libris.ro

Zeci de mii de ucraineni au scapat de mobilizare obtinand cetatenia maghiara

Zeci de mii de ucraineni au scapat de mobilizare obtinand cetatenia maghiara

In repetate randuri am atras atentia ca cetateni ucraineni, mai ales cei din regiunea Transcarpatia care si-au obtinut cetatenia maghiara au scapat de mobilizare si nu au mai ajuns pe frontul din Estul Ucrainei. Din pacate, pana acum, a curs destul sange romanesc intr-un razboi care nu este al lor. Am constatat cu mahnire ca exista destui berbeci din presa romaneasca, unii chiar din audiovizualul romanesc cu mare audienta, care au considerat ca este justificat ca romanii din Ucraina sa fie folositi drept carne de tun si chiar i-au condamnat pe romanii din Ucraina care au incercat sa fuga de mobilizarea pentru razboiul din Estul Ucrainei.

Zeci de mii de ucraineni au scapat de mobilizare obtinand cetatenia maghiara

Monitorizand de ceva vreme presa de limba romana din Ucraina am putut observa mai multe cazuri ale soldatilor ucraineni de origine romana care s-au intors acasa sfartecati de gloante sau de obuze, ramanand in urma familiile lor ravasite de durere si cu priviri pierdute in spatiu, impietrite ca intr-un scenariu de teatru absurd. Asistam la inca o teapa de proportii pe care o iau romanii, Romania acordand mult prea putine cetatenii romanilor din Ucraina, in comparatie cu cele pe care le-a acordat Ungaria de pilda ungurilor din Transcarpatia. Au fost strigate de ajutor din partea acestor romani, apeluri disperate catre tara mama, catre fratii de peste granitele artificial trasate de catre Hitler si Stalin.

Noi de ce n-am putut proceda ca Ungaria? Ce ne-ar fi costat daca le-am fi oferit si noi romanilor din Ucraina cetatenia romana? Daca tot ar mai fi dorit apoi sa-si apere cu arma in mana tara in care s-au nascut ar fi fost numai si numai decizia lor, nicidecum a unor straini care pana acum i-au asuprit la fel de mult ca si cei de dinaintea lor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am avut informatii dar pe care nu le-am putut verifica sau confirma, potrivit carora ucrainenii (de origine maghiara) din regiunea Transcarpatia le rad in fata celor care le inmaneaza citatiile pentru mobilizare aratandu-le pasapoartele unguresti in timp ce pentru romanii din Cernauti s-au facut patrule care-i cauta noaptea prin anexele gospodariilor pe unde se ascund de frica mobilizarii.

In Ucraina a fost aprobată legea cu privire la mobilizarea parţială, imagine: Monitorul de Hliboca
In Ucraina a fost aprobată legea cu privire la mobilizarea parţială, imagine: Monitorul de Hliboca

Cetatenia romana este tranzactionata de tot felul de filiere birocratice sau chiar si de catre adevarate retele care pentru niste sume insemnate reusesc sa faca rost de „origini romanesti” pana si pentru eschimosi, in timp ce adevaratii urmasi ai cetatenilor romani prinsi fara voia lor intre hotarele unei tari straine nu se pot bucura de acest drept.

Cititi: Ucrainenii vor sa „evadeze” in Romania. Pentru romanii fara bani din Ucraina cetatenia romana este un vis greu de realizat.

 De ce este atat de greu pentru romanii din Ucraina sa obtina cetania romana? Pentru ce trebuie ei transformati in carne de tun, mai ales daca ei nu-si doresc asta?

Potrivit sputniknews.com aproape 94.000 de locuitori din regiunea Zakarpatia (Transcarpatia) din vestul Ucrainei au obtinut pana acum cetatenia ungara, informatie confirmata si de catre Janos Arpad Potapi, secretarul de stat al Ungariei.

Conform informatiilor oferite de catre Janos Arpad Potapi, aproximativ 670.000 de persoane au obtinut pana acum cetatenia ungara. Dintre acestia, 66% provin din Transilvania, 17% din Voivodina(Serbia), iar 14% din Zakarpatia(Transcarpatia), Ucraina.

Se estimeaza ca numarul barbatilor care trec granita in Polonia, Ungaria, Rusia, Donetsk sau Lugansk incercand sa scape de mobilizare pentru razboiul din Estul Ucrainei este deja foarte mare.

Aproximativ 90.000 de ucraineni au scapat de mobilizare obtinand cetatenia maghiara, sursa imagine: sputniknews.com
Zeci de mii de ucraineni au scapat de mobilizare obtinand cetatenia maghiara, sursa imagine: sputniknews.com

Note/ sursa imagine: [1] sputniknews.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info