libris.ro

Vitalia PAVLICENCO: „Vor dori, in curand, toti Unirea? Vor deveni toti ”nebuni”?”

Vitalia PAVLICENCO: „Vor dori, in curand, toti Unirea? Vor deveni toti ”nebuni”?”

Acum cateva saptamani imi spunea un animator al protestelor Platformei DA ca lideri politici importanți din cele doua state romanesti (nu Ghimpu – ca el nu este important) au convenit sa demareze procesul de unificare a celor doua state romanesti. Ca este așa, ca nu este așa – se va vedea, chiar daca acel ”animator” acum nu recunoaste ce a spus, uitand de martor – ziaristul.Ma intreb – e de bine sau e de rau?… Cred ca e de bine, mai ales ca acum se dau asemenea știri in presa, cu referinte la surse sigure.

Vitalia PAVLICENCO: „Vor dori, in curand, toti Unirea? Vor deveni toti ”nebuni”?”

Si, daca incerc sa privesc lucrurile in contextul protestelor inselaților de fariseii pretinsi ”proeuropeni”, pe care mereu i-am numit doar asa, imi pun intrebarea daca nu cumva lupta celor doi ”Vlazi, potentati ai zilei”, nu e doar de aparare a bogatiilor acumulate, dar si de a nu permite unul celuilalt sa devina Presedinte al amaratei Republica Moldova, de a nu permite sa faca CELALALT Unirea, inainte de a disparea definitiv in neantul detentiei.

In perioada campaniei pentru alegeri locale noi, un grup de decidenți din PNL, din AVR-92 ”Tiras-Tighina”, membri ai Consiliului Unirii, am avut o discuție de doua ore cu Igor Boțan, persoana cu care am avut, in toți acești ani, relații lineare și corecte, el fiind un militant pentru democrație, stat de drept, libertatea de exprimare, pentru drepturile fundamentale ale omului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Mare ne-a fost mirarea cand ni s-a spus ca „mesajul unionist este unul exclusivist”, care nu poate fi acceptat in spațiul public, motiv pentru care nu va fi acceptat ca discurs la tribuna Platformei ”DA”, deși noi adusesem multa lume pe 5 aprilie la protest. Fusesem invitati de chiar Igor Boțan, dupa care am discutat cu alții de la DA, care au spus ca ”acum vin oamenii și singuri, de aceea puteți sa nu ii mai chemați”. Adica nici nu ni se va mai da cuvantul, nu vom mai fi asteptati sau invitați la mitinguri sa tinem cuvantari.

Ne-am conformat, insa lumea, totusi, am chemat-o. Dar am ințeles ca sunt alte interese la mijloc, iar cenzura a fost pusa pentru a nu impiedica noi formarea unui nou partid, un PLDM-5 de-al eternului Lucinschi, menit sa reanimeze falsul liberal-democratism, falsul proeuropenism – de fapt – veșnicul centrism al Aiatolahului Șmekerilovici in R.Moldova, amestecat in mod rușinos in afacerea BEM…

Exact ințelegand aceasta, noi am fost prezenți alaturi de Platforma DA, ULTIMA OARA, pe 7 iunie, cu tricoloruri, cu steaguri UE și NATO, cu steaguri PNL, cu steaguri ale Consiliului Unirii, parasind PMAN in momentul cand s-a declarat formarea a inca unui partid. Nu de partide avem noi nevoie, ci de CARACTERE.

CARACTERE pentru ce? Pentru a recunoaște ca aceasta construcție, pretins statala, nu are puterea sa devina stat. Chiar așa cum a spus Filat – ”sa sara la naiba totul in aer” – am ințeles – legat de acest stat, caruia DA-iștii ii spun, impropriu, ”Țara”.

Am inceput, insa, cu Unirea și o inchei la fel.

A fost interesant ca in discuția cu Igor Boțan s-a menționat ca circula informații despre faptul ca se pregatește la varf acceptarea ideii de reunificare cu Romania, condiționandu-se ca cei care controleaza Puterea, instituțiile statului ori factorii de decizie sa nu infunde pușcaria. Deci – totul e negociabil și s-ar accepta Unirea in schimbul nepunerii la pușcarie.

Citim recent ca unii din Arcul Puterii discuta despre eventualitatea acceptarii refacerii unitații naționale romanești ca o soluție de oprire a reacapararii Puterii la Chișinau de catre forțele filoruse.

Lucrurile se anunța a fi interesante. Pana in 2018 mai e ceva timp, iar noi, PNL, ne felicitam, inca o data, ca am adoptat și promovam OFICIAL mesajul unionist de la 16 aprilie 2010, cand mulți ne considerau ”nebuni”… Vor deveni oare ”nebuni”, DE NEVOIE, in curand, toți politicienii din AIE?

Și sa nu ni se mai spuna ca nu contam in politica de pe Bac…

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info