CEVA CE TELEVIZIUNEA NU A VRUT SA ARATE: ISLANDA A RASTURNAT GUVERNUL CORUPT!

CEVA CE TELEVIZIUNEA NU A VRUT SA ARATE: ISLANDA A RASTURNAT GUVERNUL CORUPT!

Pe timpul acestor ani de criza mondiala, in Islanda s-a desfasurat o revolutie tacuta, pasnica ce a dus la eliberarea acestui mic stat de sub influenta ocultei bancare mondiale. (Va rugam, trimiteti aceste informatii mai departe, impreuna putem invinge si noi sistemul corupt din Romania!)

In acest timp, in Romania, autoritatile repetau necontenit ca singura solutie pentru tara noastra este un acord cu FMI, urmat de masuri foarte dure de austeritate indreptate impotriva populatiei, pe care le stim foarte bine, pentru că multi dintre noi le-am simtit pe propria piele.

CEVA CE TELEVIZIUNEA NU A VRUT SA ARATE: ISLANDA A RASTURNAT GUVERNUL CORUPT!

[one_half]
DC35 113 Map Reading Compass – $1.10
[/one_half]Atunci cand a fost vorba de revoltele din Tunisia, Egipt sau Libia, ori de mega inscenari de genul uciderii lui Osama Bin Laden, mass-media de pretutindeni si de la noi nu au mai contenit cu relatarile, reportajele si dezbaterile televizate. In cazul Islandei insa a fost o tacere totala.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


LINK VIDEO

Iata o traducere, care circula pe Internet, a unui articol spaniol care prezinta derularea evenimentelor in cazul revolutiei din Islanda:

In Islanda, tara in care Guvernul a fost demis in totalitate, marile banci au fost nationalizate, s-a decis sa nu se plateasca datoria creata in Marea Britanie si Olanda, din cauza politicii lor financiare rau intentionate si s-a creat un grup popular pentru a rescrie Constitutia.

Si toate acestea pasnic. O revolutie impotriva puterii care ne-a adus la criza actuala. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani? Ce se intampla daca alti cetateni UE vor lua exemplu? Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prabuseste moneda, bursa isi suspenda activitatea. Tara este în stare de faliment.

2009.Protestele populare din fata Parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru si a membrilor Guvernului in bloc. Continua situatia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre Marea Britanie si Olanda avand de plata suma de 3.500 de milioane de euro, o suma pe care toate familiile islandeze sa o plateasca lunar pentru urmatorii 15 ani la 5,5% dobanda.

2010. Oamenii ajung sa iasa in strada si cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. In ianuarie 2010, presedintele refuza sa o ratifice si anunta ca se va consulta poporul. La referendumul organizat in luna martie, 93% din voturi au fost impotriva acestei legi. Pentru toate acestea, Guvernul incepe o ancheta pentru a rezolva responsabilitatile legale ale crizei. Incepe arestarea mai multor bancheri seniori si directori. Interpolul emite un ordin, si toti bancherii implicati, pleaca din tara.

In acest context de criza, se alege o adunare pentru a elabora o noua Constituţie care sa includa lectiile invatate in urma crizei si pentru a inlocui pe cea curenta, o copie a Constitutiei daneze. Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetateni fara afiliere politica, din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori si sa aiba sprijinul a 30 de persoane.

Adunarea constitutionala incepe activitatea in februarie 2011. Prezinta un proiect de Constitutie bazata pe recomandarile poporului din diverse reuniuni din intreaga tara. Noua Constitutie trebuie sa fie aprobata de catre actualul Parlament si de cel care se va forma dupa alegerile legislative.

Aceasta este scurta istorie a Revolutiei din Islanda: demisia Guvernului in bloc, nationalizarea bancilor, un referendum pentru a permite oamenilor sa decida cu privire la deciziile economice, inchisoare pentru cei responsabili pentru criza si rescrierea Constitutiei de catre cetateni. S-a mentionat acest lucru in mass-media europene? S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshow-urile politice? S-au vazut imaginile evenimentelor la televizor?

Bineinteles ca nu. Poporul islandez a fost in masura sa dea o lectie pentru toata Europa, sa se impotriveasca intregului sistem si sa ofere o lectie de democratie întregii lumi.

Sursa:

[1] gandeste.org via meritocratia.ro

CEVA CE TELEVIZIUNEA NU A VRUT SA ARATE: ISLANDA A RASTURNAT GUVERNUL CORUPT!
CEVA CE TELEVIZIUNEA NU A VRUT SA ARATE: ISLANDA A RASTURNAT GUVERNUL CORUPT!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info