UN DESTIN ROMÂNESC!

Goethe spunea că “talentul fără noroc, este ca tămâia fără foc”. Multe genii și caractere sublime s-au stins în anonimat și suferință, au fost prea destule mori de vânt care au spulberat vise și vieți. Alchimia acestei lumi are și miracole, inventează destine publice și le așează ca pe niște călăuze în destinul umanității.

UN DESTIN ROMÂNESC!

O astfel de călăuză spirituală este și domnul Gheorghe Mecu-Gorj, prof. univ. dr., cărturar și om de știință, ctitor de biserică și așezământ cultural, păstrător al tezaurului popular și cult românesc. Modest ca un proverb înțelept, ascet al principiilor, luptător pentru identitate și ideal românesc, este un român care și-a închinat viața națiunii sale. Nu sieși!

Primăria Baia de Fier din Gorj și Consiliul Local au decis în unanimitate să-i acorde titlul de “Cetățean de Onoare” al localității. Ceremonia a avut loc cu participarea comunității, iar primarul Dumitru Turbăceanu a evocat personalitatea distinsului invitat. Doamna prof. Rodica Babaligea, a vorbit despre viața, opera și faptele acestui neprețuit fiu al localității – Baia de Fier. Distincția solemnă încununează o viață universitară și academică, consemnează apogeul unui slujitor al idealurilor naționale. Domnia sa face parte din patrimoniul românesc, este o emblemă a românismului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român

Foto: certitudinea.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

EVUL MEDIU ROMÂNESC A SALVAT EUROPA DE PAȘALÂC TURCESC!

Dum mai 29 , 2016
Verdict dur al Comisiei Europene: nu intrati in Schengen pana nu iesiti din Evul Mediu! Europa s-a născut pe pământul românesc de astăzi, s-a născut din miezul munților noștri și din tăblițele de lut de la Tărtăria, prima scriere din lume. Europa s-a născut în peșterile noastre spirituale, din desenele […]
Ștefan cel Mare, fondatorul ... Securității!, Regatul Ungariei împotriva steagului moldovean în bătălie

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro