libris.ro

Bogdan Diaconu: „Solicit MAE să-l declare pe Viktor Orban persona non grata”

Bogdan Diaconu: „Solicit MAE să-l declare pe Viktor Orban persona non grata”

Deputatul si presedintele Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, solicita Ministerului Afacerilor Externe din Romania sa-l declare pe Viktor Orban persona non grata si sa-i interzica de asemenea si accesul pe teritoriul Romaniei, motivand aceasta solicitare prin faptul ca premierul Ungariei ascunde si adaposteste infractori care au adus grave prejudicii Romaniei, un exemplu notoriu fiind cel al urmaritului international prin Interporl, infractorul Marko Attila.

„Solicit MAE să aibă curajul și determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata și să-i interzică astfel accesul pe teritoriul României. Un motiv suficient în acest sens îl reprezintă ascunderea și protejarea de către Guvernul de la Budapesta a infractorului urmărit internațional Marko Attila.

În plus, Viktor Orban dorește să țină un discurs sâmbătă la Tabăra de Vară de la Băile Tușnad, iar România are și datoria, și dreptul să refuze să fie scena declarațiilor inflamatorii ale unui premier care nu respectă nici justiția, nici suveranitatea statului român.

MAE mai are și altă posibilitate de a-l opri pe Viktor Orban să intre în România. Poate să ia exemplul Slovaciei care, în 2009, prin Ministerul Afacerilor Externe, i-a transmis o notă verbală ambasadorului Ungariei în Republica Slovacă prin care i se interzicea preşedintelui Ungariei să intre pe teritoriul slovac. Respectiva notă justifica interdicţia prin Directiva 2004/381 privind libera circulaţie în Uniunea Europeană. Ulterior, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg i-a dat dreptate Slovaciei, considerând că avea dreptul să îi impună această interdicție președintelui Ungariei.”, a postat Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

[poll id=”11″] [tp_product id=”194106946″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info