libris.ro

Va fi acuzat de tradare de tara? Acesta este motivul pentru care deputatul fugar Marko Attila se teme sa revina in tara!

Va fi acuzat de tradare de tara? Acesta este motivul pentru care deputatul fugar Marko Attila se teme sa revina in tara!

Marko Attila, deputatul fugar care se afla acum sub „protectia” lui Viktor Orban la Budapesta,  este condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare si anchetat si in prezent pentru mai multe acte de coruptie, printre care si implicarea sa in mafia imobiliara a retrocedarilor ilegale. Trebuie mentionat mai intai faptul ca Marko Attila este autor si/sau coautor al actelor normative referitoare la „restituirea” proprietatilor preluate in mod abuziv de stat (1997, 1999, 2000, 2001, 2005) si a fost „recompensat” cu Premiul Bradul de Aur (Ezüstfenyő) – 2003 – pentru contributia la restituirea proprietatilor bisericesti, dupa cum putem afla chiar de pe profilul sau de pe pagina : udmr.ro/profil/marko-attila.

Va fi acuzat de tradare de tara? Acesta este motivul pentru care deputatul fugar Marko Attila se teme sa revina in tara!

[tp_product id=”194110896″ feed=”396″]

Se constata asadar ca Marko Attila s-a folosit de calitatea sa de demnitar al statului roman pentru a pregati conditiile necesare pentru a se obtine pe orice cale si prin orice mijloace, mergand chiar si cu mult dincolo de litera legii (n.a. care in Romania se pare ca se aplica „doar” unora dintre etnicii romani) diferite imobile sau terenuri, multe dintre acestea fiind „retrocedate” ilegal.

Daca acuzatiile care i-au fost aduse de catre DNA se confirma, atunci se va dovedi ca Marko Attila a premeditat de multa vreme aceste adevarate actiuni de subminare a economiei nationale in folosul unei alte tari (n.a. Ungaria), acestea echivaland de fapt cu inlesnirea unei ocupatii (economice) straine a unor zone de pe teritoriul Romaniei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In acest moment, pentru infractiunea de tradare, Codul Penal prevede la Art. 155:

“Fapta cetateanului roman sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului roman, de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase impotriva sigurantei statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi”.

Va fi acuzat de tradare de tara? Acesta este motivul pentru care deputatul fugar Marko Attila se teme ca va fi acuzat daca va reveni in tara!
Va fi acuzat de tradare de tara? Acesta este motivul pentru care deputatul fugar Marko Attila se teme ca va fi acuzat daca va reveni in tara!

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita autoritatilor Statului Roman sa ceara extradarea deputatului fugar Marko Attila-Gabor:

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) constata, cu uimire, ca autoritatile competente de drept ale Statului Roman nu se intrebuinteaza foarte tare in a-l gasi pe deputatul UDMR de Sfantu-Gheorghe, Marko Attila-Gabor, nepotul deja celebrului Marko Bela. Vazand lentoarea si indolenta autoritatilor romane, deputatul fugar a si gasit de cuviinta sa-si bata joc de statul de drept roman, sau de autoritatea romaneasca, cum le place sa o numeasca, solicitand de curand, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa-i trimita in Ungaria cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale, precum si cele 11 volume ale dosarului sau spre studiere, fara a specifica o adresa la care sa se faca aceasta expediere.

Toate acestea se petrec dupa ce, pe 3 decembrie 2014, plenul Camerei Deputatilor a aprobat cererea ministrului Justitiei de arestare a deputatului UDMR, Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare si anchetat in dosarul disjuns din cel in care fosta procuroare Alina Bica a fost arestata si trimisa in judecata, si dupa ce pe 10 februarie 2015, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca nu cunoaste „locul exact” in care se afla deputatul Marko Attila-Gabor, considerand inoportun ca autoritatile romane sa negocieze cu Ungaria „pe ceea ce legea prevede in mod obligatoriu”. In opinia lui Robert Cazanciuc, „autoritatile oricarui stat european sunt obligate sa procedeze conform normelor europene, daca sunt solicitari din partea altui stat”.

Vazand aceste afirmatii ale ministrului Justitiei romane, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, in numele celor 400.000 de cetateni romani de nationalitate romana din cele trei judete din inima Tarii, solicita autoritatilor competente ale Statului Roman ca, de urgenta:

– sa identifice locul unde se afla deputatul UDMR, condamnat si fugar, Marko Attila-Gabor, iar ulterior, sa lanseze o cerere oficiala de extradare a acestuia statului Ungaria;

– sa traga la raspundere pe acei lideri ai UDMR care, prin declaratii publice, induc ideea potrivit careia justitia ar fi partinitoare la adresa deputatului;

– sa explice lipsa de vigilenta a autoritatilor in vederea impiedicarii lui Marko Attila-Gabor sa parasească Tara;

– sa explice lipsa de reactie a autoritatilor de resort de a pune in aplicare, cu celeritate, retinerea si arestarea, asa cum s-a procedat in cazul altor parlamentari;

– sa evite aparenta indusa a unui tratament preferential pentru anumiti indivizi, de alta etnie, in comparatie cu etnicii romani.

Printre altele, solicităm tragerea la raspundere a liderilor UDMR care au facut declaratii in acest sens intrucat acestea sunt de natura sa afecteze independenta sistemului judiciar romanesc in ansamblul sau, dar si a judecatorilor si procurorilor care au lucrat in aceasta cauza.

Astfel, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la data de 9 februarie 2015, referindu-se la situatia lui Marko Attila-Gabor, a sustinut nevinovatia acestuia („El nu a participat la acea sedinta,… nu a semnat acel vot, nici macar nu a luat cei 450 de lei pentru sedinta) si disponibilitatea deputatului de a clarifica acuzaţiile aduse („Banuiesc ca ori de cate ori procurorii au cerut explicatii, a dat ori prin avocat ori personal”), subliniind, in doua randuri, ca nu stie unde este, ori daca este plecat din tara in acel moment, colegul sau de uniune separatista.

Mai mult, solicitarea noastra vine si ca urmare a abordarii subiectului nevinovatiei lui Marko Attila-Gabor din perspectiva condamnarii sale in dosarul privind retrocedarea Liceului Teoretic „Szekely Miko” din municipiul Sfantu-Gheorghe de catre fostul consilier prezidential, Eckstein-Kovacs Peter, care, pe 10 februarie 2015, a apreciat drept o „greseala” respectiva decizie a instantei de judecata. Cu privire la locul unde s-ar afla deputatul UDMR, colegul sau Eckstein-Kovacs Peter a spus doar ca nu cunoaste amanunte si nu poate comenta acest aspect.

Ceea ce nu spun, insa, liderii UDMR este de ce se ascunde fugarul Marko Attila-Gabor daca este atat de nevinovat?! De ce se sustrage el deciziilor Justitiei romane?!

In final, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures pune opiniei publice, romanesti si unguresti deopotriva, dar si autoritatilor competente ale Statului Roman cateva intrebari simple, care nu s-ar dori a fi retorice:

  1. De ce a ales Marko Attila-Gabor sa fugă in loc sa-si demonstreze nevinovatia?
  2. In ce masura comunitatea ungureasca din Romania mai poate avea incredere in astfel de reprezentanti „legitimi” ai sai, care incalca legea cu intentie directa si mai apoi se sustrag hotararilor instantelor de judecata?
  3. De ce Primaria Sfantu-Gheorghe nu s-a constituit parte civila in procesul de la Liceul Teoretic „Szekely Miko” si nu a chemat in garantie Eparhia Reformata, cu scopul de a recupera prejudiciul, in fapt banii contribuabilului platiti din bugetul local catre această Eparhie drept chirie pentru utilizarea imobilului?
  4. Care este implicarea Ungariei in protejarea lui Marko Attila-Gabor si cand ii vor cere presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si premierul Victor Ponta socoteala primului-ministru al Ungariei, Orban Viktor, sub a carui „protectie directa” se clameaza ca este deputatul fugar al UDMR?

 

Biroul de presa al FCRCHM

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita autoritatilor Statului Roman sa ceara extradarea deputatului fugar Marko Attila-Gabor, sursa foto: forumharghitacovasna.ro
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita autoritatilor Statului Roman sa ceara extradarea deputatului fugar Marko Attila-Gabor, sursa foto: forumharghitacovasna.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info