înşişi în ebraică. În polonă sună Zyd, în maghiară -zsidÛ -, germană – Jude -, engleză – Jew -, franceză – Juif – , spaniolă – judio, ladino – judio -, arabă – yahud, iar în idiş – Id sau Yid.

 Faptul că Maximillian Katz s-a dovedit prin propria sa activitate pre-oengistă-holocaustologistă un personaj care acoperă exact definiţia din DEX a „jidanului“ – respectiv un „afacerist lipsit de scrupule“, este numai şi numai problema sa personală, împingerea sa în faţă riscă să arunce în derizoriu teme serioase de altfel, care meritau să fie tratate de specialişti, nu de comisionari vamali combinatori ai unor afaceri dubioase, cu un profilul ce nu corespunde defel celui de cavaler dalb al semioticii.

Domeniul antisemitism.ro ce prezintă activitatea oengeului lui Katz intitulat pompos Centrul pentru combaterea antisemitismului, aparţine, culmea, tocmai firmelor EDF ASRO SRL şi EDF Properties SRL, cu adresa Şoseaua Bucureşti-Ploieşti km. 16,5, firme menţionate într-un comunicat al Ministerului de Finanţe din 1998, în care se afirma: „Verificările efectuate la cele două societăţi au dat la iveală ilegalităţi precum evaziune fiscală, fals şi uz de fals; s-au constatat încălcări grave ale Legii 87/1994, Codului Vamal, Legii nr.12/1998 şi Ordinului 586/1993 al Ministerelor Finanţelor şi Comerţului“.

Familia Tismaneanu figura pe statul de plata al Anei Pauker pentru actiuni intreprinse impotriva Romaniei si a romanilor, sursa imagine : ziaristionline.ro
Familia Tismaneanu figura pe statul de plata al Anei Pauker pentru actiuni intreprinse impotriva Romaniei si a romanilor, sursa imagine : ziaristionline.ro

La aceeași adresa de unde se originează online Centrul pentru Combaterea şi Monitorizarea Anti-semitismului din România, respectiv domeniulhttp://www.antisemitism.ro se mai găsesc și următoarele domenii:http://www.bonded.ro, http://www.dutyfreeromania.ro, http://www.e-sky.ro,http://www.edf.ro, http://www.edfbonded.ro, http://www.edfgroup.ro,http://www.edflogitech.ro, http://www.holocaust.ro şi desigur exisă şi unhttp://www.katz.ro. Grupul de firme EDF între care se află şi EDF Bonded Stores SRL, din Giurgiu – ce au în posesie domeniul http://www.antisemitism.ro deși sunt axate pe afaceri vamale culmea, n-au avut niciun fel de profit în anii 2002, 2003, 2004, înregistrând în schimb numai pierderi, cel puţin conform declaraţiei fiscale. Acestea sunt firmele ce au devenit ținta măsurilor Ministerului de Finanțe, cu niște ani în urmă: „Epilog în scandalul EDF-Ministerul Finanţelor: Daniel Dăianu a retras autorizaţia firmei EDF ASRO pentru magazinele duty-free de la Aeroportul Otopeni. Tot ieri, Gheorghe Mocuţa a anunţat că Pavel Lăscuţ, director general adjunct al Direcţiei Generale a Vămilor, şi-a dat demisia.

Daniel Dăianu, ministrul finanţelor, a decis, prin două ordine, retragerea definitivă a autorizaţiei de „duty-free shop“ eliberate de MF societăţii EDF ASRO SRL pentru magazinele situate în perimetrul biroului vamal de frontieră Otopeni-călători, precum şi retragerea temporarăpe trei luni a autorizaţiei de «duty-free diplomatic shop» societăţii comerciale EDF PROPERTIES SERVICES (ROMÂNIA) SRL, pentru magazinul amplasat lângă biroul vamal Târguri şi Expoziţii – incinta Clubului Diplomatic Bucureşti-Băneasa, informează un comunicat al MF. Verificările efectuate la cele două societăţi au dat la iveală ilegalităţi precum evaziune fiscală, fals şi uz de fals; s-au constatat încălcări grave ale Legii 87/1994, Codului Vamal, Legii nr.12/1998 şi Ordinului 586/1993 al Ministerelor Finanţelor şi Comerţului“.

Prin măiestre combinaţii ori printr-o formulă magică a scăpat (şi) de probleme penale, după ce numele său a apărut în contextul unui scandal legat de o şpagă de 2,5 milioane de dolari, în Epoca Năstase, iar acum își face via Tismăneanu mega-publicitate free, că nu degeaba a lucrat el pe sectorul duty-free.

M. Katz, un afacerist lipsit de scrupule sau un nostalgic al activităţii vamale?

De unde și până unde a devenit Marco Maximilian Katz, afacerist dubios aflat în vizorul legii, de profesie comisionar vamal, spre șmenar, „expertul“ de astăzi în semantică și morală? De când şi până unde a ajuns M. M. Katz să întreprindă cercetări semantice, de unde atâta expertiză la domnia sa, care este? Cum de este atât de multilateral acest M.M. Katz? Am descoperit de altfel că nu este la prima tentativă de a se afla în treabă. În decembrie 2007, M. Katz cerea nici mai mult, nici mai puţin decât să i se schimbe numele Institutului „Paulescu“.

Într-o adresă trimisă Ministerului Sănătăţii, Katz solicita următoarele: „Vă rugăm să analizaţi oportunitatea ca o instituţie sanitară importantă din Bucureşti, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, să poarte numele medicului N.C. Paulescu. Prof. medic N.C. Paulescu a fost, aşa cum toată lumea o ştie, descoperitorul de fapt al insulinei, medicament care a modificat radical tratamentul diabetului. În acelaşi timp, prof. medic N.C. Paulescu a fost lider, alături de A.C. Cuza, al Uniunii Naţional Creştine (1922) şi apoi al Ligii Apărării Naţional Creştine (1923), partid naţionalist, xenofob şi antisemit condus de prof. A.C. Cuza.

Simbolul politic al acestor partide a fost zvastica, aleasă încă înaintea naziştilor. În condiţiile în care ideologia, militantismul politic şi etica prof. Paulescu au fost profund viciate de xenofobie, rasism şi antisemitism, ce exemplu uman şi moral poate reprezenta pentru tinerii de astăzi din România, ţara europeană care şi-a asumat valorile şi principiile democraţiei? În acest context ne exprimăm dezacordul cu orice act de încercare de a reabilita numele unei persoane vădit antisemite şi rasiste care, prin actele sale, a indus, în mod deliberat, suferinţă altor oameni“, se arată în scrisoarea semnată de Katz.

Cu toate acestea, Nicolae Cajal, fostul preşedinte al Comunităţii Evreieşti din România – s-a manifestat public drept cel mai autorizat apărător al profesorului Paulescu împotriva acestui detractor afirmând: „Personal consider că meritele lui Nicolae Paulescu sunt mari, sunt deosebite şi trebuie relevate la valoarea lor. … Eu respect părerile personale ale fiecarui om şi cred că nu am voie să leg valoarea omului de ştiinţă de concepţiile sale, inclusiv cele antisemite. … Îmi amintesc că tatăl meu, care a fost studentul lui Nicolae Paulescu, îl respecta şi îl admira, deşi ştia că era antisemit. Când judeca valoarea sa remarcabilă de profesor şi om de ştiinţă nu-l interesa concepţia filosofică sau ideologică.“

Lipsit sau nu de scrupule, M. Katz se pare că-şi caută cu orice preţ o activitate care să compenseze şmenul prin vămi și eventual să scape de vreo cercetare DNA, punându-se la adăpost printr-o șemecherie clasică, taxarea procurorilor cu eticheta antisemitismului, cam ce a încercat și Nati Meir, pușcăriaș acum, fără să reușească mare brânză, după ce a reușit totuși să se cupleze politic (și) cu Vadim Tudor, consângean de-al său după unele surse, ca și omologul său din Rusia, Vladimir Jirinovski.

De George Roncea / http://www.frontpress.ro/

Sursa:

[1] deveghepatriei.wordpress.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info