libris.ro

Basescu ne aduce catastrofa dincoace de Prut?

Basescu ne aduce catastrofa dincoace de Prut?

Basarabenii nostri amarati si inselati privesc optimist la orice gest al celor de peste Prut. Neavand televiziuni romanesti cu rating aici, ei nu cunosc realitatile, cu iz penal, postBasescu, si raman manipulabili. Basarabenii inca nu stiu ce mafii au inflorit in ultimii zece ani in Romania, cat Presedinte Basescu a tot faurit ”statul SAU de drept”.

Basarabenii sunt si iertatori. In 2005, Basescu i-a indemnat pe ortacii sai politici frontisti de aici sa il voteze pe Voronin Presedinte, de care am scapat pe 7 aprilie 2009, dupa o revolutie a tinerilor, Voronin care l-a expulzat pe Ambasadorul Romaniei.

Basescu ne aduce catastrofa dincoace de Prut?

[tp_product id=”194125119″ feed=”396″]

Apoi Basescu a spus ca va rezolva cu Voronin problema cetateniei romane si a blocat-o pe doi ani. Se uita si dezbinarea, si favoritismul promovate aici de Basescu – el niciodata nu a incurajat, ba a descurajat, o coagulare a fortelor politice si a societatii civile proromanesti in fata coloanei a cincea ruse. Guvernul Boc nu a dorit sa anuleze cele 500 euro, pentru a trece basarabenii frontiera, iar taxele de stat pentru actele ce cetatenie sunt foarte mari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dar asta e tot mai inteles, aparand conexiunile, cu nuante prorusesti, intre fiul lui Lucinschi, Aiatolahul centrismului antiromanesc, si ginerele lui Basescu. Acum e clar ca se vorbeste fals de Unire, torpiland-o, de fapt, de dragul altor interese, mai pamantesti. Plus firma ”Genesis international”, care a tot cerut bani publici la insistentele lui Chirtoaca, pentru drumuri prost reparate. ”Firma fara o lopata, dar cu un tata” – Lucinschi.

PNL e partidul care a avut in programul sau electoral unic prevederea sa aducem in Republica Moldova o Filiala DNA, precum si Posturi TV, sa avem posturi vamale comune pe Prut, acord intre CEC si BEC s.a. – pentru pregatirea Reintregirii din 2018, pentru care au pledat si prezidentiabilii romani.

Pe ultima suta de metri guvernantii prorusi de la Chisinau nu au riscat sa ii dea lui Basescu cetatenia moldoveneasca, pentru ca le strica branza și borsul. Nu mai stim daca o va primi, dar daca o va avea, Basescu va putea candida pentru Parlament, pentru Primar, il pot pune ministru, ca nu e inca totul furat si pe aici, dar nu poate fi Presedinte, deoarece e nevoie de zece ani locuiti dincoace de Prut.

Traian Basescu - ultima zi de mandat. "Imi iau sticlele de vodca acasa!"
Traian Basescu – ultima zi de mandat. „Imi iau sticlele de vodca acasa!”

Dar nu stiu daca ne trebuie populismul lui Basescu pe aici, desi, la Putere sunt prietenii sai – Voronin cu Lucinschi, precum si camarila lor de la Presedintie, din Parlament si Guvern…

Asemanarea dintre Basescu si Lucinschi e ca au tot creat ambii partide peste partide, dupa principiul ”imparte si stapaneste”, iar asemanarea cu Voronin e ca si unul, si altul ofenseaza pe cine vor ei, fara nicio noima. Asa cum Basescu a atacat-o pe senatoarea Gabriela Firea, asa Voronin m-a atacat pe mine, deputatul Pavlicenco. Si am castigat la CEDO dreptul sa il am ca parat, doar ca acum Guvernul comunist a atacat la Marea Camera. Cazul meu a creat un precedent ce ar putea invalida hotararea Curtii Constitutionale din Romania, care a admis ca un Presedinte poate spune ce vrea la adresa cui vrea in mandatul sau.

Dar cea mai urata e Mafia Retrocedarilor, care a macerat averile romanilor, ale basarabenilor si bucovinenilor, confiscate abuziv de regimul comunist, sovietic. Cum poti vorbi de Unire si, pe de alta parte, sa nu pui presiune pe institutiile statului de drept, pe care il tot invoci, sa restituie bunurile confiscate de la oameni? Ca nu l-am auzit cu asta vreodată pe Basescu sa ciripeasca la microfonul de la Cotroceni de la ora 18.00.

Lui Traian Basescu i s-a repartizat o noua vila cu piscina
Lui Traian Basescu i s-a repartizat o noua vila cu piscina

Iata din ce cauza Reintregirea nu se produce – interese, populism, indiferenta, minciuna, furt, mafii. Este o rusine sa vezi ce face aceasta pretinsa elita romaneasca pe ambele maluri ale Prutului.

Vitalia Pavlicenco

Presa din Polonia: Presdintele Iohannis face curatenie dupa mizeria lasata de pro-rusul Basescu
Presa din Polonia: Presdintele Iohannis face curatenie dupa mizeria lasata de pro-rusul Basescu

Sursa: [1] www.pavlicenco.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info