Bogdan Diaconu: “Am depus propunerea legislativă privind Fondul pentru Viitorul României”

Am depus propunerea legislativă privind Fondul pentru Viitorul României

1. Prin prezenta lege se înființează Fondul pentru Viitorul României, prescurtat FVR.

2. Fondul pentru Viitorul României este alcătuit din sumele provenite din taxa de responsabilitate socială.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

3. Orice companie a cărei cifră de afaceri anuală depășește echivalentul în lei a 10 milioane de euro plătește la încheierea anului fiscal taxa de responsabilitate socială care este echivalentul a 0,5 la sută din cifra de afaceri.

4. Fondul pentru Viitorul României este administrat de Banca Națională a României.

5. (1). Fondurile colectate din taxa de responsabilitate socială în cadrul Fondului pentru Viitorul României sunt păstrate într-un cont special dedicat al Băncii Naționale a României, având ca utilizare plata lunară de burse școlare de merit pentru toți elevii care obțin la toate materiile pe perioada anului școlar calificativul de ”Foarte bine” pentru ciclul primar sau premiul I, II sau III în cadrul sistemului educațional de stat în ciclul gimnazial sau liceal, precum și pentru toți elevii din sistemul de învățământ preuniversitar calificați la olimpiadele naționale sau internaționale.

(2). Bursa FVR se acordă pe o perioadă de un an calendaristic începând cu luna imediat următoare încheierii anului școlar. După adoptarea prezentei legi, acordarea burselor FVR începe imediat după încheierea anului fiscal în curs până la încheierea anului școlar.
(3). Fiecare unitate de învățământ în care se predau cursuri la clasele I-XII va comunica imediat Băncii Naționale a României după emiterea diplomelor la sfârșit de an școlar numărul de premianți și numărul de elevi olimpici calificați la olimpiadele naționale sau internaționale pentru acordarea de burse FVR, precum și contul instituției de învățământ pentru trimiterea sumei care să acopere plata burselor FVR pentru 12 luni.
(4). Instituția de învățământ va înmâna bursa lunar pe bază de chitanță mamei, tatălui dacă elevul este doar în îngrijirea acestuia sau tutorelui legal.
(5). În cazul copiilor instituționalizați care se încadrează în prevederile prezentei legi, bursa va fi preluată de instituția care răspunde de elev care va face dovada felului în care folosește această sumă pentru nevoile elevului premiant.
(6).Cuantumul bursei FVR va fi de 500 RON pentru elevii care au obținut premiul I, de 400 RON pentru elevii care au obținut premiul II și de 300 RON pentru elevii care au obținut premiul III, de 500 de RON pentru elevii din ciclul primar care au obținut în decursul anului școlar doar calificative de ”Foarte bine” și de 500 de RON pentru elvii care s-au calificat la olimpiadele naționale sau internaționale.
(7). Instituțiile de învățământ au obligația să folosească sumele primite pentru bursele FVR doar în acest scop și să achite suma lunară aferentă fiecărui elev premiant în prima săptămână a fiecărei luni.

6. Sumele colectate în Fondul pentru Viitorul României care depășesc necesarul asigurării burselor FVR se capitalizează, urmând a fi folosite în același scop în anii următori, asigurând continuitatea burselor.

Iniţiator:
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită

Sursa: Bogdan Diaconu

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor
Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Bogdan Diaconu: “Am depus propunerea legislativă privind Fondul pentru Viitorul României”

Lasă un răspuns

Next Post

Ghinion! Iohannis vrea ca romanii sa aiba preturi ca in Austria dar salarii, pensii si alocatii, ca in Somalia

mar iun. 23 , 2015
Pentru a fi acceptata in Uniunea Europeana, Romania s-a vazut nevoita sa accepte din partea a tot soiul de “organisme internationale”,  presiunile prin care se cerea inchiderea fabricilor, uzinelor, combinatelor, reducerea suprafetelor agricole si “liberalizarea” preturilor, astfel incat romanii sa junga sa aiba preturi la nivelul celor din tarile cu […]
Ghinion, Iohannis vrea ca romanii sa aiba preturi ca in Austria dar salarii, pensii si alocatii ca in Somalia

Poate vă place și:

libris.ro