RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Românii din Siberia

Print Friendly, PDF & Email

Zeci de mii de români din Basarabia şi nordul Bucovinei au fost deportaţi în Siberia. Unii din descendenţii acestora, copii la vremea aceea, trăiesc încă departe de baştină. Alţi români, din Basarabia, Bucovina sau Transcarpatia, au plecat sã munceascã în Siberia, unii stabilindu-se pentru totdeauna aici. Astãzi, Siberia rãmâne un teritoriu imens, prea puţin explorat, cu o istorie care o diferenţiazã de Rusia europeanã, un creuzet etnic formidabil.

Românii din Siberia

Urmariti un impresionant reportaj (5 parti) realizat de catre Televiziunea Romana, despre comunitatea romanilor din indepartata Siberie. Veti afla atat istoria zbuciumata si tragica a deportarilor cat si aspecte din viata actuala a celor care inca mai au cat de cat o constiinta de romani. Realitatile crunte cu care se confrunta populatia din acele zone sunt si ele prezentate in acest documentar.

ROMÂNII DIN SIBERIA. Episodul 1: LELIA from Marian Voicu on Vimeo.

Politica sovietica de colonizare a marilor intinderi inghetate ale Siberiei a provocat moartea a milioane de oameni de diferite etnii, inclusiv etnici rusi. Nu trebuiau motive speciale pentru deportare, de multe ori se gasea un pretext oricat de mic pentru a putea deporta o familie si a indeplini astfel norma ceruta de catre autoritatile sovietice.

ROMÂNII DIN SIBERIA. Episodul 2: ISIDOR from Marian Voicu on Vimeo.

ROMÂNII DIN SIBERIA. Episodul 3: TAMARA from Marian Voicu on Vimeo.

ROMÂNII DIN SIBERIA. Episodul 4: RADU from Marian Voicu on Vimeo.

ROMÂNII DIN SIBERIA. Episodul 5: SEBASTIAN from Marian Voicu on Vimeo.

Românii din Siberia

Românii din Siberia

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline