libris.ro

Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”

Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”

Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”:

”Uzurparea identității naționale

Domnilor Parlamentari,
Urmare a nenumăratelor evenimente negative, incidente, furturi, furturi în bandă organizată, agresiuni verbale și fizice, comportament anti-social, create de populația de etnie țigănească, care cu buna știință au deformat imaginea României în statele din Uniunea Europeana după anii ’90 , noi ROMANII (nu doar cei care lucrează în străinătate) avem de suferit în urma catalogării de „romi”; când ai un CV pe care scrie” cetățean român”riști să nu fii angajat nici ca agent de întreținere, chiar dacă ai studii superioare!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”

 

Cunosc doctori cărora li s-a sugerat „sa nu spună că sunt români” pentru a lucra într-un spital!!! Când școala romanească avea un foarte bun renume în străinătate, acum suntem considerați analfabeți !

Vizita Domnului Iohannis, președintele României la Paris !!!! Frumoasa primire !!!! După 1989 s-a profitat de ignoranța romanilor, pentru că „atunci”, noi românii aveam altceva la care sa ne gândim, la reorganizarea României, nu ne-am gândit nici o clipă că se urmarea furarea identității naționale, subtil dar sigur; vă amintiți de avioanele cu țiganii Europei care au stat câteva zile în aeroport???? și nu erau țigani români!!! dar noi, ca un popor primitor ce suntem nu i-am lăsat să moară în gerul iernii pe aeroport și i-am primit!

După statisticile din ’89, naționalitățile conlocuitoare aveau un procent de 0, 2 % din populația României de 22 milioane de locuitori; acumcare este statistica??? Conform Consiliului European, fiecare țară din Europa este obligată sa „găzduiască ” un număr de țigani în procent de10 % din populația tarii!!! Câte țări respecta aceasta decizie???

Acuzați-mă de „rasism ” și „xenofobie”: vă pot da definițiile cuvintelor pentru că eu vă acuz de uzurparea identității naționale, de umilirea unui popor denumindu-l „ROM”! Și sa mai știți d-lor parlamentari: 600 de țigani din Montpellier nu vor să se numească „romi”.

Țiganii trebuie sa învețe să respecte alte popoare și să-și respecte și originile și să facă eforturi pentru a evolua pentru că societatea a evoluat, iar ei se complac in anii 400, de atunci, nimic: stil de viata același, furturi, agresiuni, injurii
etc. Aștept decizia dumneavoastra cu privire la această lege de revenire la denumirea de țigan și eu sper că va fi favorabilă pentru evitarea unui proces de revendicare a drepturilor morale pe cale judecătorească.

Cordial,
Loredana Elena Leon,
Președintele Asociației Europa Unită, Cultura și Drepturile Omului Paris, Franța”

Sursa: Bogdan Diaconu

Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”, foto: captura video
Scrisoarea românilor din Franța pentru susținerea legii PRU privind revenirea la denumirea de țigani pentru ”romi”, foto: captura video

 

[tp_product id=”117810423″ feed=”544″]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info