RSS

27 Martie 1918 (RE)Unire a Basar…

27 Martie 1918 (RE)Un…

Sa-l sustinem cu totii pe jurnal…

Sa-l sustinem cu toti…

Cine sunt de fapt cei de la USR:…

Cine sunt de fapt cei…

Extraordinar! Mai exista si patr…

Extraordinar! Mai exi…

(VIDEO) Si la 100 de ani de la M…

(VIDEO) Si la 100 de …

Dacian Ciolos ameninta de la o o…

Dacian Ciolos amenint…

Deznationalizare fortata a român…

Deznationalizare fort…

Minune in România? Se opreste pr…

Minune in România? Se…

Achitat definitiv dupa ce a stat…

Achitat definitiv dup…

Inca o batjocura la adresa român…

Inca o batjocura la a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bogdan Diaconu: “Am depus propunerea legislativă privind Fondul pentru Viitorul României”

Am depus propunerea legislativă privind Fondul pentru Viitorul României

1. Prin prezenta lege se înființează Fondul pentru Viitorul României, prescurtat FVR.

2. Fondul pentru Viitorul României este alcătuit din sumele provenite din taxa de responsabilitate socială.

3. Orice companie a cărei cifră de afaceri anuală depășește echivalentul în lei a 10 milioane de euro plătește la încheierea anului fiscal taxa de responsabilitate socială care este echivalentul a 0,5 la sută din cifra de afaceri.

4. Fondul pentru Viitorul României este administrat de Banca Națională a României.

5. (1). Fondurile colectate din taxa de responsabilitate socială în cadrul Fondului pentru Viitorul României sunt păstrate într-un cont special dedicat al Băncii Naționale a României, având ca utilizare plata lunară de burse școlare de merit pentru toți elevii care obțin la toate materiile pe perioada anului școlar calificativul de ”Foarte bine” pentru ciclul primar sau premiul I, II sau III în cadrul sistemului educațional de stat în ciclul gimnazial sau liceal, precum și pentru toți elevii din sistemul de învățământ preuniversitar calificați la olimpiadele naționale sau internaționale.

(2). Bursa FVR se acordă pe o perioadă de un an calendaristic începând cu luna imediat următoare încheierii anului școlar. După adoptarea prezentei legi, acordarea burselor FVR începe imediat după încheierea anului fiscal în curs până la încheierea anului școlar.
(3). Fiecare unitate de învățământ în care se predau cursuri la clasele I-XII va comunica imediat Băncii Naționale a României după emiterea diplomelor la sfârșit de an școlar numărul de premianți și numărul de elevi olimpici calificați la olimpiadele naționale sau internaționale pentru acordarea de burse FVR, precum și contul instituției de învățământ pentru trimiterea sumei care să acopere plata burselor FVR pentru 12 luni.
(4). Instituția de învățământ va înmâna bursa lunar pe bază de chitanță mamei, tatălui dacă elevul este doar în îngrijirea acestuia sau tutorelui legal.
(5). În cazul copiilor instituționalizați care se încadrează în prevederile prezentei legi, bursa va fi preluată de instituția care răspunde de elev care va face dovada felului în care folosește această sumă pentru nevoile elevului premiant.
(6).Cuantumul bursei FVR va fi de 500 RON pentru elevii care au obținut premiul I, de 400 RON pentru elevii care au obținut premiul II și de 300 RON pentru elevii care au obținut premiul III, de 500 de RON pentru elevii din ciclul primar care au obținut în decursul anului școlar doar calificative de ”Foarte bine” și de 500 de RON pentru elvii care s-au calificat la olimpiadele naționale sau internaționale.
(7). Instituțiile de învățământ au obligația să folosească sumele primite pentru bursele FVR doar în acest scop și să achite suma lunară aferentă fiecărui elev premiant în prima săptămână a fiecărei luni.

6. Sumele colectate în Fondul pentru Viitorul României care depășesc necesarul asigurării burselor FVR se capitalizează, urmând a fi folosite în același scop în anii următori, asigurând continuitatea burselor.

libris.ro

Iniţiator:
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită

Sursa: Bogdan Diaconu

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Lansare de carte la Iasi : "Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu", de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro
PNL Iasi acuza manifestarile dedicate lui Ion Antonescu si desfășurate la Prefectura Iași ca fiind antisemite

Organizatia judeteana a Partidului National Liberal din Iasi a anuntat Ambasada...

Strigat disperat de ajutor al romanilor din Serbia pentru dreptul la autodeterminare
Romanii din Serbia mentin vie inca si puternica, flacara ortodoxiei romanesti

La sfarsitul lunii mai a acestui an, a avut loc sfintirea...

Presa rusa: Republica Moldova si Ucraina coopereaza pentru a sugruma Transnistria, foto: captura video
In Transnistria oamenii se tem de un eventual razboi. Saakashvili, guvernatorul Odesei, le intareste aceasta suspiciune.

Amplasarea unor sisteme antiaeriene dotate cu rachete sol-aer in regiunea Odesa...

Închide