libris.ro

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Recent autoritatile norvegiene au admis ca somonul de crescatorie norvegian poate fi periculos pentru persoanele care-l consuma, in special pentru copii, adolescenti si femei îinsarcinate. Dupa mai multi ani de controverse pe acest subiect si dupa o alerta lansata de un ziar novergian “VG”, autoritatile norvegiene au fost nevoite sa recunoasca ca somonul de crescatorie este periculos si sa recomande populatiei, in special categoriilor sensibile, sa renunte la acest aliment.

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian

[tp_product id=”175366997″ feed=”396″]
Somonul de crescatorie este periculos deoarece contine mai multe substante chimice care afecteaza creierul, sunt implicate in autism, hiperactivitate si in diminuarea coeficientului de inteligenta. In acest sens, Anne-Lise Bjorke Monsen din cadrul Laboratorului de biochimie clinica din Bergen (Norvegia), precizeaza: “poluantii descoperiti in somonul de crescatorie au o influenta negativa asupra dezvoltarii creierului, sunt asociati cu autismul, cu hiperactivitatea si scaderea coeficientului de inteligenta.

Astfel, somonul de crescatorie este periculos pentru copii si femei insarcinate. Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentara a descoperit in somonul de crescatorie norvegian diflubenzuron, un insecticid cu un nivel mare toxicitate pentru vietuitoarele acvatice. Pe aceasta tema, presa franceza subliniaza ca aceasta substanta toxica este interzisa pe piata comunitara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Mai grav este ceea ce mai precizeaza Anne-Lise Bjorke Monsen.Se stie, de asemenea, ca poluantii descoperiti in acest peste pot avea un efect negativ asupra sistemului imunitar, sistemului hormonal si metabolismului. De asemenea, acestia se transmit pruncului in timp ce este alaptat. Persoanelor mai afectate la acesti poluanti, respectiv copii, adolescenti si femei insarcinate, li se recomanda sa renunte la somonul de crescatorie importat din Norvegia.

Din pacate, cu toate alertele lansate in ultimii ani, abia acum autoritatile norvegiene, cu o intarziere alarmanta, au recunoscut ca somonul de crescatorie este periculos. Anul trecut, Norvegia a acoperit 60% din oferta de somon de crescatorie. Iata insa ca Rusia, inca din 2006, a renuntat la importul de somon de crescatorie din Norvegia ca o masura de protectie a populatiei. Specialistii ne reamintesc ca o sursa buna de omega 3 o reprezinta macroul si heringul, evident daca nu sunt contaminati cu substanţe toxice.

Sursa:[1] ioncoja.ro

Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.
Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info