RSS

Revoluție sau lovitură de stat? …

La trei decenii după…

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre UE

Print Friendly, PDF & Email

Presa rusa: Transnistria se indeparteaza de Rusia si se reorienteaza spre UE. De cand Rusia se confrunta cu probleme financiare majore, Transnistria a fost practica abandonata, nemaibeneficiind de sustinerea si de subventiile substantiale din partea Rusiei care ii asigurau functionarea. Salariile transnistrenilor sunt acum achitate cu mari intarzieri, iar pensiile le-au fost diminuate cu 30%.

In timp ce populatia imbatranita a Transnistriei asteapta asa cum au facut-o aproape toata viata lor pana acum, semnale din partea Moscovei pentru viitorul regiunii, tineretul a luat decizii radicale: ori a plecat la munca in Rusia, intemeindu-si acolo familii, ori s-au reorientat spre Republica Moldova, iar unii chiar spre integrarea europeana in UE.

Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre UE

Duminica, pe 29 noiembrie 2015, vor fi organizate in Transnistria alegeri pentru un nou Soviet Suprem (parlamentul de la Tiraspol), iar printre candidati se regasesc si politicieni cu orientari proeuropene, dispusi sa renunte la asa zisa Republica Transnistreana separatista si sa revina in cadrul Republicii Moldova.

Analistul politic transnistrean Andrei Safonov, unul dintre candidatii pentru noul Soviet Suprem de la Tiraspol, ii acuza pe contracandidatii sai de tradare a intereselor Rusiei pentru politica lor pro UE, potrivit Nezavisimaya Gazeta.

Situatia politica si sociala din Transnistria este in acest moment extrem de tensionata, iar ideile unor politicieni cu orientare proeuropeana sunt impartasite si de o parte a populatiei transnistrene, dispusa de o revenire in cadrul Republicii Moldova, tot mai dezamagita de situatia economica dezastruoasa a regiunii.

Pentru Transnistria, lumina nu mai vine de la rasarit. Transnistrenii se reorienteaza spre Uniunea Europeana!

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline