RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Despre Martirii Basarabiei si pregatirile pentru Centenarul Unirii, la Academia Romana

Print Friendly, PDF & Email

Institutul de Sociologie “Dimitrie Gusti” al Academiei Romane a organizat vineri, 27 Martie 2015, ora 12.00, Conferinta publica “Scoala Sociologica de la Bucuresti si intregirea statului roman”.

Au prezentat lucrari spre dezbatere: Dr. Ioan C. Popa – sociolog, publicist, diplomat:“Dimitrie Gusti si Problema Basarabiei” – cu referire si la un proiect in folosul ONU si al Romaniei; Dr. Ion Constantin – istoric, diplomat, cercetator la Institutul National pentru Studiul Totalitarismului (INST): “Artizanii unitatii naţionale – Basarabia. Un proiect in perspectiva Centenarului Unirii”; Dr. Ilie Badescu – director, Institutul de Sociologie: “Statul national intregit in lumina “constiintei martirice””.

Despre Martirii Basarabiei si pregatirile pentru Centenarul Unirii, la Academia Romana

[tp_product id=”198149009″ feed=”396″]

S-a lansat lucrarea “Scrieri” de Ion Buzdugan, Chisinau, 2014, Editura Academiei de Stiinţe a Moldovei, editie ingrijita de Teodor Papuc si Mihai Papuc, directorul Editurii, prezent la manifestare impreuna cu istoricul Ion Turcanu de la Chisinau. In mod cu totul special, au participat si urmasi ai membrilor Sfatului Tarii, respectiv D-na prof. Ileana Pelivan-Pițurescu, nepoata lui Ioan Pelivan, impreuna cu sotul sau, Dl. prof. univ. dr. Ioan Piturescu, si Dl. Manuila Dicescu, nepot al lui Pavel Dicescu, fost membru in Sfatul Tarii. Publicul a fost constituit din specialisti.

La Conferinta de la Casa Academiei, portalul Basarabia-Bucovina.Info a expus o selectie de fotografii din proiectul “Artizanii Unirii – Martirii Basarabiei in imagini si documente” realizat cu sprijinul CNSAS si al Arhivelor Nationale de la Bucureşti si Chisinau. Una din temele centrale ale dezbaterii, asa cum a fost expusa de profesorii Ion Constantin si Ilie Badescu, priveste necesitatea ca in perspectiva centenarului Unirii se se actionaze coerent, pe linia planului de actiune propus anul trecut de istoricul Mihai Tasca, la Chisinau si de Asociaţia Civic Media, la BucureştiFilmari de la eveniment si inregistrarea audio integrala a conferintei sunt disponibile la Basarabia-Bucovina.Info

Foto post: www.rostonline.ro

Despre Martirii Basarabiei si pregatirile pentru Centenarul Unirii, la Academia Romana, sursa foto: magazincritic.ro

Despre Martirii Basarabiei si pregatirile pentru Centenarul Unirii, la Academia Romana, sursa foto: magazincritic.ro

Sursa:

[1]  Ziaristi Online via www.magazincritic.ro


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline