Românii din Ucraina au nevoie vitală de sprijinul Țării!

Cum au aratat titlurile din presa ucraineana din Transcarpatia : Ungurii şi ucrainenii din Transcarpatia refuză mobilizarea decretată de Kiev. Protestatarii au blocat o autostradă:
Peste 100 de persoane au blocat, marţi, autostrada Kiev-Ciop din sud-vestul Ucrainei, la 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria pentru a protesta faţă de mobilizarea care are loc în prezent pentru luptele din estul ţării, relatează AFP.
„Suntem împotriva mobilizării”, „Vreau ca tatăl meu să rămână în viaţă”, “Să meargă la război funcţionarii şi fiii lor!”, se putea citi pe afişele lor.

Circa 100 de camioane care veneau din Europa erau blocate de această mişcare de protest.

Românii din Ucraina au nevoie vitală de sprijinul Țării!

Cititi si : Romanii din Ucraina refuza sa lupte in razboiul din est

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Implicat de la jumătatea lui aprilie într-o „operaţiune antiteroristă” împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării, Guvernul ucrainean a decretat săptămâna trecută o nouă mobilizare în timp ce luptele se intensifică şi devin din ce în ce mai sângeroase.

„Este un război în est (…) de ce trebuie să moară acolo oameni din Transcarpatia (în celălalt capăt al ţării)?”, s-a indignat Iuri, în vârstă de aproximativ 50 de ani.

„Persoanele refugiate din est se odihnesc în sanatorii în regiunea noastră. De ce nu sunt mobilizaţi ei?”, a declarat la rândul ei Tetiana, în vârstă de 30 de ani, care a refuzat să îşi spună numele de familie.

Regiunea Transcarpatia este locuită de o numeroasă comunitate maghiară, dar şi de etnici ucraineni şi români.

Reacţia MAE

În timp ce membrii minorităţii româneşti din Ucraina s-au alăturat acestei mişcări, blocând mai multe drumuri în sud-vestul ţării,

Ministerul român al Afacerilor Externe s-a declarat, marţi, “îngrijorat de situaţia care a generat aceste proteste”. „Ministerul urmăreşte îndeaproape modul în care se desfăşoară (mobilizarea,n.red.), în contextul nemulţumirii exprimate de tinerii de origine română”, arată un comunicat.

Declarând că înţelege motivele pentru care Kievul a decretat această mobilizare, Bucureştiul susţine că se aşteaptă ca “aceste proceduri să nu aibă un caracter selectiv, care să introducă o abordare discriminatorie pe criterii etnice”. Potrivit MAE, autorităţile române au cerut “elemente suplimentare şi clarificări referitoare la procedurile de mobilizare în curs a tinerilor, înţelegând raţiunile fireşti ale oricărui stat privind necesitatea asigurării securităţii şi apărării integrităţii teritoriale şi a fost exprimată, în acest context, aşteptarea părţii române ca aceste proceduri să nu aibă un caracter selectiv, care să introducă o abordare discriminatorie pe criterii etnice”.

Potrivit datelor oficiale, minoritatea românească din Ucraina numără aproximativ 151.000 de persoane (şi ar reprezenta a treia etnie ca pondere din Ucraina, după ucraineni şi ruşi), cele două ţări având o frontieră comună de 650 de kilometri lungime. În regiunea Cernăuţi trăiesc 181.780 de românofoni, iar în regiunea Transcarpatia sunt 32.152 de etnici români.

Locuitorii din ţinutul Herţa s-au adresat preşedintelui Ucrainei, Parlamentului, ministrului Apărării, conducerii regiunii şi altor instituţii din ţară solicitând anularea ordinului de mobilizare a tinerilor. Ei au precizat că românii din regiunea Cernăuţi au fost întotdeauna oameni paşnici şi nu doresc ca în Ucraina să fie vărsare de sânge.

Articolul zilei (28.07.2014): Are ce invata Romania de la Ungaria? ATENTIE – Kievul trimite romani pe front deoarece prin moartea lor se desavarseste UCRAINIZAREA BUCOVINEI …

GUVERNATORUL DIN CERNAUTI catre ROMANII care refuza mobilizarea: “Daca nu va convine, PLECATI DIN UCRAINA”

TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de drept ale Romaniei. In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI.

In 2014 Traian Basescu declara ca NU VA RECUNOASTE UN REFERENDUM al ROMANILOR din UCRAINA …

Nota noastra: Tradarea a fost practic neconditionata, prin tratatul rusinos si inexplicabil semnat de catre tradatorul de tara numit Emil Constantinescu in 1997, fara nici o presiune politica straina, fara nici o conditionare din partea UE sau NATO, iar Romania are acum o mare problema legata de revendicarea acelor teritorii. In anul 2003 Ion Iliescu a mers cu tradarea nationala si mai departe semnand la randul sau tratatul de frontiera cu Ucraina, reconfirmand practic granitele impuse de catre URSS.

Recuperarea teritoriilor romanesti din Ucraina nu se poate face decat prin denuntarea tratatului politic din 1997 semnat de catre tradatorul Emil Constantinescu si desavarsit prin semnarea tratatului de frontiera in 2003 de catre tradatorul Ion Iliescu!

Acest pas poate fi facut si astfel reparata eroarea istorica pentru simplul motiv ca Ucraina nu a respectat acel tratat, incalcand frontiera prin saparea Canalului Bastroe, prin faptul ca refuza sa plateasca o investitie facuta de statul roman la Krivoi Rog estimata la un miliard de dolari si prin faptul ca Ucraina nu respecta drepturile minoritatii romanesti de pe teritoriul sau.

Asa zisa conditionare a integrarii in NATO seamana foarte mult cu un alt cantec recent de lebada: 

Romania a fost de acord sa gazduiasca inchisori CIA pentru a putea fi primita in NATO

Romanii sunt mintiti si tradati de o clica de tradatori de tara, un cuib de antiromani care isi bat joc de acest neam si de aceasta tara si care ne surprind cu acte de tradare succesive: 

Mamele tinerilor romani din Ucraina ard ordinele de mobilizare pentru armata
Mamele tinerilor romani din Ucraina ard ordinele de mobilizare pentru armata

Sursa:

[1] ioncoja.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ăștia vor încă un 1907?!

vin ian. 23 , 2015
Rascoala într-un sat din judetul Suceava! După ce le-au distrus casele localnicilor, echipamentele unei firme de prospecţiuni au fost indepartate de catre tarani de pe terenurile acestora. Satenii din satul sucevean Unceşti, comuna Buneşti, judeţul Suceava, s-au revoltat după ce o companie ce efectua prospecţiuni pentru depistarea zăcămintelor de gaz metan le-a distrus casele. Ăștia […]
Ăștia vor încă un 1907 ?!, sursa imagine: facebook.com/balaurul.roman

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News