RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viorel Badea: “Este nevoie urgentă de crearea unui birou consular în Transcarpatia”

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul român Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni, consideră că este nevoie urgentă de deschiderea unui birou consular românesc în regiunea ucraineană Transcarpatia, la Ujgorod, Apșa sau Slatina.

Într-un interviu acordat publicației “Timp Românesc”, parlamentarul menționează că este nevoie de un birou consulat în această zonă deoarece distanța dintre regiunile Transcarpatia și Cernăuți, unde se află Consulatul General al României, este prea mare, românii din Maramureșul istoric fiind nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a-și rezolva problemele ce țin de misiunea consulară. “Să îți rezolvi o problemă și să ajungi de la Apșa la Cernăuți este o aventură” – a precizat Viorel Badea.

Viorel Badea: “Este nevoie urgentă de crearea unui birou consular în Transcarpatia”

Totodată, senatorul a apreciat activitatea Consulatului General al României la Cernăuți, condus de doamna consul general Eleonora Moldovan, notând că, datorită implicării misiunii diplomatice,  în ultimul timp, comunitatea românească a devenit mai consolidată.

“Trebuie să spunem adevărul gol-goluț. Consulul general al României a făcut treabă, a fost viu… A fost prezent în comunitatea românească, a știut să comunice atât cu liderii comunității, cât și cu autoritățile de la Cernăuți. A reușit, efectiv, să aducă o rază de lumină în acea comunitate. Asta îmi arată că se poate, dacă există oameni cu suflet și care își înțeleg foarte bine misiunea” – a afirmat Badea.

Senatorul a mai subliniat importanța reluării dialogului cu autoritățile ucrainene în ceea ce privește redobândirea cetățeniei române de către etnicii români din Ucraina. “Trebuie să înțeleagă și ucrainenii că a avea cetățenia română pentru cetățenii Ucrainei nu este o vulnerabilitate, ci o oportunitate. Este un lucru excepțional dacă aceștia reușesc să redobândească cetățenia română. Nu mai suntem în Evul Mediu. Trebuie să se gândească și ucrainenii că noi ne dorim ca acești oameni să trăiască în bunăstare” – a declarat Badea.

Viorel Badea: “Unirea cu Moldova, o prioritate politică și spirituală”, sursa imagine: www.senat.ro

Viorel Badea: “Unirea cu Moldova, o prioritate politică și spirituală”, sursa imagine: www.senat.ro

Sursa:

[1] tocpress.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline