Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre UE

Presa rusa: Transnistria se indeparteaza de Rusia si se reorienteaza spre UE. De cand Rusia se confrunta cu probleme financiare majore, Transnistria a fost practica abandonata, nemaibeneficiind de sustinerea si de subventiile substantiale din partea Rusiei care ii asigurau functionarea. Salariile transnistrenilor sunt acum achitate cu mari intarzieri, iar pensiile le-au fost diminuate cu 30%.

In timp ce populatia imbatranita a Transnistriei asteapta asa cum au facut-o aproape toata viata lor pana acum, semnale din partea Moscovei pentru viitorul regiunii, tineretul a luat decizii radicale: ori a plecat la munca in Rusia, intemeindu-si acolo familii, ori s-au reorientat spre Republica Moldova, iar unii chiar spre integrarea europeana in UE.

Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre UE

Duminica, pe 29 noiembrie 2015, vor fi organizate in Transnistria alegeri pentru un nou Soviet Suprem (parlamentul de la Tiraspol), iar printre candidati se regasesc si politicieni cu orientari proeuropene, dispusi sa renunte la asa zisa Republica Transnistreana separatista si sa revina in cadrul Republicii Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Analistul politic transnistrean Andrei Safonov, unul dintre candidatii pentru noul Soviet Suprem de la Tiraspol, ii acuza pe contracandidatii sai de tradare a intereselor Rusiei pentru politica lor pro UE, potrivit Nezavisimaya Gazeta.

Situatia politica si sociala din Transnistria este in acest moment extrem de tensionata, iar ideile unor politicieni cu orientare proeuropeana sunt impartasite si de o parte a populatiei transnistrene, dispusa de o revenire in cadrul Republicii Moldova, tot mai dezamagita de situatia economica dezastruoasa a regiunii.

Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre Uniunea Europeana!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Turneul de caritate DE LA INIMA LA INIMA din Republica Moldova a reusit sa emotioneze romanii pana la lacrimi

mar nov. 24 , 2015
Turneul de caritate “De la inima la inima”, inceput de pe 10 noiembrie 2015, a adus putina bucurie in sufletele romanilor din localitatile din Republica Moldova unde artistii Fuego, Gheorghe Topa, Lenuta Gheorghita si Ian Raiburg au sustinut concerte la initiativa Centrului Filantropic “Steaua de Cristal”, cu scopul de a […]
Turneul de caritate DE LA INIMA LA INIMA din Republica Moldova a reusit sa emotioneze romanii pana la lacrimi, foto: facebook.com/raisa.padurean

Poate vă place și:

libris.ro