Bolsevism

Un fost ministru de externe vrea interzicerea reclamelor PEPSI

Teodor Baconschi, fostul ministru de externe PDL-ist al Romaniei, isi doreste interzicerea recentelor reclame la PEPSI pe motiv ca exista o lege care interzice propaganda in favoarea comunismului. Cat de inedita este o asemenea reactie?

Cum se face ca tocmai unii dintre „cei mai iubiti fii ai socialismului” fug acum de cele mai inalte culmi, uitandu-se chiar cu manie (ne)proletara inapoi si anuntand in gura mare ca se dezic de retea ideologiei care i-a facut „oameni” noi in secolul trecut?

Cu mici schimbari in retorica lor, care sa mai indulceasca putin limba de lemn folosita obsesiv in regimul totalitar al secolului trecut din Romania, ideile „revolutionare” ale celor de teapa lui Baconschi s-au schimbat de foarte putin, imbracand o alta interfata dar avand la miez fix aceeasi substanta.

Un fost ministru de externe vrea interzicerea reclamelor PEPSI

Sa rada pana si curcile si nu alta! Daca il aud acum fostii colegi UTC-isti, PCR-isti, oare cum vor reactiona? Ia nene repede prajina in mana, ca altfel ti-o iau altii inainte!

„Văd tot mai multe reclame bazate pe supoziția că ne e dor de comunism. La cinema, reclama Pepsi sărbătorește ”50 de ani de spirit liber în România”, printr-un clip cu mașini de miliție și cofetării din epoca de aur, cu perdeluțe. Înțeleg ideea de marketing: consumatorii ”tradiționali” de Pepsi au sărit de 50 sau 60 de ani și își aduc aminte de tinerețe. Dar genul ăsta de publicitate rămâne obscenă. Din câte știu, există o lege care interzice propaganda pentru nazism ȘI comunism. Nu poți face broderii sentimentale pe seama unui regim care a inclus, la pachet, Securitatea, Procuratura, Miliția, munca forțată, deportările, gulagul, fenomenul ”Pitești” și procesele staliniste.”, a postat Teodor Baconschi pe contul sau de Facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

7 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago