libris.ro

La Târgu Mures, orasul studentiei mele, a primelor lupte

La Târgu Mures, orasul studentiei mele, a primelor lupte

La Târgu Mures, orasul studentiei mele, a primelor lupte. M-am intors aici la invitatia doamnei Mariana Cristescu si a domnului Lazăr Lădariu pentru a le „povesti” muresenilor despre Români pentru Români, despre efortul nostru comun. Plaiesii din Doboi, taranii din satele in care am mers, copiii din Odorheiu Secuiesc, au fost prezenti acolo, in aceasta poveste adevarata. Voi toti ati fost in sufletul meu.

La Târgu Mures, orasul studentiei mele, a primelor lupte

In programul Simpozionului Punti de Lumina, Actiunea noastra a fost prezentata ca fiind un proiect de Tara. Le-am spus celor prezenti ca da, avem intr-adevar un proiect: construirea unei noi realitati in Harghita si Covasna, crearea unei majorităţi româneşti. Suntem la inceput, drumul pe care-am pornit este greu de urcat, e pisc de munte, e padure deasa, dar este al nostru, este greu, dar intotdeauna atat de frumos.

Mesajul nostru, lupta noastra pentru românii din Harghita si Covasna, a patruns in sufletul elitei intelectuale muresene. Am vazut asta in imbratisarea domnului Ladariu, in caldura din ochii doamnei Mariana, in lacrimile doamnei profesoare Anca Sin, sefa catedrei de Biologie Celulara si Moleculara de la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu-Mures, in disponibilitatea exceptionalului om de cultura Valentin Marica de a bate impreuna cu noi satele din Inima României.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Scriitorul si publicistul Miron Manega, presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti, Doru Dinu Glavan, fascinantul domn George Roca, precum si alti intelectuali adevarati sau oameni simpli din popor, si-au oferit sprijinul direct pentru cauza noastra. Pana in adancul inimii mi-au patruns minunatele fetite ale Mihaelei Rascu, scriitoarea care a debutat cu prilejul simpozionului, atunci cand mi-au inmanat o scrisoare.

Un suflet asternut pe hartie, destinat copiilor de la orfelinatul din Odorheiu Secuiesc, epistola ce se regaseste in fotografiile de aici. Stefania si Antonia, acesti ingerasi de copii, din proprie initiativa, au adunat de la colegi, doi saci mari cu jucarii, precum si carti, rechizite sau diferite jocuri pentru copiii de români din Harghita si Covasna. Efectiv mi-au umplut porbagajul masinii.

Parintele Protopop Gheorghe Sincan si domnul colonel Ioan Judea, presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ,,Stefan Gusa” Mures, doi mari români care mi-au fost alaturi si pe vremea studentiei, si-au reconfirmat sprijinul,strangandu-mi mana, promitand ca vom merge si pe mai departe umar langa umar.
A fost o zi si o noapte cum rar am mai trait, vremuri din trecut s-au amestecat cu cele de acum intr-un foc ce arde. Am plecat din Mures cu o certitudine: sunt oameni care nu renunta la vis, la ideal. Exista români care nu abandoneaza lupta.

Incepand de marti 6 octombrie, la sediul ziarului Cuvantul liber, românii din judetul Mures vor aduce steaguri tricolore. Pentru Harghita si Covasna. Pentru România.

Lupta continua, cu Dumnezeu inainte!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

 

[tp_product id=”193980238″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info