RSS
TwitterFacebookPinterest

Esti student si vrei o afacere? Hai sa-si bata Statul joc de tine!

52% din studentii romani vor sa inceapa o afacere, dar numai 1% reusesc. Restul sunt falimentati oficial de…GUVERN!

Cea mai buna dovada ca romanii nu sunt comunisti.

Peste jumatate din studentii romani vor sa-si faca propria afacere (nu sa lucreze la Stat, ca parintii lor). Numai ca Statul nu-i lasa din gheare pe romani asa usor.

Vrei sa scapi de Stat? Uite ca nu te lasam!

Esti student si vrei o afacere? Hai sa-si bata Statul joc de tine!

Radu (intervievat de Pro TV) a studiat Administrarea Afacerilor si si-a deschis o firma de copiere si materiale publicitare. In clipa aceea, a descoperit doua adevaruri ingrozitoare despre Romania:

  • Din cauza taxelor imense, patronii ajung sa aduca bani de acasa. Ca patron (d-asta mic, obisnuit) castigi mai putin decat un salariat in privat, si MUUUUUUULT mai putin decat un functionar la Stat.
  • Din cauza coruptiei, concurentii tai care au relatii la partid si dau spagi, iau toate contractele cu Statul (platite din taxele tale!!!). Si nici nu platesc taxe (adica fac bine mersi evaziune) dar ANAF nu-i vede pe ei, pentru ca e cu ochii doar pe tine.

(Vezi http://www.incont.ro/idei-de-afaceri/ey-mai-mult-de-jumatate-dintre-studentii-romani-vor-sa-inceapa-propriul-business-micile-afaceri-vor-genera.html).

Adica Statul trasfera cu forta bani din contul tau, in contul lor. Si asta in timp ce absolut toate partidele plang cu lacrimi de crocodil pe umarul tineretului roman, unde somajul oficial este de 25%, iar cel real de 75%. Prin comparatie, in Marea Britanie micii intreprinzatori sunt tratati regeste de Guvern, care nu stie ce sa mai faca, doar sa le usureze munca (fara sa le dea bani de la buget, fireste, ca banii de la buget tot de la niste firme vin). Insusi premierul Marii Britanii se lauda oficial ca “suntem o natiune de bacani si mici comercianti”. In Romania, partidele ii numesc cu dispret – “buticari”. Pulime.

Singura sansa a lui Radu? Sa inceapa exact aceeasi afacere – dar nu in aceeasi tara.

Pentru ca Tara e de vina (si poate si parintii lui). Nu el.

Nota noastra: Statul roman este dusmanul cetateanului roman, mai ales al celui care vrea sa munceasca, fie ca angajat sau sa-si deschida o mica afacere. Cum e posibil sa se inchida peste 400.000 de firme mici si mijlocii doar in cativa ani din cauza unor tembeli care fac niste legi pe genunchi?

Masurile fiscale aberante, taxele si impozitele nascute din mintea unor oligofreni incompetenti au facut ca desfasurarea micilor afaceri in Romania sa devina un adevarat cosmar. Statul nu le asigura locuri de munca tinerilor in schimb se “asigura” ca-i va falimenta rapid daca se incapataneaza sa isi deschida o afacere pe cont propriu.

In schimb prolifereaza firmele de partid sau firmele care capuseaza anumite companii si intreprinderi de stat care inca nu si-au dat obştescul sfârşit.

  • Romanii traiesc de fapt in doua realitati paralele: o Romanie “a noastra” in care nu merge aproape nimic, inclusiv deschiderea si mentinerea in viata a unei mici afaceri
  • si o Romanie a “LOR”, in care totul merge ca uns, dar nu cu vaselina sau cu alti lubrifianti ci cu spagi si comisioane grase.
Esti student si vrei o afacere? Hai sa-si bata Statul joc de tine!

Esti student si vrei o afacere? Hai sa-si bata Statul joc de tine!

Sursa:

[1] capitalismpepaine.com


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info