RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU – CHIȘINĂU!

Print Friendly, PDF & Email

Este amfiteatrul Basarabiei contemporane și a antichității ei, este o constelație care adună inteligența și excelența Basarabiei Românești. Are spiritul absolut și cosmic al Voievodului Limbii Române, Domnul Mihai Eminescu, iar cine intră în acest templu se botează în duhul marilor voievozi și cărturari români, înălțători de mânăstiri sacre și școli înțelepte, pline cu sfinți și apostoli românești.

Doamna Elena Dabija veghează existența acestei împărății spirituale a Basarabiei, dânsa este o domniță cu aură domnească. Îi calcă pragul academicieni, poeți, actori, cântăreți, medici, jurnaliști, scriitori, elite ale vieții culturale și științifice. Iar luceferii de mâine ai Basarabiei Românești, copiii, o înconjoară cu multă iubire și adorație, la fel ca pe o Zână din povești. Nici iubirea noastră nu este mai puțină.

CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU – CHIȘINĂU!

Am fost și eu oaspetele domniței cu aură domnească, Elena Dabija. Am intrat cu o singură inimă în acest sanctuar al Basarabiei, și am plecat în dar cu toate inimile fraților și surorilor de peste Prut. Eu însumi am devenit un râu pe care curg aceste bătăi de inimi românești. Reverența mea, minunată domniță cu aură domnească! Voi povesti în alt timp despre titanii pe care i-am întâlnit acolo.

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Foto: Centrul Academic Internațional Eminescu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline