RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Romanii din principatele Moldovei si Valahiei intr-un manual italian din 1843

Print Friendly, PDF & Email

Romanii din principatele Moldovei si Valahiei sunt prezentati intr-un manual italian de geografie universala publicat in anul 1843 ca fiind principala populatie din cele doua provincii romanesti. Intitulat “Curs de geografie universala”, manualul italian publicat in anul 1843 ii mentioneaza pe romani (rumuni) ca facand parte din populatia principatelor Moldovei si Valahiei, principatul Serbiei, Imperiul Otoman si Imperiul Austriac (inclusiv romanii din Transilvania).

Iata deci inca un document care dovedeste cat de ridicola este teoria “moldovenista” nascocita de catre comisarii ideologici sovietici cu scopul de a deznationaliza romanii din Basarabia si Bucovina, stirbindu-le si ocultandu-le identitatea nationala.

Romanii din principatele Moldovei si Valahiei intr-un manual italian din 1843

Tinand cont de faptul ca manualul italian a fost publicat in anul 1843, cu peste un deceniu si jumatate inaintea unirii Principatelor Moldovei si Valahiei si formarea noului stat numit Romania, constatam ca in constiinta europeana era deja impamentenit termenul de romani nu doar pentru romanii din cele doua provincii care s-au unit, ci si pentru romanii din afara granitelor istorice, aflati pe teritoriul Serbiei, a Imperiului Otoman si a Imperiului Austriac.

Observam astfel ca din punct de vedere stiintific si academic, oamenii de stiinta de pe continentul european cazusera de acord cu faptul ca locuitorii de pe fostul teritoriu al Daciei se numesc romani, chiar daca pamanturile romanesti au fost impartite si divizate in mai multe provincii sau regiuni din cauza contextului geopolitic al vremii. Numai navalitorii din stepele asiatice nu s-au impacat si nici nu se vor impaca vreodata cu acest lucru.

Glasul.info

Note:

[1] “Corso di Geografia Universale, sviluppato in cento lezioni”,  de F.C. Marmocchi


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline