RSS

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

Cameleonicul primar al Iașului d…

Un an care ar trebui…

O rezoluție pentru admiterea Rom…

Marți, 11 decembrie …

Deputatul Remus Borza: "Este ina…

Deputatul Remus Adri…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

In anul 2011 Ucraina se temea ca Romania isi va revendica teritoriile inapoiIn anul 2011 Ucraina se temea ca Romania isi va revendica teritoriile inapoi

Print Friendly, PDF & Email

Nu e un secret aproape pentru nimeni ca Ucraina nu prea a fost prietenoasa pana in prezent cu Romania. Din contra: a facut uneori aproape tot ce i-a stat in putința pentru a se face antipatica, incepand de la ce ne doare cel mai mult, adica nerespectarea drepturilor minoritaților și in special pe cele ale etnicilor romani și ajungand pana la incalcarea repetata a frontierei, a inceperii fara consultarea parții romanești a saparii canalului Bastroe și culminand cu revendicarea teritoriala din cazul Insulei Șerpilor. Ar mai trebui poate pomenit aici și implicarea parții ucrainene in razboiul din Transnistria și aprovizionarea  provinciei separatiste prin contrabanda și trafic de tot felul, tolerate cu buna știința de catre statul ucrainean.

In anul 2011 Ucraina se temea ca Romania isi va revendica teritoriile inapoi

Și totuși în anul 2011 Ucraina în loc să se teamă de sora ei mai mare, Rusia, singura teamă era pentru Ucraina posibila revendicare din partea României a fostelor sale teritorii. În 2011 apărea un articol pe un site ucrainean, vidomosti-ua.com cu titlul următor: “România nu are pretenții teritoriale către Ucraina”.

Despre ministrul român de externe de atunci, Teodor Baconschi, se constata în presa ucrainenă că acesta a declarat că țara sa neagă orice pretenții teritoriale față de alte state.

“Vreau sa dau un raspuns clar la aceasta intrebare. Romania este un susținator al inviolabilitații frontierelor. Noi nu am pretins nici un fel de pretenții teritoriale fața de integritatea teritoriala a altor țari,..”, a spus el Baconschi  și “ca Romania protejeaza integritatea teritoriala a țarii ca fiind  membra a Uniunii Europene și NATO”.

Teodor Baconschi, a afirmat ca in interpretarea romaneasca a acordului din 2003, Insula Maican ar trebui sa revina Romaniei pentru ca, in urma colmatarii, șenalul navigabil – cel care determina traseul frontierei de stat – s-a mutat de la sud la nord de Insula Maican.

Potrivit legislației internaționale, frontierele dintre state de-a lungul raurilor trec prin cai navigabile, cu excepția cazului in care parțile convin altfel.

Ucraina și-a exprimat de asemenea ingrijorarea fața de extinderea Romaniei in zona Dunarii, pentru ca, potrivit prim-ministrului Mykola Azarov, se face o reorientare pe porturile de marfa din Romania.

Iata cum Ucraina privea Romania in 2011, ca pe un posibil adversar ce pretinde teritorii din Ucraina fara a se gandi la acel moment ca va veni clipa intr-un viitor nu foarte indepartat cand va privi cu speranța inspre Romania.

In anul 2011 Ucraina se temea că România își va revendica teritoriile înapoi, imagine - vidomosti-ua.com

In anul 2011 Ucraina se temea că România își va revendica teritoriile înapoi, imagine – vidomosti-ua.com

Sursa:

[1] vidomosti-ua.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline