libris.ro

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Multinaționalele funcționeză, în timp ce tot ce este românesc este închis. Ceea ce este românesc nu poate funcționa!”

Ajunsă la IAȘI pentru a-și desfășura activitatea de senator în teritoriu, doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă a sesizat un aspect de care se plâng în ultima vreme foarte mulți întreprinzători români care au de a face cu un dublu standard din partea autorităților după impunerea ultimelor restricții: în vreme ce multinaționalele au găsit sau li s-au creat anumite subterfugii pentru a-și putea desfășura activitatea și pe timpul restricțiilor, întreprinzătorii autohtoni suferă pierderi grele, neputând să-și mai țină afacerile deschise și să le rentabilizeze corespunzător.

Acest lucru ar putea duce în scurt timp la eliminarea de pe piața din România a tot ce înseamnă românesc, mai ales a micilor întreprinzători și antreprenori români. Doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă avertizează într-un scurt clip video asupra acestei situații și este revoltată de modul în care acești guvernanți distrug România prin măsurile lor tot mai aberante luate sub pretextul pandemiei:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Suntem la gara din IAȘI (n.r. Gara Mare). Deși sunt foarte multe magazine care normal ar trebui să lucreze non stop, avem aici McDonald’s. Care zice că are program 06:00-21:00. În schimb, la ora asta, deci este 11 noaptea, se lucrează la greu. Am încercat să mergem să cumpărăm de la un non stop românesc. Este închis! La McDonald’s nu poți să comanzi decât pe Glovo sau Panda, nu poți să cumperi de la geam. Deci ca să putem să cumpărăm un sandviș, a trebuit să dăm comandă din fața magazinului … și să ni se aducă comanda tot în fața magazinului, tot prin Glovo sau Panda, care bineînțeles își iau 20% din câștig.

În schimb magazinele românești au trebuit să închidă la ora 21:00. Deci când eu vă spun că este o bătaie de joc la adresa tot ce înseamnă România și tot ce este al românilor și că multinaționalele trebuie să trăiască, nu m-ați crezut! (…) Important este că nicăieri nu mai găsești vreun restaurant românesc sau vreun non stop al vreunui român, care să funcționeze. Multinaționalele în schimb funcționează. Toate aceste fast food-uri internaționale cu toate aceste transporturi internaționale fac ca tot ce înseamnă românesc și investiție românească să pălească și să piardă. Deci nu poți să comanzi decât prin intermediul acestor multinaționale, iar ceea ce e românesc nu poate funcționa. Și mă întreb domnule Chirica, de ce McDonald’s poate să stea până la ora 23 și să dea comenzi, iar non stopurile de la gară nu? Am fost și în gară. Niciun magazin deschis. Păi dacă e un om în gară și vrea să-și cumpere ceva, o apă, de unde-și cumpără?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info