Fiindca austriecii de la OMV nu si-au respectat contractul semnat la privatizarea Petrom, acestia ar putea pierde in curand statutul de actionar majoritar. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi din Romania, austriecii de la OMV nu au respectat din 2004, anul cand a fost semnat contractul de privatizare al Petrom, multe dintre indatoririle si angajamentele luate la initierea privatizarii.
Curtea de Conturi dezvaluie ca a dispus inca din anul 2009 inventarierea tuturor terenurilor transferate companiei de catre statul roman si majorarea in mod corespunzator a capitalului. Insa, in raportul pe anul 2015, Curtea de Conturi constata ca nici macar la acest moment nu s-a incheiat operatiunea, existand chiar si o noua serie de probleme.
Romanii cer tot mai insistent nationalizarea OMV Petrom!
Toti romanii ar trebui sa cerem nationalizarea OMV, de la cel mai amarat roman care are o rabla de masina de familie pana la marii transportatori. Este inadmisibil ca romanii sa plateasca cea mai scumpa benzina din Europa in raport cu salariul mediu pe care il primeste, in conditiile in care noi avem rezerve de petrol aici in tara noastra.
Partidul Romania Unita (PRU), prin presedintele acestuia, deputatul Bogdan Diaconu, cere de asemenea nationalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare. Bogdan Diaconu considera ca Petrom trebuie sa se intoarca la statul roman deoarece OMV nu si-a respectat obligatiile desi profiturile facute pe seama Romaniei au fost uriase.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Solicit demisia ministrului Agriculturii Ca urmare a analizelor Institutului Cantacuzino care a stabilit ca branza de la firma Lactate Bradet nu a fost sursa imbolnavirii copiilor din județul Argeș, se impune demisia ministrului Agriculturii Achim Irimescu vinovat de a se antepronunța in aceasta cauza cu efecte dramatice pentru compania romaneasca […]