Chemare la Sezătoare in Zăbala, in Tinutul Caciularilor

Bărbații inalta Tricolorul pe cei mai inalti brazi, femeile tes straie populare. Se intampla in Zăbala, Tinutul Căciularilor, jud. Covasna. Chemarea la Sezătoare, la Datină. O initiativă binecuvântata de Dumnezeu.

Alexandra Pintrijel Hagiu : ”Femeile Căciularilor sunt ințelepte, frumoase şi puternice, dar mai presus de toate sunt SFINTE pentru că sunt MAME! În fiecare zi ele impletesc, țes şi cos cu fire de lumină, destine in cartea vietii. Şi e plină cartea de povești şi de hărți cu drumuri ce duc în oazele inimii unde -i numai iubire şi multă iertare, şi te duc mai sus în ochii ei, un potir albastru şi adânc unde atâtea nestemate s-au strâns, apoi te mai duc aceste drumuri în jos, spre două picioare și urcă din nou spre apus și răsărit, în două mâini ce poartă toată truda și frământarea.

Chemare la Sezătoare in Zăbala, in Tinutul Caciularilor

Dragile mele dragi, străbunele, bunele, frumoasele noastre bunici ne-au lăsat calea spre nemurire în iile lor, unde au cusut cu ace de foc și fire de lumină poveștile lor despre dragoste, credință și jertfă. Ele ne cheamă şi ne îndeamnă să coasem alături de ele în haina istoriei, să lăsăm și noi pentru mai departe viața noastră scrisă-n pânză, ficelor noastre!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Așadar vă invit în număr cât mai mare să dăm curs acestei sfinte chemări și să ne coasem împreună iile la lumina candelei ce arde la Icoana Maicii Domnului într-o zi postitoare de vinere sfântă!
Prima șezătoare va avea loc vineri, 15 aprilie 2016 la ora 19 seara în umila noastră casă.
Vă aștept cu mare drag!

Sursa:  Mihai Tirnoveanu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Pentru noi, românii, drepturile omului nu există. Noi, românii, nu avem drepturi, noi avem numai îndatoriri! Şi ne sunt de ajuns!

joi mart. 31 , 2016
M-a invrednicit bunul Dumnezeu ca, in scurtul rastimp al pieritoarei mele vieti, sa fiu de fata la cateva minunate intamplari, fie ca actor, fie indeosebi ca spectator, privilegiat de soarta, asa cum ma simt si acum, participand la aleasa aceasta a noastra intrunire. O astfel de minunata, adica de-a se […]
Indatorirea de roman

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro