RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mihai Eminescu comemorat și la Chichiș, în Covasna!

Print Friendly, PDF & Email

Cu Steagul Tricolor, Icoana Ortodoxă și Mihai Eminescu, de la un capăt la altul al fostei ”granițe de o mie de ani” a Imperiului Austro-Ungar. De la Ghimeș-Făget la Chichiș. Apa vie a Trotușului și Icoana bisericii din Chichiș pictată de Părintele Arsenie Boca mângâie și oblojesc deopotrivă rana încă sîngerândă lăsată de sârma ghimpată în interiorul României.

Mihai Eminescu comemorat și la Chichiș, în Covasna!

Anul trecut, de Sfantul Nicolae am fost in satul invațatorului Petrica Bilibok-Barsan cu daruri trimise de romani din toata țara și din diaspora pentru elevii lui minunați, oșteni ai romanismului pe aceste meleaguri. Anul acesta pe 15 iunie vom face același lucru la Chichiș, in Covasna. Ne vom inchina in fața Icoanei, vom spune o rugaciune pentru Neam și-l vom pomeni așa cum se cuvine pe ”romanul absolut” Mihai Eminescu. Prin Credința și fapta vom sterge urmele ghimpilor ce au sfașiat Inima Țarii, inima noastra. Daruind simbolurile naționale copiilor noștri, Tricolorul, cartea lui Mihai Eminescu și cartea de rugaciune ortodoxa, vom dobandi certitudinea ca Neamul nu va pieri. Ne vom face de fapt datoria de romani, pe cat ne sta in putința.
Obiectivele Acțiunii “Romani pentru Romani” din iunie și zilele in care acestea vor fi atinse.
Pe 15 iunie – omagierea lui Mihai Eminescu prin poezie și cantec in satele Ozun și Chichiș (jud. Covasna). Cu acest prilej vom inmana elevilor romani din aceste localitați premii de sfarșit de an școlar. Un pachet de premiu conține: carți de Mihai Eminescu, rechizite școlare, steaguri tricolore și dulciuri.
Pe 24 iunie vom merge la Livezi și in satul Batranilor lui Dumnezeu, ambele fiind situate in jud. Harghita. Copiii din Livezi vor primi din partea noastra același tip de pachete cu premii iar pe cei in varsta ii vom ajuta cu alimente de baza constand in ulei, faina, malai, orez, paste fainoase, tot ce poate constitui provizie alimentara pe termen lung.

Fondurile pentru aceasta Acțiune se strang la fel ca si pana acum, prin intermediul conturilor BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800, pe numele TIRNOVEANU ADRIANA. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU.Ambele conturi sunt deschise pe numele TIRNOVEANU ADRIANA. Lucrurile enunțate mai sus se pot trimite și pe urmatoarea adresa: Tirnoveanu Mihai, Brasov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl. 20, sc.C, ap.1.

Niciuna din actiunile noastre nu a fost ușor de indeplinit, dar impreuna am izbandit de fiecare data. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom face și acum sacrificii materiale pentru ca aceste obiective sa fie indeplinite, pentru a aduce din nou speranța și bucurie romaneasca in Harghita și Covasna.
Doamne ajuta, surori și frați romani!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu apud magazincritic.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline