RSS

PROTEST al comunității româneşti…

PROTEST al comunități…

Gigi Becali este reclamat din no…

Gigi Becali este recl…

De ce au Hun(ii)orii nevoie de o…

De ce au Hun(ii)orii …

România e o tara corupta? Franta…

România e o tara coru…

Increderea in Facebook incepe sa…

Increderea in Faceboo…

Cum s-a rezolvat incidentul de l…

Cum s-a rezolvat inci…

Rauri de lacrimi de crocodil au …

Rauri de lacrimi de c…

Fostul şef SPP: "Cel mai grav mi…

Fostul şef SPP: "Cel …

Lui Iohannis si Dragnea li se se…

Lui Iohannis si Dragn…

CCR a constatat ca legea infiint…

CCR a constatat ca le…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Actiunea “Romani pentru Romani” in satul Valea Mare, judetul Covasna

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns astăzi în satul Valea Mare, judeţul Covasna, la biserica cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail si Gavriil, pastorita de parintele Nicolae Floroiu, pentru a transmite semnul nostru de solidaritate şi sprijin ţăranilor români şi copiilor lor care-şi păstrează credinţa ortodoxă si limba română. Am dăruit elevilor merituoşi de la şcoala din sat, veniţi la Sfânta Liturghie, simbolurile identităţii noastre de Neam: Tricolorul, Cartea lui Mihai Eminescu şi Cartea de rugăciuni ortodoxe. (Galerie Foto)

Le-am transmis acestor copii următorul mesaj al Acţiunii “Români pentru Români”: ”Aceste lucruri sfinte înseamnă de fapt sacrificiul eroilor şi martirilor neamului românesc pentru ca această ţară să se numească România, înseamnă bătăliile purtate de înaintaşii noştri, marea cultura românească, care este pavăză împotriva agresiunii globaliste uniformizante ce vrea să ne rupă de tradiţia şi identitatea naţională, înseamnă credinţa ortodoxă fără de care nu ne-am putea numi români.

Nu-i uitaţi pe marii voievozi români: Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu. Nu-i uitaţi pe luptătorii Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crişan, Tudor Vladimirescu, pe haiducii noştri dragi, Pintea, Jianu, Toma Alimoş. De acolo din cer ei vă ocrotesc, laolalată cu toţi sfinţii români. Copii, învăţaţi cuvântul scris al lui Mihai Eminescu, Octavian Goga, Vasile Alecsandri, George Coşbuc. Cu aceste simboluri veţi creşte în case, din ele vă veti lua putere şi sprijin, iar atunci când veţi fi mari vă veţi aduce aminte că românii din diverse colţuri de ţară s-au gândit la voi şi că nu sunteti singuri.

Daţi, dragi copii, ascultare părinţilor voştri, preoţilor, învăţătorilor şi profesorilor voştri, ce vă îndrumă in viaţă, şi nu uitaţi niciodată că satul românesc are nevoie de voi, are nevoie să creşteţi legaţi de tradiţiile strămoşeşti, de cultura română si de legea ortodoxă. Ţineţi această cale care nu va fi întotdeauna uşoară, căci uneori este greu să fii român, dar este atât de frumos”.

Acţiunii noastre i s-a alăturat şi destoinica profesoară din Voineşti Covasna, doamna Florentina Teacă, venită în Valea Mare cu un grup de elevi, care ne-au umplut inimile cu un recital de cântece patriotice, la încheierea festivităţii de premiere a elevilor fruntaşi.

Am văzut in Valea Mare lacrimi de fericire în ochii ţăranilor, am fost mângâiaţi de mâinile lor crăpate de muncă şi binecuvântaţi de Părintele Nicolae, doctorul sufletelor. Tot astăzi, Acţiunea “Români pentru Români” a premiat şi copiii români din Dobolii de Jos (judeţul Covasna). Le-am promis tuturor că vom reveni cu aceeaşi dragoste şi determinare românească, că vom merge mai departe cu Hristos, pentru România.

libris.ro

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea "Romani pentru Romani" in satul Valea Mare, judetul Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu

Actiunea “Romani pentru Romani” in satul Valea Mare, judetul Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Preotul Constantin Necula: "Guvernul roman isi supune poporul la un holocaust"
Pr. Constantin Necula despre ortodoxia rusa: “Ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor, viata tinerilor”

Preotul Constantin Necula despre ortodoxia rusa: Multumesc, NIET! Parintele Necula a fost...

Din nou, despre ipocrizia Frantei, foto: captura video
Din nou, despre ipocrizia Frantei

Am mai vorbit despre cat de ipocriti pot fi francezii...

La 21 iunie 1848, Andrei Muresanu publica poezia „Un răsunet", care avea apoi sa devina Imnul de Stat al României, cunoscut sub titlul „Deșteaptă-te, române!"
Pe 21 iunie 1848, Andrei Muresanu publica poezia „Un răsunet”, care avea apoi sa devina Imnul de Stat al României, cunoscut sub titlul „Deșteaptă-te, române!”

Pe 21 iunie 1848, in revista „Foaie pentru minte, inima...

Închide