RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Actiunea “Romani pentru Romani” in satul Valea Mare, judetul Covasna

Print Friendly, PDF & Email

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns astăzi în satul Valea Mare, judeţul Covasna, la biserica cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail si Gavriil, pastorita de parintele Nicolae Floroiu, pentru a transmite semnul nostru de solidaritate şi sprijin ţăranilor români şi copiilor lor care-şi păstrează credinţa ortodoxă si limba română. Am dăruit elevilor merituoşi de la şcoala din sat, veniţi la Sfânta Liturghie, simbolurile identităţii noastre de Neam: Tricolorul, Cartea lui Mihai Eminescu şi Cartea de rugăciuni ortodoxe. (Galerie Foto)

Le-am transmis acestor copii următorul mesaj al Acţiunii “Români pentru Români”: ”Aceste lucruri sfinte înseamnă de fapt sacrificiul eroilor şi martirilor neamului românesc pentru ca această ţară să se numească România, înseamnă bătăliile purtate de înaintaşii noştri, marea cultura românească, care este pavăză împotriva agresiunii globaliste uniformizante ce vrea să ne rupă de tradiţia şi identitatea naţională, înseamnă credinţa ortodoxă fără de care nu ne-am putea numi români.

Nu-i uitaţi pe marii voievozi români: Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu. Nu-i uitaţi pe luptătorii Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crişan, Tudor Vladimirescu, pe haiducii noştri dragi, Pintea, Jianu, Toma Alimoş. De acolo din cer ei vă ocrotesc, laolalată cu toţi sfinţii români. Copii, învăţaţi cuvântul scris al lui Mihai Eminescu, Octavian Goga, Vasile Alecsandri, George Coşbuc. Cu aceste simboluri veţi creşte în case, din ele vă veti lua putere şi sprijin, iar atunci când veţi fi mari vă veţi aduce aminte că românii din diverse colţuri de ţară s-au gândit la voi şi că nu sunteti singuri.

Daţi, dragi copii, ascultare părinţilor voştri, preoţilor, învăţătorilor şi profesorilor voştri, ce vă îndrumă in viaţă, şi nu uitaţi niciodată că satul românesc are nevoie de voi, are nevoie să creşteţi legaţi de tradiţiile strămoşeşti, de cultura română si de legea ortodoxă. Ţineţi această cale care nu va fi întotdeauna uşoară, căci uneori este greu să fii român, dar este atât de frumos”.

Acţiunii noastre i s-a alăturat şi destoinica profesoară din Voineşti Covasna, doamna Florentina Teacă, venită în Valea Mare cu un grup de elevi, care ne-au umplut inimile cu un recital de cântece patriotice, la încheierea festivităţii de premiere a elevilor fruntaşi.

Am văzut in Valea Mare lacrimi de fericire în ochii ţăranilor, am fost mângâiaţi de mâinile lor crăpate de muncă şi binecuvântaţi de Părintele Nicolae, doctorul sufletelor. Tot astăzi, Acţiunea “Români pentru Români” a premiat şi copiii români din Dobolii de Jos (judeţul Covasna). Le-am promis tuturor că vom reveni cu aceeaşi dragoste şi determinare românească, că vom merge mai departe cu Hristos, pentru România.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea "Romani pentru Romani" in satul Valea Mare, judetul Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu

Actiunea “Romani pentru Romani” in satul Valea Mare, judetul Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info