RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Print Friendly, PDF & Email

Am cautat sa intelegem ce a putut sta la baza participarii unor turci si a altor persoane de diferite nationalitati impreuna cu ungurii la marsul de la Istanbul. Am fost destul de mirati sa putem totusi descoperi ca propaganda maghiara a ajuns in Turcia intermediata mai intai de pro-rusii din Republica Moldova via bascanii (liderii locali) din Gagauzia. Propaganda maghiara este totusi fara nici o urma de bun simt. Se aduc acuzatii de rasism, crima, asasinate, discriminare, asimilare, etc statului roman si Uniunii Europene. Devine clar ca aceste miscari extremiste maghiare sunt sprijinite, finantate si coordonate direct de la Moscova via Budapesta.

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Pentru oricine care locuieste in Romania ii este clar ca in tara noastra minoritatile au de multe ori chiar si mai multe drepturi decat majoritarii, fapt specificat pana si de catre presedintele tarii, Klaus Iohannis, el insusi un minoritar, care a denumit aceasta situatie “dicriminare pozitiva”. Dintr-o obisnuinta penibila a unei victimizari aproape permanente si nefondate, propaganda maghiara a recurs la niste acuzatii care sunt nu doar mincinoase ci de-a dreptul scandaloase, ajungand deja in sfera patologicului.

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Se poate vorbi despre opresiune in Romania sponsorizata/incurajata de catre Uniunea Europeana? Se poate vorbi in Romania de crime, de asasinate si de rasism? Se poate vorbi in Romania de apartheid? DA! De apartheid! De asta ne-a acuzat propaganda maghiara, aducand ca dovada un anunt de ziar in care se oferea un loc de munca, specificandu-se ca este exclusa angajarea celor de nationalitate maghiara. Acel anunt putea fi dat de oricine, chiar si de catre cei care apoi au folosit acest lucru in propaganda lor. Am vazut deja ca astfel de practici KGB-iste, menite sa provoace disensiuni si animozitati pe criterii etnice au fost folosite de catre propaganda ruseasca cu succes in Ucraina si Republica Moldova, vezi cazul unui lider Antifa care lipea abtibilduri cu simboluri fasciste pentru a face diferite provocari sau cine stie ce diversiuni: Unul dintre liderii Antifa din Republica Moldova prins in timp ce lipea simboluri fasciste.

evomag.ro
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

O parte din turci au o anumita slabiciune acum fata de gagauzi (turci crestini) si astfel propaganda maghiara este posibil sa fi ajuns la sufletele unora dintre acestia. Intermedierea dintre turci si unguri s-a facut cu ajutorul pro-rusilor din Republica Moldova, asa numitii “moldovenisti”, via bascanii gagauzi care au relatii bine inchegate cu diferite organizatii din Turcia.

Un alt laitmotiv scos la inaintare de catre propaganda maghiara pentru a atrage de partea lor pe o parte dintre turci este asa zisa lor apartenenta comuna, a popoarelor turanice, a popoarelor “de stepa”. DÁVID JÚLIA este o pictorita maghiara ale carei lucrari sunt inspirate din cultura popoarelor de origine turanica si din acest motiv a si fost invitata de care o televiziune din Turcia si i s-a luat un interviu in legatura cu asa zisul tinut secuiesc (Sekelistan, asa cum ii spun turcii) LINK VIDEO:

Turcilor li s-a creat o falsa impresie, aceea ca secuii (cati doamne or fi mai cu adevarat secui…), sunt de origine turca, reporterul referindu-se de fiecare data la ei cu apelativul “secuii turci”. Atata timp cat secuii actuali nu mai vorbesc o limba inrudita cu turca sau nici macar vreun dialect asemanator mi se pare nepotrivit sa-i numesti secui turci atata timp cat majoritatea dintre ei au fost maghiarizati.

David Julia, Sekelistan, Sekel Turkleri

David Julia, Sekelistan, Sekel Turkleri ( Secuii turci??)

Iata cum ignoranta, minciuna si propaganda pot produce tot felul de ineptii, tot felul de situatii inedite, la care poate nu te-ai fi asteptat niciodata.Originea secuilor este una viu disputata inca de catre istorici, antropolgi si lingvisti. Atat de controvesata este originea lor incat cei mai multi dintre cercetatori inclina sa creada ca de fapt este vorba de niste ramasite ale mai multor triburi cu origini foarte putin cunoscute.

Conform istoricului Ioan I. Russu populația românească prezentă pe teritoriul locuit astăzi de secui, ar fi fost asimilată în evul mediu. Acest proces de asimilare este documentat și de lucrarea „Originea secuilor și secuizarea românilor”, a academicianului Gheorghe Popa-Lisseanu, în care se susține că românii au fost majoritari în unele părți ale teritoriului locuit de secui, dar că o mare parte a populatiei românești a fost secuizată. Gheorghe Popa-Lisseanu arată că:

„din statisticile ce le avem la îndemână rezultă că numai în ultimele două secole, numărul românilor, care în regiunea secuiască se ridică la 30% din întreaga populație, a scăzut astăzi la 5%. Restul de 25% s-a pierdut în masa secuiască, ceea ce reprezintă la o populație totală de aproximativ 500.000 de suflete, o pierdere de 125.000 la 130.000 români.”
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info