Declaratia PNL(RM) privind degradarea situatiei politice si prioritatile Opozitiei extraparlamentare

Declarația PNL(RM) privind degradarea situației politice și prioritățile Opoziției extraparlamentare, sursa foto: pavlicenco.md

Au trecut trei luni dupa alegerile din 30 noiembrie 2014 – un eveniment electoral ce a provocat imense indoieli privind obiectivitatea desfașurarii si rezultatele sale.

PNL este profund convins, in baza semnalelor venite din structuri informate și din sectorul asociativ, ca – dupa recensamantul trucat in mod premeditat, – guvernanții au mai aplicat o lovitura adepților romanismului si ai integrarii europene prin Romania – au deturnat suportul electoral pentru unicul partid unionist – PNL.

Declaratia PNL(RM) privind degradarea situatiei politice si prioritatile Opozitiei extraparlamentare

Exista, fara indoiala, o diferența intre un rezultat anunțat public de 6 mii de voturi și un presupus rezultat obiectiv exprimat de peste 30 de mii de voturi. Diversiunea s-a mulat minunat pe așteptarile Moscovei – ca dincoace de Prut sa nu existe ”pericolul unificarii cu Romania”. Recent, unul dintre exponenții imperialismului rus, Serghei Narașkin, a dat amenințator din deget – ca Moscovei nu ii plac romanii ce se incapațaneaza sa nu mai fie moldoveni antiromani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Din pacate, cetațenii manipulați nu au optat, in alegeri, pentru cei in care au incredere, ci pentru cei care le-au vandut minciuni și le-au cumparat voturile.

Ancorat, de la creare, in realitațile de peste Prut și urmarind omogenizarea spațiului politic romanesc, PNL considera ca lupta dura din Romania contra corupției este un exemplu pentru societațile inca manipulate, care așteapta ca UE sa ii prinda pe hoții de fonduri publice și europene. Uniunea Europeana ar trebui sa revizuiasca prioritațile suportului logistic pentru R.Moldova, redirecționandu-l, parțial, sectorului asociativ, pentru a supraveghea și investiga actele de corupție. Rolul societații civile in stoparea furtului banului public și european ar trebui sa fie major.

Cunoscand deturnarile, in Romania, a unei mari parți din fondurile europene, de peste 10 miliarde de euro, investite, mai curand, in dosare penale, parlamentarii de la București discuta despre finanțarea partidelor doar de la Buget. Asta ar evita disproporționalitatea și condițiile inegale in alegeri, intr-o societate ciuruita de corupția ce inflorește prin contribuția directa a gruparilor mafiote de la guvernare. In R.Moldova cifra fondurilor europene posibil fraudate este intre 21 și 27 miliarde de lei.

Astfel, daca lucrurile nu se schimba și in R.Moldova, orice implicare și orice lupta politica – in raport cu gruparile hoțești ajunse la putere prin frazeologie europeana și milioanele furate, ce nu au generat altceva decat un Guvern votat cu PCRM – IȘI PIERD ROSTUL.

In asemenea condiții, unele grupari politice și platforme civice, ca raspuns la declinul monetar-economic, protesteaza contra fariseismului și duplicitații guvernanților. Acestea, insa, nu vor lua in considerație protestele, atata timp cat timp partidele extraparlamentare și partea activa, romaneasca, a societații civile nu se constituie intr-o Platforma de lupta comuna, care sa imbine MESAJUL ANTICORUPȚIE cu MESAJUL PRO-UNIRE CU ROMANIA.

Este univoc – marii corupți, ce conduc azi statul, vor ”o Europa la sfantu-așteapta”, nu doresc nici Unirea cu Romania, pentru ca se tem de pușcarie și de confiscarea averilor dobandite ilicit. Dar iși fac mendrele pentru ca forțele politice din afara Legislativului și partea curajoasa din sectorul asociativ, inclusiv tinerii, nu au inca voința necesara pentru coagularea eforturilor, pentru crearea ”forței a treia”, așteptata, in special acum, in societate, dupa readucerea comuniștilor la Putere.

PNL a declarat, inclusiv in campania electorala, ca nu are incredere in nici un partid ce a guvernat dupa 2009, de aceea nu așteapta continuarea parcursului european de la cei ajunși la Putere prin inșelaciune, nu vede nici rostul in a le cere sa nu abandoneze vectorul european. Pentru PNL este totuna daca din coaliția parlamentara face sau nu face parte vreo entitate liberala falsa, ce nu a vorbit in campania electorala de procuror european, de DNA sau de alte prevederi plagiate de la alte partide, inclusiv de la PNL – partid ce a venit cu un concept de cooperare intraromaneasca intre doua state, in vederea accesului celui de-al doilea in NATO și UE pana la 27 martie 2018, cand se vor implini 100 de ani de la Marea Unire.

Aceasta este poziția PNL – care saluta orice protest contra guvernanților corupți, care a propus tot tipul de blocuri ale partidelor europene autentice și care reitereaza imperativul dialogului forțelor extraparlamentare neproruse pe doua imperative – coagularea acestor forțe și imbinarea mesajului anticorupție cu mesajul unionist – singurele opțiuni ce pot oferi populației abordari și șanse reale și realizabile.

In preajma zilei de 27 martie – Ziua Marii Uniri – PNL invita, din nou, ca in fiece an, partidele ce se revendica romanești, naționale, democratice, europene, unioniste, la acțiuni comune dedicate uneia dintre cele mai importante date de demnitate naționala romaneasca din Istoria noastra.

Partidul Național Liberal,

Chișinau, 5 martie 2015

Declarația PNL(RM) privind degradarea situației politice și prioritățile Opoziției extraparlamentare, sursa foto: pavlicenco.md
Declarația PNL(RM) privind degradarea situației politice și prioritățile Opoziției extraparlamentare, sursa foto: pavlicenco.md

Sursa: [1] www.pavlicenco.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info