libris.ro

Asediul de la Waco – o incercare a administratiei americane de a obtine sustinere pentru promulgarea unor legi de control asupra armelor?

Asediul de la Waco – o incercare a administratiei americane de a obtine sustinere pentru promulgarea unor legi de control asupra armelor?

Asediul de la Waco sau asediul de la Mount Carmel, este unul dintre cele mai controversate incidente de data recenta ale autoritatilor federale din SUA. Pe data de 28 februarie 1993, Biroul pentru Alcool, Tutun si Arme de Foc (ATF) a incercat sa puna in aplicare un mandat de perchezitie pentru ferma sectei Branch Davidian de la Mount Carmel, in apropiere de Waco, Texas.

Intr-o confruntrare dintre agentii federali si membrii sectei, dupa ce s-au tras numeroase focuri de arma, sase membri ai sectei Branch Davidian si patru agenti au fost ucisi. Timp de 51 de zile, ferma de la Mount Carmel a fost tinuta sub asediu de catre FBI, violentele amplificandu-se in data de 19 aprilie, atunci cand un atac al FBI s-a soldat cu un puternic incendiu in urma caruia au murit 76 de persoane ale grupului davidian, barbati, femei si copii, inclusiv liderul sectei, David Koresh.

Asediul de la Waco – o incercare a administratiei americane de a obtine sustinere pentru promulgarea unor legi de control asupra armelor?

Se pune problema asupra modului in care a actionat FBI-ul in ziua atacului decisiv impotriva sectei davidiene. Varianta oficiala este aceea ca agentii federali au actionat astfel datorita faptului ca exista ingrijoarea legata de o eventuala sinucidere in grup, in ciuda faptului ca liderul David Koresh nu lasase niciodata indicii ca ar putea avea loc o astfel de situatie. Alta varianta este aceea potrivita careia ar fi existat informatii ca in interiorul fermei aveau loc abuzuri asupra copiilor, ceea ce a determinat agentii federali sa faca pasul decisiv.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Una din teoriile conspiratiei care planeaza asediului de la Waco este legata de nevoia administratiei Clinton de la acel moment de a obtine sustinere pentru promulgarea unor legi de control asupra armelor. Steve Stockman este un texan care a scris un articol in care prezenta tocmai o astfel de suspiciune asupra administratiei americane de la acea vreme, grupul davidian fiind intr-adevar foarte bine dotat la capitolul arme de foc, constituind un exemplu foarte bun pentru care ar fi fost necesara limitarea detinerii armelor de foc.

Potrivit lui Peter Boyer, cel care a publicat una dintre cele mai revelatoare analize cu privire la dezastruosul atac al FBI asupre sectei davidiene, procurorul-general Janet Reno a fost indus in eroare de catre reprezentantii FBI, acestia profitand de naivitatea sa si ascunzandu-i detalii si amanunte vitale cu privire la situatia reala de la ferma de la Mount Carmel.

FBI-ul i-a fortat mana mana procurorului-general Janet Reno, sustinand ca exista suspiciuni cu privire la faptul ca exista abuzuri impotriva copiilor in cadrul sectei din interiorul complexului, pentru a obtine acceptul unui atac paramilitar asupra fermei.

Nu s-a dovedit nici pana azi daca au existat sau nu abuzuri impotriva copiilor din grupul davidienilor. Ceea ce cunoastem insa, este faptul ca asediul si atacul fortelor federale americane au avut rezultate complet dezastruoase. Pe marginea originii incendiului au existat de asemenea numeroase controverse, o investigatie guvernamentala conluzionand ca insasi membrii sectei ar fi produs incendiul in care au murit 76 de persoane.

Sursa: Conspiratii.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info