Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Am cautat sa intelegem ce a putut sta la baza participarii unor turci si a altor persoane de diferite nationalitati impreuna cu ungurii la marsul de la Istanbul. Am fost destul de mirati sa putem totusi descoperi ca propaganda maghiara a ajuns in Turcia intermediata mai intai de pro-rusii din Republica Moldova via bascanii (liderii locali) din Gagauzia. Propaganda maghiara este totusi fara nici o urma de bun simt. Se aduc acuzatii de rasism, crima, asasinate, discriminare, asimilare, etc statului roman si Uniunii Europene. Devine clar ca aceste miscari extremiste maghiare sunt sprijinite, finantate si coordonate direct de la Moscova via Budapesta.

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Pentru oricine care locuieste in Romania ii este clar ca in tara noastra minoritatile au de multe ori chiar si mai multe drepturi decat majoritarii, fapt specificat pana si de catre presedintele tarii, Klaus Iohannis, el insusi un minoritar, care a denumit aceasta situatie “dicriminare pozitiva”. Dintr-o obisnuinta penibila a unei victimizari aproape permanente si nefondate, propaganda maghiara a recurs la niste acuzatii care sunt nu doar mincinoase ci de-a dreptul scandaloase, ajungand deja in sfera patologicului.

Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Se poate vorbi despre opresiune in Romania sponsorizata/incurajata de catre Uniunea Europeana? Se poate vorbi in Romania de crime, de asasinate si de rasism? Se poate vorbi in Romania de apartheid? DA! De apartheid! De asta ne-a acuzat propaganda maghiara, aducand ca dovada un anunt de ziar in care se oferea un loc de munca, specificandu-se ca este exclusa angajarea celor de nationalitate maghiara. Acel anunt putea fi dat de oricine, chiar si de catre cei care apoi au folosit acest lucru in propaganda lor. Am vazut deja ca astfel de practici KGB-iste, menite sa provoace disensiuni si animozitati pe criterii etnice au fost folosite de catre propaganda ruseasca cu succes in Ucraina si Republica Moldova, vezi cazul unui lider Antifa care lipea abtibilduri cu simboluri fasciste pentru a face diferite provocari sau cine stie ce diversiuni: Unul dintre liderii Antifa din Republica Moldova prins in timp ce lipea simboluri fasciste.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

O parte din turci au o anumita slabiciune acum fata de gagauzi (turci crestini) si astfel propaganda maghiara este posibil sa fi ajuns la sufletele unora dintre acestia. Intermedierea dintre turci si unguri s-a facut cu ajutorul pro-rusilor din Republica Moldova, asa numitii “moldovenisti”, via bascanii gagauzi care au relatii bine inchegate cu diferite organizatii din Turcia.

Un alt laitmotiv scos la inaintare de catre propaganda maghiara pentru a atrage de partea lor pe o parte dintre turci este asa zisa lor apartenenta comuna, a popoarelor turanice, a popoarelor “de stepa”. DÁVID JÚLIA este o pictorita maghiara ale carei lucrari sunt inspirate din cultura popoarelor de origine turanica si din acest motiv a si fost invitata de care o televiziune din Turcia si i s-a luat un interviu in legatura cu asa zisul tinut secuiesc (Sekelistan, asa cum ii spun turcii) LINK VIDEO:

Turcilor li s-a creat o falsa impresie, aceea ca secuii (cati doamne or fi mai cu adevarat secui…), sunt de origine turca, reporterul referindu-se de fiecare data la ei cu apelativul “secuii turci”. Atata timp cat secuii actuali nu mai vorbesc o limba inrudita cu turca sau nici macar vreun dialect asemanator mi se pare nepotrivit sa-i numesti secui turci atata timp cat majoritatea dintre ei au fost maghiarizati.

David Julia, Sekelistan, Sekel Turkleri
David Julia, Sekelistan, Sekel Turkleri ( Secuii turci??)

Iata cum ignoranta, minciuna si propaganda pot produce tot felul de ineptii, tot felul de situatii inedite, la care poate nu te-ai fi asteptat niciodata.Originea secuilor este una viu disputata inca de catre istorici, antropolgi si lingvisti. Atat de controvesata este originea lor incat cei mai multi dintre cercetatori inclina sa creada ca de fapt este vorba de niste ramasite ale mai multor triburi cu origini foarte putin cunoscute.

Conform istoricului Ioan I. Russu populația românească prezentă pe teritoriul locuit astăzi de secui, ar fi fost asimilată în evul mediu. Acest proces de asimilare este documentat și de lucrarea „Originea secuilor și secuizarea românilor”, a academicianului Gheorghe Popa-Lisseanu, în care se susține că românii au fost majoritari în unele părți ale teritoriului locuit de secui, dar că o mare parte a populatiei românești a fost secuizată. Gheorghe Popa-Lisseanu arată că:

„din statisticile ce le avem la îndemână rezultă că numai în ultimele două secole, numărul românilor, care în regiunea secuiască se ridică la 30% din întreaga populație, a scăzut astăzi la 5%. Restul de 25% s-a pierdut în masa secuiască, ceea ce reprezintă la o populație totală de aproximativ 500.000 de suflete, o pierdere de 125.000 la 130.000 români.”
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor
Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Sekelistan, o falsa imagine oferita de catre propaganda maghiara turcilor

Lasă un răspuns

Next Post

Actiuni de deznationalizare a populatiei romane in Ardealul de Nord

joi mart. 19 , 2015
Horthystii au urmarit deznationalizarea populttiei romane cu multa cruzime si tenacitate.In primul rand, pentru «decapitarea culturala», a fost lovita în modul cel mai brutal cu putinta, intelectualitatea romaneasca.La 4 octombrie 1940 au fost arestati aproape toti intelectualii romani din Oradea; au fost batuti, schingiuiti, insultati si apoi urcati in vagoane […]
A fost odata în Transilvania

Poate vă place și:

libris.ro