libris.ro

Presa maghiara saluta cenzura instituita de catre ziarul Adevărul (Igazság)

Presa maghiara saluta cenzura instituita de catre ziarul Adevărul (Igazság)

Publicatiile de limba maghiara sunt in culmea fericirii pentru ca ziarul Adevărul (Igazság) cenzureaza textele care pomenesc de masacrele facute de horthysti in Transilvania. De curand, ziarul Adevărul (Igazság), a rupt colaborarea cu presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, din cauza unui articol in care politicianul roman pomenea de masacrul de la Moisei, un eveniment atat de oribil, incat a fost calificat pana chiar si de catre etnicii maghiari ca fiind o atrocitate de o barbarie rar intalnita pe aceasta lume.

Iata ce spunea Ferenczy Gyorgy despre atrocitatile savarsite de regimul horthyst in Transilvania:

“Mandrul pamant al Transilvaniei s-a transformat intr-o Golgota unde se petrec cele mai groaznice evenimente. Oamenii sunt inchisi, cu sutele, cu miile, sunt batuti, sunt torturati in mod cumplit. Asasinatele si executiile se tin lant, si toate acestea doar pentru ca unica vina a nenorocitelor victime este aceea de a se fi nascut romani. Durerea ne sfasie inimile la auzul atator suferinte. Cu ochii inlacrimati de durere in suflet ne uitam la cer precum a facut Iisus Hristos, intrebam si noi: Cu ce au gresit? Care e vina acestor oameni torturati? Ca s-au nascut romani?

…Vin refugiati romani. Vin cu sutele, cu miile pe drumul pribegiei, sa-si caute un camin nou, parasind pamantul stramosilor, vetrele fericite, agoniseala unei vieti intregi, ca undeva, departe de pamantul natal, sa inceapa o viata noua…In teritoriile ocupate, oamenii sunt arestati cu sutele, sunt loviti, batuti, torturati…”(Ferenczy Gyorgy, “Golgota in Transilvania”, 1941)

 Cititi si: Gyorgy Ferenczy – „Golgota Transilvaniei”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Presa maghiara saluta cenzura instituita de catre ziarul Adevărul (Igazság)

Pentru ziarul Adevărul (Igazság), a pomeni de masacrul de la Moisei, o pagina din istoria trista a romanilor din Transilvania, inseamna a lovi in interesele pe care le apara cu indarjire cei care propovaduiesc de o buna vreme impotriva neamului romanesc.

 

Publicatiile de limba maghiara (Maszol.roFoter.ro) saluta cenzura instituita de ziarul Adevărul (Igazság) impotriva autorilor romani care indraznesc sa critice iesirile in decor ale irentistilor maghiari sau sa readuca in memoria romanilor evenimentele tragice din istoria Transilvaniei.

Pentru o mai buna colaborare intre ziarul Adevărul si extremistii maghiari, care apropo, au voie sa-si publice absolut toate elucubratiile si minciunile iredentiste, inclusiv cele prin care se loveste direct in valorile morale, culturale, istorice si spirituale ale poporului roman, propunem ca numele de „Adevărul”, fiind unul de provenienta de la „budos olah” sa fie schimbat in ceva care sa se apropie cat mai mult de etosul maghiar, ceva care sa sune cat mai calduros cu putinta pentru urechile extremistilor maghiari: Igazság.

„Publicațiile maghiare felicita ziarul Adevarul pentru ca a instituit cenzura impotriva mea in speranța ca nu voi mai combate extremismul maghiar. De acum inainte vom lupta și mai tare impotriva UDMR și a altor formațiuni horthyste maghiare!”, a postat si deputatul Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info