libris.ro

CURAJUL DE A FI… FILOROMÂN!!!

CURAJUL DE A FI… FILOROMÂN!!!

Exista in Romania, o multime de personaje/indivizi care la nivel declarativ sunt oamenii cei mai curajosi. Declaratii media, afirmatii la coltul strazii si/sau cu amici la o șueta intr-un bar sau bodega.

Oameni care se bat cu pumnul in piept, la nivel de declaratii pur demagogice si teoretice, in micul lor cerc de prieteni si colegi, dar care odata iesiti din acest cerc stramt al universului lor, se pierd in ceața ca si mult laudatul magar. Atitudinile la nivel decalrativ, sunt la ordinea zilei pe blog-uri, site-uri, pe mass-media audio/video si chiar pe facebook… Personaje care mai de care mai opozante, apar si dispar precum fata Morgana deșerturilor aride.

CURAJUL DE A FI… FILOROMÂN!!!

Cum spuneam la nivel declarativ se discuta de o opozitie toatala fata de Politicienii tarii, fata de Gurvernanți, fata de coruptie si fata de jefuitorii tarii, dar in final toti acesti opozanti declarati teoretic, dau bir cu fugitii atunci cand vine vorba de o atitudine oficiala, fata de a-si sustine cu curaj opozitia fatisa si pertinenta fata de un intreg sistem politic corupt, infractional si imposibil de tolerat!!! Toata lumea se declara nemultumita de sistem si totusi cand vine vorba de a pune umarul la demolarea sa, atunci mai ca nu ai cu cine sa vorbesti. Si tocmai atunci, apar voci care incep sa critice pe cei care ar dori sa repuna societatea romaneasca, in drepturile ei firesti cu valori morale si etice, cu profesionalism.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Azi, daca ai curajul sa iei atitudine si sa spui ca UE (Uniunea Europeana) asa cum este construita in acest moment, nu serveste popoarelor europene, ci mai degraba marilor companii, multinationalelor si bancilor, esti catalogat ca fiind anti european, extremist. A lua atitudine astazi, este ca si cum ai deveni un Paria, hulit, terfelit si ponegrit pe nedrept, de oameni de mana a doua sau a treia care ajung imediat “eroi”mediatici si/sau VIP-uri, ipohondri si de o mediocritate intelectuala si politica imposibil de acceptat intr-o tara normala!!!

Pana si Eminescu, unul din marii nostri inaintasi intelectuali, sustinea: „Dar, domnilor! Mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman? Roman care vrea a-si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si-a nationalitatei – asa roman de parada mi-e rusine sa fiu. Nationalitatea trebuie sa fie simtita cu inima si nu vorbita numai cu gura. Ceea ce se simte si se respecta adanc se pronunta arareori! Hebreii cei vechi n-aveau voie sa pronunte numele dumnezeului lor! Iubesc poporul romanesc fara a iubi pe semidoctii si superficialitatile sale“ !!! (Din manuscrise, Opere, vol.IX, p.459-460).

Daca ai curajul sa spui ca NATO si USA si UE se fac vinovate de destabilizarea Orientului Mijlociu, de aparitia ISIS si, in consecinta, de invazia migrantilor care seamana bombe si moarte, esti catalogat ca fiind filorus, putinist, anti-american si NATO…!!!

Daca ai curajul sa iei atitudine impotriva celor care din 1990 incoace au devalizat si instrainat capitalul Romaniei, ne-au distrus industria si agricultura, au cedat suveranitatea Romaniei altora, esti catalogat ca fiind nostalgic comunist, ceausist, securist.

Daca ai curajul sa iei atitudine impotriva celor care din 1990 incoace erodeaza zi dupa zi valorile spirituale si culturale ale neamului romanesc, ne distrug demnitatea, scot din programa scolara istoria sau o mistifica, obliga 4 milioane de romani sa ia drumul pribegiei pentru a-si cauta de munca, esti catalogat ca fiind nationalist, legionar.

Azi, daca-ti iubesti tara si neamul, daca esti patriot, esti catalogat ca fiind anti european, filorus, nostalgic comunist, ceausist, putinist, securist, legionar, extremist, nationalist…!!!

Prin urmare, daca nu putem fi unitari, toti cei care simtim cu adevarat ca suntem romani, vom ajunge doar simple voci singulare, niste nebuni din piata publica, care umbla despuiati propovaduind aflarea adevarului!!!

Huiduiti de marea masa amorfa, apatica si manipulata, vom fi catalogati drept instigatori impotriva statului de drept…A Statului celor care s-au cocotat vremelnic in scaunele puterii, extrasi din barlogurile rau famate, de la periferia societatii, ei insisi inculti si imorali…!!!

Romania a ajuns statul acestor indivizi, datorita faptului ca, Noi ceilalti, care avem curajul sa ne afirmam valorile, istoria si demnitatea de a fi roman, Noi ceilelati, ne-am izolat si ne-am retras din calea acestor ‘’navalitori’’ ezitand sa le tinem piept desi sunt in realitate o mana de personaje dubioase, infractori, marionete si papusari ai unui circ ambulant si grotesc. Trezirea la realitate dupa spectacolul acestor saltimbanci este anevoioasa pentru multi romani, acum cand ne dam seama de adevaratul lor scop. Am fost jecmaniti si jefuiti, dar cel mai mare dezastru s-a produs la nivelul constiintelor colective. S-a umblat subtil la fiinta nationala, inducandu-ne tuturor tele-privitorilor apatici, la showu-rile lor manelizate si pline de obscenitati, propagand in randul tinerilor, in special, educatia de doi bani, incultura si imoralitatea.

Azi mai mult ca oricand trebuie sa strangem randurile, noi cei care ne-am ferit din calea “invadatorilor”infractori, sa punem umarul la demolarea acestui sistem politic mafiot si infractional care a ruinat aceasta tara. Sa avem in sfarsit curajul sa ne afirmam identitatea si sa sustinem cu tarie ca suntem Romani!!!

Sursa: magazincritic.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info