Prin toată Europa au câștigat na…

Deși prin alte țări …

Lia Olguța Vasilescu: O să mănân…

Invitată în studioul…

George Simion și primarul Mihai …

Candidatul independe…

Cum arată sumele partidelor poli…

Când întrebi pe oric…

Deputatul Matei Dobrovie priveșt…

"Nu votați partide c…

Ne pregătim de alegeri. Cine sun…

În urmă cu ceva ani,…

Și neomarxiștii se tem de ... tu…

Dacă văd că barca ia…

La Iași începe reabilitarea espl…

Angajații municipali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

De ce SUA trimit în România numai niște lichele pe post de ambasadori?

Print Friendly, PDF & Email

Dupa ce l-am avut ca pseudo-ambasador la București din partea SUA pe “combinatorul” (a se citi lobbyist) Gittenstein, acum avem un alt individ, Hans Klemm, care calcă-n străchini pentru a nu știu câta oară, fără ca măcar să fie luat la întrebări de vreun oficial român pentru unele declarații ale sale total deplasate.

Ambasada SUA la București nu este la prima declarație “diplomatică” prin care toarnă lături în capul românilor, fie că e vorba de teme geopolitice, istorice sau despre unele așa numite “drepturi ale omului”.

Au venit americanii în sfârșit în România! Au venit să ne învețe despre sclavie, arătându-ne cu degetul încă o dată… Reprezentantul unei țări celebre pentru cel mai dur și oribil sclavagism din istoria umanității vine să ne arunce cu lături în cap chiar la noi acasă. Ironic, nu?

De ce SUA trimit în România numai niște lichele pe post de ambasadori?

Iată ce mesaj a avut Hans Klemm, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la dezrobirea romilor:

Romii care au ajuns in Valahia si Moldova in a doua jumatate a secolului al XIV-lea au avut parte de o primire cruda. In urmatorii 500 de ani, ei au fost tinuti in robie. Au fost cumparati, vanduti, schimbati, familiile le-au fost destramate, iar propriile vieti erau mereu la mila stapanilor lor. Printre stapani s-a numarat Biserica Ortodoxa Romana, care a folosit romii ca muncitori pe pamanturi ale bisericii, precum cele de aici, ale acestei renumite manastiri.

Natiune care a permis si ea sclavia candva, Statele Unite ale Americii au avut nevoie de ani de zile pentru a accepta o mostenire la fel de intunecata, intai recunoscand existenta acesteia, mai apoi abolind-o, iar apoi cerandu-si scuze pentru aceasta perioada rusinoasa din istoria noastra. O democratie sanatoasa este aceea care poate reflecta asupra trecutului sau imperfect si poate lua masuri pentru un viitor mai bun. Aceasta este o astfel de masura. De aceea, felicit Guvernul Romaniei si pe Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei al Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca au avut puterea si umanitatea de a recunoaste faptul ca romii au fost tinuti in robie, parte adesea trecuta cu vederea a istoriei Romaniei.

Desi dupa dezrobire familiile romilor au continuat sa se confrunte cu discriminare si violenta, inclusiv prin deportare si asasinare in timpul Holocaustului, castigarea libertatii a fost un prim pas vital pe calea spre integrare, lupta care continua chiar si in prezent. Speram ca intr-o zi din viitorul apropiat, prejudecatile trecutului vor fi complet inlocuite de respect si egalitate pentru toti.

Daca este sa vorbim de aceeasi perioada din istorie: cati romani erau tarati ca sclavi in Imperiul Otoman? Cati copii romani ingrosau randurile ienicerilor, cate tinere femei din tarile romanesti umpleau haremurile din marile orase ale otomanilor? Cate sute de ani au dus romanii o viata mai rea decat cea de sclav sub asuprire otomana, maghiara, habsburgica, austro-ungara, rusa, etc? Dar probabil ca pe stimatul Hans Klemm il doare in cur (scuzata fie expresia) despre aceasta istorie a romanilor… 

Daca spre exemplu, Viktor Orban, primul ministru al Ungariei, intervine promt într-o chestiune similară în fața lui David Cameron, luând apărarea cetățenilor unguri printr-o replică taioasa ți la obiect: “cetățenii Ungariei nu sunt paraziți și nici imigranți”,  în România în schimb poate veni oricine, de oriunde și să zică ce vrea, fără a exista nici un fel de consecințe. De fapt, cu cât discursul străinilor este mai insultător la adresa românilor cu atât mai bine. Cei care “conduc” în România se vor scobi în nas, își vor curăța scamele din buric, dar nu vor reacționa în nici un fel, nici în ruptul capului!

Polonia este o altă țară care a reacționat promt și decis în urma unor declarații insultatoare din partea americanilor, prin care șeful FBI cataloga Polonia ca pe o țară complice Germaniei la genocid și holocaust.

Ambasada SUA la București nu este la prima declarație “diplomatică” prin care toarnă lături în capul românilor, fie că e vorba de teme geopolitice, istorice sau despre unele așa numite “drepturi ale omului”.

Ieși bă mutule din fruntea țării și ia poziție în fața “omologului” tău aterizat aici din SUA, … asta dacă te doare, sau te-a durut vreodată de imaginea pe care o au românii in lume!

Foto: presidency.ro

Glasul.info


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia