RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

John Feffer: “Partidele politice din România sunt ca amibele”

Print Friendly, PDF & Email

John Feffer este unul dintre directorii Foreign Policy in Focus de la Institutul pentru Studii Politice din Washington și  specialist in politica internationala. A vizitat de mai multe ori Romania si a scris mai multe articole referitoare la situatia politica din tara noastra.

John Feffer: “Partidele politice din România sunt ca amibele”

Partidele politice din Europa Centrala și de Est sunt ca amibele. Ele se divid in mod constant (prin mitoza) și apoi formeaza impreuna coaliții (prin agregare). Pentru cineva care vine dintr-un peisaj politic din SUA cu doua partide relativ stabile, scena politica din Europa Centrala și de Est pare sa fie cu un complex fara speranța. Aceasta situație se dubleaza in cazul Romaniei.”, a scris John Feffer intr-un articol publicat in huffingtonpost.com

Ce sunt amibele? Amiba este una dintre cele mai simple animale unicelulare (protozoar). Raspandita in apele dulci, statatoare sau pe pamant umed. Are aspectul unei mese gelatinoase incolore, cu forma corpului mereu schimbatoare.

Amibele sunt animale inferioare din toate punctele de vedere, aflate la scara cea mai de jos a evoluției și care traiesc in balți mizerabile cu apa statatoare. Este practic cea mai buna descriere pentru mizeriile umane care ne “deservesc” astazi pe noi cetațenii romani in peisajul politic de pe plaiurile mioritice.

Asta reprezinta de fapt acum clasa politica romaneasca, politicienii romani actuali sunt niște chestii care cu greu pot fi numite animale macar, aflate la stadiul cel mai de jos posibil al existenței politicii romanești. Mizeria umana, morala și spirituala in care se complac acești indivizi le ține loc de balta murdara cu apa dulce de care au nevoie pnetru a supraviețui și a lasa in urma progenituri la fel de limitate și de involuate ca și ei.

John Feffer: "Partidele politice din România sunt ca amibele"

John Feffer: “Partidele politice din România sunt ca amibele”

Sursa/ Note:

[1] www.huffingtonpost.com

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline