S-a legat CU LANTURI in fata Ambasadei Romaniei. Gestul DISPERAT al unui moldovean

Un protest mai puțin obisnuit a avut loc ieri in fața Ambasadei Romaniei la Chișinau. Suparat ca redobandirea cetațeniei romane nu e accesibila pentru cei cu venituri reduse, un moldovean si-a legat lanturi de maini si picioare. Acesta si-a motivat gestul prin senzatia de captivitate pe care o simte ca cetatean al Republicii Moldova, comunica Politik.md.

S-a legat CU LANTURI in fata Ambasadei Romaniei. Gestul DISPERAT al unui moldovean

Potrivit prostestatarului Vitalie Crețu, la moment procedura de redobandire a cetațeniei romane este extrem de birocratica si costisitoare.

”Vreau sa iasa adevarul istoric la suprafata. Nu am auzit niciodata ca cineva dintre stramosii mei sa fi depus cerere prin care sa se dezica de cetațenia romana si de aceea nu consider necesar ca eu sa umblu sa cheltui ultimii bani pentru copii, ca sa umblu prin diferite arhive sa scot diferite documente. Asa cum sunt legat acum cu lanturile, asa sunt legat si de Republica Moldova cu salariul meu mizer si indemnizatiile mizere pentru copii. Ca sa dau statul in judecata, iar imi trebuie bani, pe care nu ii am. Ma simt captiv in tara asta. Cer sa mi se intorca cetatenia romana mie și familiei mele. Tara mama trebuie sa aiba grija de romanii sai”, susține Vitalie Crețu, care afirma ca va mai reveni cu proteste

Nota noastra: UNIREA este singura solutie pentru a scapa de aceasta umilitoare si nedreapta postura de a te lupta pentru redobandirea sau dobandirea cetateniei romane. Romania inca mai are o datorie morala pentru acei cetateni romani care au fost rapiti si deposedati de cetatenia romana fara voia lor, de catre URSS. Datoria morala a statului roman se extinde inclusiv asupra urmasilor acelor cetateni romani. 
S-a legat CU LANȚURI în fața Ambasadei României. Gestul DISPERAT al unui moldovean, sursa foto: politik.md
S-a legat CU LANȚURI în fața Ambasadei României. Gestul DISPERAT al unui moldovean, sursa foto: politik.md

Sursa: [1] politik.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “S-a legat CU LANTURI in fata Ambasadei Romaniei. Gestul DISPERAT al unui moldovean

  1. Vitalie suntem alaturi de tine si de tot pamintul de dincolo de Prut furat samavolnic de catre hoardele asiatice ale rusilor .Vrem sa auzim cit mai repede despre rezolvarea pozitiva a cazului tau ,iar nenorocitii de dupa birouri sa-ti rezolve cit mai repede cazul .Speram sa traim momentul Unirii .Sa piara pentru totdeauna despartirea noastra de voi!

Lasă un răspuns

Next Post

Mecanismele jafului

joi mart. 5 , 2015
Tragedia este acum, azi, a porului român, deoarece o serie de corporaţii multinaţionale, alungate din alte ţări, din fostele lor colonii, au găsit teren propice penru jefuirea nemiloasă a cetăţenilor României, aceasta cu acordul şi în cârdăşie cu unii politicieni români corupţi şi trădători ai interesului naţional, politicieni care au […]
TOTUL DESPRE ROMÂNII DIN CADRILATER

Poate vă place și:

libris.ro