libris.ro

Sondajul de opinie care justifica in România legea ,,anti-legionara”

Sondajul de opinie care justifica in România legea ,,anti-legionara”

Revista 22 anunta prin Feldaman Radu Alexandru, cu o triumfala ingrijorare ca românii sunt in proportie de 47 la suta antisemiti (procent superior fata de cel al anului trecut), fapt constatat in urma unui sondaj de opinie efectuat de organizatia Anti-Defamation League in 19 tari, perioada martie-aprilie 2015. (Daca se efectua si in Israel, pun pariu ca, conform chestionarului pe care-l veti vedea mai jos, si evreii ar fi iesit antisemiti.) România se afla cu procentul ei deasupra Rusiei, Poloniei si Ucrainei.

Afirmatiile asupra carora cei intrebati trebuiau sa se pronunte (pe baza carora a fost facut sondajul) sunt insa extrem de ,,interesante” , domnul Feldman omitand sa le enunte, fiindu-i pana si lui jena probabil, deoarece acestea au fost formulate dupa principiul celebrei intrebari ,,Nu-i asa ca Pamântul este rotund?”.

Studiul care a măsurat atitudinile antisemite a constat în solicitarea respondenţilor de a spune dacă sunt de acord cu 11 afirmaţii care în opinia ADL indică o perspectivă negativă în ceea ce priveşte evreii: vorbesc prea mult despre ce li s-a întâmplat în timpul Holocaustului; sunt mai loiali Israelului decât ţărilor în care trăiesc; cred că sunt superiori altori oameni; au prea multă putere pe pieţele financiare internaţionale; au prea multă putere în lumea afacerilor; controlează prea mult afacerile globale; oamenii îi urăsc pentru felul în care se comportă; evreii au prea mult control asupra guvernului american; evreii controlează media; sunt responsabili pentru cele mai multe dintre războaie; evreilor nu le pasă decât de ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cei care au fost de acord că majoritatea acestor afirmaţii sunt cel mai probabil adevărate au fost catalogaţi ca având o atitudine antisemită; deci daca considerai ca 6 din cele 11 afirmatii sunt PROBABIL adevarate, erai automat catalogat ca antisemit…foarte ,,frumos” si extrem de simplu, nu-i asa, vorba domnului tovaras care ne zambeste in poza…

Prin aceste mecanisme extrem de parsive din punct de vedere sociologic se poate asadar demonstra orice. Dupa aceste criterii si tanti Lenuta din Cucuietii din Vale sau Deal poate fi antisemita si pe viitor condamnata (daca va mai creste (,,stiintific”) suficient de mult chestiunea asta…

Cand spui 47 la suta antisemitism in România, teoretic ar trebui sa vezi in fata ochilor sinagogi cu ferestre sparte, partide cu atitudini antievreiesti prezente in parlament sau chiar la guvernare si alte lucruri de acest gen…cand colo, surpriza…pace si liniste, ai dracu antisemiti, joaca mascat, sunt muti ca sasul sau timizi ca floricelele de primavara…cert este ca se ascund bine, dar nu-i problema, la anul mai face ADL un sondaj si depasim Grecia; atunci se va ajunge la concluzia ca nu se mai poate domnule nici cu Eminescu asta, scoateti naibii din manuale si ,,Somnoroase pasarele,, or fi somnoroase dar sunt al dracu de antisemite….raspund gresit la intrebari.

Autor: Mihai Tirnoveanu

[tp_product id=”194125704″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info