RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Chemare la Sezătoare in Zăbala, in Tinutul Caciularilor

Print Friendly, PDF & Email

Bărbații inalta Tricolorul pe cei mai inalti brazi, femeile tes straie populare. Se intampla in Zăbala, Tinutul Căciularilor, jud. Covasna. Chemarea la Sezătoare, la Datină. O initiativă binecuvântata de Dumnezeu.

Alexandra Pintrijel Hagiu : ”Femeile Căciularilor sunt ințelepte, frumoase şi puternice, dar mai presus de toate sunt SFINTE pentru că sunt MAME! În fiecare zi ele impletesc, țes şi cos cu fire de lumină, destine in cartea vietii. Şi e plină cartea de povești şi de hărți cu drumuri ce duc în oazele inimii unde -i numai iubire şi multă iertare, şi te duc mai sus în ochii ei, un potir albastru şi adânc unde atâtea nestemate s-au strâns, apoi te mai duc aceste drumuri în jos, spre două picioare și urcă din nou spre apus și răsărit, în două mâini ce poartă toată truda și frământarea.

Chemare la Sezătoare in Zăbala, in Tinutul Caciularilor

Dragile mele dragi, străbunele, bunele, frumoasele noastre bunici ne-au lăsat calea spre nemurire în iile lor, unde au cusut cu ace de foc și fire de lumină poveștile lor despre dragoste, credință și jertfă. Ele ne cheamă şi ne îndeamnă să coasem alături de ele în haina istoriei, să lăsăm și noi pentru mai departe viața noastră scrisă-n pânză, ficelor noastre!

Așadar vă invit în număr cât mai mare să dăm curs acestei sfinte chemări și să ne coasem împreună iile la lumina candelei ce arde la Icoana Maicii Domnului într-o zi postitoare de vinere sfântă!
Prima șezătoare va avea loc vineri, 15 aprilie 2016 la ora 19 seara în umila noastră casă.
Vă aștept cu mare drag!

Sursa:  Mihai Tirnoveanu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline