RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acţiunea “Români pentru Români” pe 20 septembrie in Harghita, la Odorheiu Secuiesc

Print Friendly, PDF & Email

Pe 20 septembrie vom merge in Harghita, la Odorheiu Secuiesc, pentru ei.Acesti copii cu ochi de foc darama structuri si zdrobesc strategii. In Odorheiu Secuiesc (acolo unde sunt numai 3% etnici români) au reusit un lucru aparent imposibil, sa dea viata unei institutii de invatamant cu predare in limba româna: Liceul Marin Preda (de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a). Acesti ingeri de la orfelinatul Casa Sf. Iosif, adusi aici din toata tara, dau astfel posibilitatea si celorlalti copii români de pe o raza de 100 de km sa studieze in limba materna.

Datorita lor se indeplineste ,,cota de români”, datorita lor exista graiul nostru in Inima Tarii. Am fost in satele fratilor nostri de sange, acolo unde nu exista scoala româneasca si am vazut granita strapunsa, am vazut români care si-au uitat limba stramoseasca.

Voi toti, frati ai mei, voi care aveti sangele lui Stefan cel Sfant, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, voi, bravi ardeleni care ati simtit pana-n rarunchi oasele lui Horea scrasnind pe roata, voi, români din toata tara, nu puteti sta nepasatori in fata acestor copii care lupta pentru noi. Nu puteti sta asteptand minuni de la partide, guverne sau presedinti. Puterea este la voi, puterea sta in credinta si in faptele voastre.

Fiti lancea lui Horea, cantecul lui Iancu, scrijeliti cu foc pe pamantul vietii voastre cuvantul lui Eminescu. Nimeni nu va putea opri Credinta voastra. Biruinta va fi a voastra, rugaciune cu rugaciune, pas cu pas, fapta cu fapta.
Indrazniti!

Suntem Acţiunea “Români pentru Români” si pe 20 septembrie vom merge la Odorheiu Secuiesc, pentru elevii care dau viata singurului liceu cu predare in limba română. Carti, steaguri tricolore, rechizite, alimente de baza, dulciuri si diferite tipuri de detergenti, acestea vor fi darurile noastre pentru ei. Acesti copii traiesc exclusiv din donatii.

In vederea indeplinirii acestei misiuni vom utiliza ca si la celelate actiuni, două conturi deschise la BRD. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi utilizati pentru achizitionarea alimentelor, rechizitelor, diferitelor tipuri de detergenti, cartilor si steagurilor româneşti.

Daca va este mai usor puteti trimite carti (in special literatură română) si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1.Cod postal: 500423. Telefon: 0722566606.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor: Mihai Tirnoveanu

[tp_product id=”194120364″ feed=”396″]

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline