RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Print Friendly, PDF & Email

Recent autoritatile norvegiene au admis ca somonul de crescatorie norvegian poate fi periculos pentru persoanele care-l consuma, in special pentru copii, adolescenti si femei îinsarcinate. Dupa mai multi ani de controverse pe acest subiect si dupa o alerta lansata de un ziar novergian “VG”, autoritatile norvegiene au fost nevoite sa recunoasca ca somonul de crescatorie este periculos si sa recomande populatiei, in special categoriilor sensibile, sa renunte la acest aliment.

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian

[tp_product id=”175366997″ feed=”396″]
Somonul de crescatorie este periculos deoarece contine mai multe substante chimice care afecteaza creierul, sunt implicate in autism, hiperactivitate si in diminuarea coeficientului de inteligenta. In acest sens, Anne-Lise Bjorke Monsen din cadrul Laboratorului de biochimie clinica din Bergen (Norvegia), precizeaza: “poluantii descoperiti in somonul de crescatorie au o influenta negativa asupra dezvoltarii creierului, sunt asociati cu autismul, cu hiperactivitatea si scaderea coeficientului de inteligenta.

Astfel, somonul de crescatorie este periculos pentru copii si femei insarcinate. Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentara a descoperit in somonul de crescatorie norvegian diflubenzuron, un insecticid cu un nivel mare toxicitate pentru vietuitoarele acvatice. Pe aceasta tema, presa franceza subliniaza ca aceasta substanta toxica este interzisa pe piata comunitara.

Mai grav este ceea ce mai precizeaza Anne-Lise Bjorke Monsen.Se stie, de asemenea, ca poluantii descoperiti in acest peste pot avea un efect negativ asupra sistemului imunitar, sistemului hormonal si metabolismului. De asemenea, acestia se transmit pruncului in timp ce este alaptat. Persoanelor mai afectate la acesti poluanti, respectiv copii, adolescenti si femei insarcinate, li se recomanda sa renunte la somonul de crescatorie importat din Norvegia.

Din pacate, cu toate alertele lansate in ultimii ani, abia acum autoritatile norvegiene, cu o intarziere alarmanta, au recunoscut ca somonul de crescatorie este periculos. Anul trecut, Norvegia a acoperit 60% din oferta de somon de crescatorie. Iata insa ca Rusia, inca din 2006, a renuntat la importul de somon de crescatorie din Norvegia ca o masura de protectie a populatiei. Specialistii ne reamintesc ca o sursa buna de omega 3 o reprezinta macroul si heringul, evident daca nu sunt contaminati cu substanţe toxice.

Sursa:[1] ioncoja.ro

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline