Un maghiar din Romania: “Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”

Un etnic maghiar din Romania a afirmat in timpul unui interviu ca atata timp cat el traieste in Romania se considera roman, si nu ungur, lucru care a starnit imediat  mania si furia ungurilor din Ungaria in special.

Mare suparare printre extremistii maghiari, mai ales printre cei mai fanatici dintre ei din Ungaria: au luat pur si simplu foc cand au auzit ca un etnic maghiar din Romania se considera roman atata timp cat traieste in Romania:

“Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”, a spus cetateanul roman de etnie maghiara care se pare ca locuieste in Alba Iulia,  in timpul unui interviu acordat unei televiziuni in luna decembrie a anului 2013

Un maghiar din Romania: “Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”

Printre comentariile care se regasesc pe pagina unde este postat acest clip video sunt unele deosebit de jignitoare la adresa cetateanului roman de etnie maghiara, venite mai ales din partea vorbitorilor de limba maghiara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Nota noastra: Iata ca in Romania exista si minoritati care nu ezita sa-si arate patriotismul si atasamentul fata de locurile natale, fara sa ezite chiar a se considera romani. Cinste lor!

Un maghiar din Romania: "Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman."
Un maghiar din Romania: “Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”
[sg_popup id=”10″ event=”onload”][/sg_popup]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

6 thoughts on “Un maghiar din Romania: “Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”

    1. Un ţigar nu poate fi etnic român, pentru ca strămoşii lui au venit acum 400 de ani din zona India-Pakistan. Acel maghiar trebuie să fie un autohton, pentru că este de rasă europeană şi nu are trăsăturile asiatice. Cel mai probabil, este un daco-român ai cărui strămoşi au fost maghiarizaţi.

Lasă un răspuns

Next Post

La varsta de 80 de ani, un roman din orasul kazah Karaganda si-a indeplinit visul vietii sale: in Ziua Nationala a Romaniei a ajuns la Alba-Iulia, capitala Unirii

vin ian. 30 , 2015
La varsta de 80 de ani, un roman din orasul kazah Karaganda si-a indeplinit visul vietii sale: in Ziua Nationala a Romaniei a ajuns la Alba-Iulia, capitala Unirii. Vasile Rusnac are 80 de ani, iar doua treimi din viata sa le-a trait in Kazahstan. In anul 1954 a fost mobilizat […]
La vârsta de 80 de ani, un roman din oraşul kazah Karaganda şi-a îndeplinit visul vieţii sale: în Ziua Naţională a României a ajuns la Alba-Iulia, capitala Unirii

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro