RSS

A fost naturalizat Virgiliu Post…

A fost naturalizat Vi…

Noaptea Cercetătorilor Europeni …

Pe 28 septembrie 2018…

Aurelian Pavelescu: "Augustin La…

Aurelian Pavelescu: "…

Se reduce numărul de parlamentar…

Se reduce numărul de …

Cum se combate separatismul în C…

Cum se combate separa…

Inițiativă atipică: un liberal d…

Inițiativă atipică: u…

Se munceste intens la excluderea…

Se munceste intens la…

Patron de restaurant din Târgu M…

Patron de restaurant …

S-a ajuns mult prea departe! Rez…

S-a ajuns mult prea d…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU – CHIȘINĂU!

Print Friendly, PDF & Email

Este amfiteatrul Basarabiei contemporane și a antichității ei, este o constelație care adună inteligența și excelența Basarabiei Românești. Are spiritul absolut și cosmic al Voievodului Limbii Române, Domnul Mihai Eminescu, iar cine intră în acest templu se botează în duhul marilor voievozi și cărturari români, înălțători de mânăstiri sacre și școli înțelepte, pline cu sfinți și apostoli românești.

Doamna Elena Dabija veghează existența acestei împărății spirituale a Basarabiei, dânsa este o domniță cu aură domnească. Îi calcă pragul academicieni, poeți, actori, cântăreți, medici, jurnaliști, scriitori, elite ale vieții culturale și științifice. Iar luceferii de mâine ai Basarabiei Românești, copiii, o înconjoară cu multă iubire și adorație, la fel ca pe o Zână din povești. Nici iubirea noastră nu este mai puțină.

CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU – CHIȘINĂU!

Am fost și eu oaspetele domniței cu aură domnească, Elena Dabija. Am intrat cu o singură inimă în acest sanctuar al Basarabiei, și am plecat în dar cu toate inimile fraților și surorilor de peste Prut. Eu însumi am devenit un râu pe care curg aceste bătăi de inimi românești. Reverența mea, minunată domniță cu aură domnească! Voi povesti în alt timp despre titanii pe care i-am întâlnit acolo.

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Foto: Centrul Academic Internațional Eminescu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sprijină și tu financiar echipa Glasul.info
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
Prin Paypal: rfbursa@gmail.com

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline