libris.ro

De ce SUA trimit în România numai niște lichele pe post de ambasadori?

De ce SUA trimit în România numai niște lichele pe post de ambasadori?

Dupa ce l-am avut ca pseudo-ambasador la București din partea SUA pe „combinatorul” (a se citi lobbyist) Gittenstein, acum avem un alt individ, Hans Klemm, care calcă-n străchini pentru a nu știu câta oară, fără ca măcar să fie luat la întrebări de vreun oficial român pentru unele declarații ale sale total deplasate.

Ambasada SUA la București nu este la prima declarație „diplomatică” prin care toarnă lături în capul românilor, fie că e vorba de teme geopolitice, istorice sau despre unele așa numite „drepturi ale omului”.

Au venit americanii în sfârșit în România! Au venit să ne învețe despre sclavie, arătându-ne cu degetul încă o dată… Reprezentantul unei țări celebre pentru cel mai dur și oribil sclavagism din istoria umanității vine să ne arunce cu lături în cap chiar la noi acasă. Ironic, nu?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


De ce SUA trimit în România numai niște lichele pe post de ambasadori?

Cititi si: Ambasada SUA incearca sa impuna in stil bolsevic propaganda comisiei Wiesel

Iată ce mesaj a avut Hans Klemm, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la dezrobirea romilor:

Romii care au ajuns in Valahia si Moldova in a doua jumatate a secolului al XIV-lea au avut parte de o primire cruda. In urmatorii 500 de ani, ei au fost tinuti in robie. Au fost cumparati, vanduti, schimbati, familiile le-au fost destramate, iar propriile vieti erau mereu la mila stapanilor lor. Printre stapani s-a numarat Biserica Ortodoxa Romana, care a folosit romii ca muncitori pe pamanturi ale bisericii, precum cele de aici, ale acestei renumite manastiri.

Natiune care a permis si ea sclavia candva, Statele Unite ale Americii au avut nevoie de ani de zile pentru a accepta o mostenire la fel de intunecata, intai recunoscand existenta acesteia, mai apoi abolind-o, iar apoi cerandu-si scuze pentru aceasta perioada rusinoasa din istoria noastra. O democratie sanatoasa este aceea care poate reflecta asupra trecutului sau imperfect si poate lua masuri pentru un viitor mai bun. Aceasta este o astfel de masura. De aceea, felicit Guvernul Romaniei si pe Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei al Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca au avut puterea si umanitatea de a recunoaste faptul ca romii au fost tinuti in robie, parte adesea trecuta cu vederea a istoriei Romaniei.

Desi dupa dezrobire familiile romilor au continuat sa se confrunte cu discriminare si violenta, inclusiv prin deportare si asasinare in timpul Holocaustului, castigarea libertatii a fost un prim pas vital pe calea spre integrare, lupta care continua chiar si in prezent. Speram ca intr-o zi din viitorul apropiat, prejudecatile trecutului vor fi complet inlocuite de respect si egalitate pentru toti.

Daca este sa vorbim de aceeasi perioada din istorie: cati romani erau tarati ca sclavi in Imperiul Otoman? Cati copii romani ingrosau randurile ienicerilor, cate tinere femei din tarile romanesti umpleau haremurile din marile orase ale otomanilor? Cate sute de ani au dus romanii o viata mai rea decat cea de sclav sub asuprire otomana, maghiara, habsburgica, austro-ungara, rusa, etc? Dar probabil ca pe stimatul Hans Klemm il doare in cur (scuzata fie expresia) despre aceasta istorie a romanilor… 

Daca spre exemplu, Viktor Orban, primul ministru al Ungariei, intervine promt într-o chestiune similară în fața lui David Cameron, luând apărarea cetățenilor unguri printr-o replică taioasa ți la obiect: „cetățenii Ungariei nu sunt paraziți și nici imigranți”,  în România în schimb poate veni oricine, de oriunde și să zică ce vrea, fără a exista nici un fel de consecințe. De fapt, cu cât discursul străinilor este mai insultător la adresa românilor cu atât mai bine. Cei care „conduc” în România se vor scobi în nas, își vor curăța scamele din buric, dar nu vor reacționa în nici un fel, nici în ruptul capului!

Polonia este o altă țară care a reacționat promt și decis în urma unor declarații insultatoare din partea americanilor, prin care șeful FBI cataloga Polonia ca pe o țară complice Germaniei la genocid și holocaust.

Ambasada SUA la București nu este la prima declarație „diplomatică” prin care toarnă lături în capul românilor, fie că e vorba de teme geopolitice, istorice sau despre unele așa numite „drepturi ale omului”.

Ieși bă mutule din fruntea țării și ia poziție în fața „omologului” tău aterizat aici din SUA, … asta dacă te doare, sau te-a durut vreodată de imaginea pe care o au românii in lume!

Foto: presidency.ro

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info