RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist

Terorismul islamist (numit si terorism islamic) reprezinta atentate teroriste, precum si alte actiuni in materie de terorism, comise de mișcari care pretind a fi islamiste. Acesta este baza concreta a grupurilor salafist-jihadiste ca al-Qaida si Daesh. Dar si grupuri șiite ca Hezbollah, grupuri afiliate Frației Musulmane ca Hamas, sau grupuri de talibani sunt in aceeași masura considerate teroriste.

Unele tari afectate de atentate teroriste au ales niste forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist:

Angola: Angola este prima tara care a luat decizia nu doar sa interzica islamul, ci a avut curajul chiar si sa inchida si sa demoleze toate moscheile din tara. Angola este o fosta colonie portugheza, fiind o tara majoritar crestina, cu aproape 95% din populatie de religie crestina. Autoritatile din Angola au declarat ca musulmanii radicali nu sunt bineveniti in aceasta tara, iar datorita faptului ca prin terorismul islamic se doreste promovarea unei viziuni religioase radicale, au luat decizia de a interzice legalizarea prezentei moscheilor in Angola.

apiland.ro

Forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist

Japonia: Datorita politicii sale de izolare, Japonia este o tara care adeseori a refuzat influentele externe, atat cele de natura culturala, spirituala, economica, militara, asta pana la mijlocul secolului al XIX-lea, cand a inceput o adevarata revolutie in aproape toate domeniile. In schimb, Japonia a pastrat interdictia asupra islamului, refuzand chiar si astazi sa acorde cetatenia pentru musulmani. De asemenea, Japonia nu acorda rezidenta permanenta pentru musulmani. De fapt, in Japonia exista o interdictie severa asupra a tot ceea ce inseamna islam. De ce exista o asemenea reticenta in Japonia fata de islam?

Olanda 2016: Un partid de extrema dreapta din Olanda propune inchiderea moscheilor si interzicerea Coranului

PVV, un partid de extrema dreapta olandez, condus de catre controversatul politician Geert Wilders, este un partid aflat pe val, fiind in fruntea sondajelor de opinie inaintea alegerilor generale care vor avea loc in martie 2017 in Olanda, propune fara ocolisuri inchiderea moscheilor din tara si interzicerea Coranului.

Franta 2016: Zeci de moschei au fost inchise in Franta de la inceperea seriilor de atentate teoriste din Europa. In unele dintre acestea, autoritatile franceze au gasit atat materiale de propaganda terorista islamista cat si adevarate arsenale de arme.

Danemarca 2016: Un politician danez,Pernille Vermund, presedintele unui partid aflat in ascensiune pe scena politica, a propus deportarea a 100.000 de imigranti musulmani, pe care ii considera responsabili pentru valul urias de infractiuni cu violenta comise si pentru faptul ca nu vor sa se integreze in societate si sa munceasca

Suedia 2016: Dupa ce mii de femei din Suedia au fost victimele ale violurilor savarsite de catre imigrantii musulmani, autoritatile suedeze au deportat intr-un final peste 80.000 de mii de “refugiati” dintr-un singur foc, iar aceasta politica este si acum in plina desfasurare.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]