RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Unde sunt acum nenumaratele minoritati care traiau candva in Ungaria?

Print Friendly, PDF & Email

Unde sunt acum nenumaratele minoritati care traiau candva in Ungaria?Incepand imediat de dupa 1990, am fost asaltati constant de catre pretentiile iredentiste si de catre plansul de lebada al formatiunilor extremiste maghiare, care au bocit fara incetare Trianonul si au cerut pentru minoritati (n.r. in mod special pentru cea maghiara) drepturi si privilegii practic nemaintalnite niciunde in tarile democrate ale lumii. Ca atare, Romania a fost data adeseori pe plan international drept unul dintre cele mai fericite exemple de buna convietuire intre diverse minoritati si etnii conlocuitoare. Acest aspect nu poate decat sa ne bucure, insa stim cu totii ca pretentiile si uneori chiar obraznicia si dispretul fata de autoritatea si statalitatea Romaniei trece uneori de cel mai elementar bun simt al unui cetatean roman.

In Ungaria existau la inceputul secolului al XVIII-lea numeroase minoritati etnice: germani, slovaci,rusini, sarbi, romani, croati, aromani, iași (n.r. in maghiara jászok), secui, evrei, tigani, etc. Odata cu instaurarea dualismului austro-ungar, autoritatile maghiare au inceput un sistematic si amplu proces de asimilare si maghiarizare a tututor acestor minoritati care la acel moment insumau mai mult decat toata populatia de origine maghiara. Rezultatul implementarii acestei politici “de stat” a fost unul de-a dreptul dezastruos pentru viata culturala a minoritatilor nationale, un adevarat genocid etnic si cultural. De fapt, acest proces continua in Ungaria pana si acum in zilele noastre, la inceput de secol XXI, fiind in continuare politica de stat.

Unde au disparut romanii din Ungaria?

Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanești, din pacate maghiarizați – Adica vreo 25% din populația actuala a Ungariei.

Așa cum spuneam și cu o alta ocazie, cea mai mare parte a populatiei Ungariei de astazi nu este formata din unguri, adica din urmasii lui Arpad, cel care a venit in Europa in secolul IX, ci din romani, slavi, germani si alte neamuri maghiarizate, care si-au pierdut identitatea. Ce tragedie!!! Si acest lucru reiese clar din dovezile istorice, multe dintre acestea oferite chiar de unguri.

Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

“In actuala epoca a nationalitatilor evoluate si pe cale de evoluare, spiritul inalt al sentimentului national a inspirat si neamurile și națiunile de origine si limba valaha. Aceste neamuri, care isi trag originea si limba, in mare parte, de la marea ginta a Romei, oricat de dejosite si umilite prin apasare si starcire de-a lungul veacurilor, nu si-au uitat niciodata cu totul stralucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (In Valahia sunt aproximativ 2.000.000, in Moldova 1.200.000, In Basarabia 1.000.000, in Bucovina 500.000, in Transilvania 1.010.080, iar in Ungaria 1.085.000 de valahi. In total 6.795.000 de suflete.), care isi are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleasi datini si fel de a fi, si care locuieste o portiune de pamant a Europei, ce-i drept politiceste impartita in mai multe parti, dar geograficeste unitara, mare ca intindere si inzestrata de natura cu cele mai mari bogatii, poate avea viitor si se vede a fi chemat la existenta nationala.”

Note:

[1] adevaruldespredaci.ro


Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL