RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

România trebuie să sancţioneze cu măsuri dure Ungaria pentru ascunderea infractorului Marko Attila

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Bogdan Diaconu este si el iritat de atitudinea Budapestei si a lui Viktor Orban, care le ofera “protectie” celor care au fost implicati in cazuri de retrocedari ilegale in Romania:

Ascunderea de către Guvernul de la Budapesta a deputatului condamnat Marko Attila în privinţa căruia Parlamentul a votat încuviinţarea arestării preventive reprezintă o îngenunchere a României al cărei sistem de justiţie a devenit bătaia de joc a Ungariei.

Conceptul de „protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban” invocat de avocatul lui Marko Attila pentru a justifica fuga acestuia de justiţie în Ungaria reprezintă o aberaţie juridică şi un motiv foarte serios pentru declanşarea unui scandal diplomatic.

Solicit MAE român să solicite de îndată Ungariei expulzarea lui Marko Attila de pe teritoriul său şi îşi prezinte scuze oficiale pentru adăpostirea unui infractor. În caz contrar, MAE are datoria să penalizeze diplomatic Ungaria cu cele mai drastice măsuri, dacă intenţionează ca cineva să mai creadă că România este un stat suveran.

De asemenea, MAE are datoria să sesizeze de îndată Comisia Europeană vizavi de acest comportament aberant al unui stat membru al UE în privința respectării justiției. Tăcerea MAE în această privință, ca și a DNA, este neverosimilă.

Ungaria nu este la primul afront grav adus României, dar adăpostirea infractorilor care se ocupă cu retrocedări ilegale reprezintă un semnal de încurajare al tuturor agenţilor Budapestei care au o asemenea misiune în ţara noastră: spolierea cu orice preţ a statului român, cu promisiunea că îşi vor găsi scăparea de justiţie în Ungaria.

Tocmai de aceea, statul român trebuie să demonstreze că braţul justiţiei sale este lung şi că nu poate fi evitat. În caz contrar, reţelele de retrocedări ilegale maghiare îşi vor face de cap în continuare în România ştiind că Ungaria îi va scăpa pe responsabili de rigorile legii.

Bogdan Diaconu

Deputatul UDMR Marko Attila

Deputatul UDMR Marko Attila

Sursa:

[1] Bogdan Diaconu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline