Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru
Primesc de la un prieten din Germania, care tine un mic resturant pe la izvoarele Dunarii, urmatoarea relatare, cu valoare de fabula, pentru mine. Adica este purtatoare de invatatura morala. Eu o directionez catre romanii care il injura pe Ceausescu in continuare, cu acelasi nesat ca in decembrie 1989. Iata fabula primita de la VLAHOS.
“La mine la carciuma am un portret al lui Ceausescu pe perete si nu de putine ori am fost intrebat de catre clientii germani „ce cauta criminalul asta aici”.
Ca sa scap de chinul de a explica fiecarui tampit cine a fost de fapt Ceausescu, am fotocopiat o pagina din manualul scolar de „educatie civica” unde este prezentata cea mai importanta decoratie germana, numita „Bundesverdienstkreuz” si am pus-o in rama alaturi de Ceaushescu.Acolo sunt aratate explicit cele 7 categorii – dupa importantza – ale acestei decoratzii, precum si exemplele edificatoare; de pilda, la cea de a doua mai importanta clasificare in ierarhie, anume „Großkreuz besondere Ausführung” gasim nume precum Adenauer, Helmut Kohl, Jehudi Menuhin, Ronald Reagan etc.
Iar la „sublima categorie”, „Sonderstufe Großkreuz”, adica „clasa speciala a marii cruci” figureaza pana-n prezent doar doua nume: cel al fostei regine a Olandei Beatrix si cel al lui Nicolae Ceausescu!
De atunci am o alta problema; multi turisti ma intreba daca au voie sa fotografieze aceste doua exponate… “
Nota redactiei: Ii sugeram bravului nostru coleg sa puna alaturi de Ceausescu si tabloul reginei Beatrix.
Sursa:
[1] ioncoja.ro [2] Foto: nicolae-ceausescu.yolasite.comEvenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment