RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Florile Neamului Românesc au răsărit de Florii în Covasna

Print Friendly, PDF & Email

Cu binecuvantarea PS Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei.
Florile Neamului Romanesc au rasarit de Florii in Covasna.
Zi istorica pentru Martanuș și Ojdula. Trei sute de romani au participat la procesiunea ce a avut loc intre bisericile ortodoxe ale celor doua sate. Batranii locului ne-au marturisit ca așa ceva nu s-a mai intamplat acolo de cand sunt ei. Copiii inveșmantați in straiele populare daruite de romani din toate provinciile istorice ale Țarii și de peste granițe au fost marturia nemuririi Neamului nostru.

Preotii și țaranii cu prapuri bisericești și steaguri tricolore au fost in fruntea noastra. Din Ținutul Caciularilor au venit darjii romani din Zabala, cu caciulile pe frunte, simboluri ale rezistentei romanești din Curbura Arcului Carpatic. Li s-au alaturat femei și barbați din Voinești Covasna, Sfantu-Gheorghe, Targu-Secuiesc, Brașov, Fagaraș, București, Iași. Dar și voi, dragi prieteni care ați fost alaturi de noi in aceasta Acțiune și nu ati fost fizic prezenți acolo, ați pașit pe aceste meleaguri spre a-l intampina pe Hristos in Ziua de Florii, caci noi v-am purtat in suflet, iar numele voastre de botez sunt și vor fi in rugaciunile celor doua biserici, și nu numai.

Florile Neamului Românesc au răsărit de Florii în Covasna

Mobilizarea românilor din Mărtănuș și Ojdula a fost exemplară, un rol deosebit avand în acest sens preoții Cata Dan, Valentin Cosneanu dar și vrednica familie Roman din Mărtănuș, sprijin de nădejde în toate, exemplu de românism. Am avut onoarea să-l avem în mijlocul nostru pe părintele protopop Ioan Bercu, străjer al ortodoxiei pe aceste meleaguri. Mare ne-a fost bucuria să-l revedem pe părintele Vasile Ilie din Târgu Secuiesc, martor al participării noastre la Sărbătoarea Națională din 1 Decembrie 2015.

Părintele Costin Butnar a venit însoțit de studenții ASCOR, dăruindu-ne cântece românești ce au răscolit inimile celor prezenți la casa de cultura a comunei Ojdula. O îmbrățișez pe româncuța noastră dragă Ana Sandulea. Cântecele ei ne-au dat gata pe toți, Dumnezeu dăruindu-i o voce minunată dar și părinți si îndrumători pe măsură (sărut mâna Florentina).

Domnul profesor Ioan Lăcătușu, seniorul luptei pentru România în Harghita și Covasna ne-a onorat deasemenea cu prezența, daruind bisericii din Mărtănuș documente istorice de o mare însemnătate identitară. Cuvintele domniei sale ajung întotdeauna în inima și mintea românilor.

Florile Neamului Românesc au răsărit de Florii în Covasna

Florile Neamului Românesc au răsărit de Florii în Covasna

Aveți tot respectul nostru domnule profesor! Emoționantă a fost și reîntâlnirea cu talentata poetă din Târgu Secuiesc Mihaela Aionesei. Asemenea dăruire pentru Țară rar mi-a fost dat să văd. Mulțumim mult de tot în același timp, Asociației Cultural Creștine Justinian Teculescu din Covasna și Asociației Suflet Românesc din Tg Secuiesc pentru sprijinul acordat. Spor în toate activitățile românești să aveți!

Sărutăm mâinile distinsei doamne Elena Ciobanu din Covasna, care ne-a fost sprijin important în multe acțiuni ale noastre.

Cu greu mi-am luat rămas bun de la acești oameni minunați, dar de fapt nu am plecat de acolo, din mijlocul lor, căci și acum am în piept cuvintele ”Români fiți demni” rostite de învățătorul Dan Hagiu, privirea de om fără teamă a lui Boc Liviu și cântecul românilor din Mărtănuș și Ojdula, cântecul și lupta lui Iancu Avram, jertfa lui Ioan Popescu.

S-a întâmplat ca de la cineva sa nu-mi iau rămas bun, dar nici nu era nevoie…mare este puterea Lui Dumnezeu.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline