Igor Dodon il roaga pe Iohannis sa nu sustina unionistii

Igor Dodon, presedintele Partidului Socialistilor din Republica Moldova, a adresat o scrisoare presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in care il roaga pe acesta sa nu sustina curentul unionist, argumentand ca fiecare dintre cele doua state romanesti trebuie sa ramana in hotarele sale, chiar daca au acum o relatie foarte buna.

“In calitate de lider al celui mai influent partid si din parte celei mai mari fracțiuni parlamentare din Republica Moldova am pregatit o adresare personala catre președintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in care exprim ingrijorarea noastra cu privire la tensiunile care se produc in societatea moldoveneasca.

In aceste saptamini am avut zeci de intilniri in raioane și sate și am vazut ca oamenii sunt foarte revoltați de acțiunile unioniste care se produc in Moldova in ultima perioada. Au mai fost așa acțiuni și inainte, dar acum ele s-au accentuat vizibil și au devenit agresive.”, a scris Igor Dodon

Igor Dodon il roaga pe Iohannis sa nu sustina unionistii

”Am fost și sunt motivat ca Republica Moldova trebuie sa-și urmeze propriul traseu in istorie, ca stat independent, suveran, integru, partener egal cu vecinii sai din regiune și de pe continent. Aceasta viziune este impartașita de majoritatea absoluta a cetațenilor Republicii Moldova, care investesc speranțe in viitorul acestui stat.
Suntem recunoscatori ca Romania este printre primele state care au salutat oficial independența Republicii Moldova. Apreciem dinamica raporturilor comerciale dintre statele noastre, ajutorul umanitar și de alt ordin oferit de guvernul Romaniei. Suntem pe deplin conștienți de afinitațile culturale, lingvistice, istorice intre popoarele noastre.
Totuși, in pofida relațiilor culturale, economice și diplomatice stranse, care s-au infripat intre statele noastre, in pofida increderii pe care am acordat-o de-a lungul anilor conducerii de la București, noi avem astazi toate temeiurile sa banuim Statul Roman de interes fațiș in lichidarea suveranitații și independenței Republicii Moldova. Altfel zis, avem temeiuri sa-l banuim de atentarea directa la statalitatea Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon