Protest in fata Ministerului Sanatatii din Romania

Satui de coruptia si incompetenta autoritatilor, un grup de romani a protestat in fata Ministerului Sanatatii din Romania, imprastiind vopsea rosie in fata sediului ministerului si afisand un banner cu mesajul: “Stergem urmele crimei! Ministerul Sanatatii, DNA, complici la omor”.

Este unul dintre cele socante proteste organizate vreodata in Romania, atat prin simbolistica gestului cat si prin amploarea dezgustului si dezamagirii pe care romanii o resimt asupra actualei guvernari.

Protest in fata Ministerului Sanatatii din Romania

Protestul a fost remarcat si de catre fostul broker al elitei politice din Romania, Cristian Sima, care nu a ezitat sa ironizeze “realizarile” actualului guvern Ciolos intr-o postare pe Facebook:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Cineva s-a gasit sa protesteze, bravo!
Cadariule, simti singele de pe miini?
Ciolos, lead or leave!”, a postat pe Facebook Cristian Sima

Cristian Sima despre protestul din fata Ministerului Sanatatii
Cristian Sima despre protestul din fata Ministerului Sanatatii

UPDATE: Tinerii care au organizat protestul din fata Ministerului Sanatatii fac parte din grupul Militia Spirituala si au fost amendati de catre jandarmerie cu suma de 2100 de lei pentru ca au protestat fara autorizatie in fata institutiei.

“Astazi, 5 mai 2016, am facut un raid civic la Ministerul Sanatații. Ne-am propus – prin performance-ul nostru – sa transmitem un mesaj fara echivoc atat guvernanților cat și organelor de cercetare penala (DIICOT și DNA) pentru modul in care au tolerat in mod complice și vinovat relațiile veroase pe care Ministerul Sanatații le intreține de ani de zile cu firma Hexi Pharma, relații care au avut și continua sa aiba consecințe tragice asupra cetațenilor acestei țari.

Nesupunerea noastra civica nonviolenta a fost intrerupta de o trupa de jandarmi care ne-au sancționat contravențional in cuantum total de 2.100 RON, invocand urmatoarele motive:
– „constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, in scopul de a savarși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire sociala, precum și actele de incurajare sau sprijinire, sub orice forma, a unor astfel de grupuri de persoane, care incita la dezordine sociala” – art.2, pct. 2, legea 61/1991;
– „aruncarea asupra unei persoane, construcții sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdaresc, daca nu s-au produs vatamari ale integritații corporale sau sanatații, ori pagube materiale” – art.2, pct. 4, legea 61/1991.”, au postat cei de la Militia Spirituala pe pagina lor de Facebook

 

FOTO: Sidonia Bogdan

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Monument al Eroilor, dezvelit la Nimigea de Sus, din județul Bistrița

joi mai 5 , 2016
Joi, 5 mai, în localitatea Nimigea de Sus, din județul Bistrița – Năsăud s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă cu ocazia dezvelirii Monumentului Eroilor, monument închinat eroilor căzuți la datorie în Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial. Monument al Eroilor, dezvelit la Nimigea de Sus, din județul Bistrița La […]
Monument al Eroilor, dezvelit la Nimigea de Sus, din județul Bistrița

Poate vă place și:

libris.ro