Unde sunt acum nenumaratele minoritati care traiau candva in Ungaria?

Despre specificul maghiar

Unde sunt acum nenumaratele minoritati care traiau candva in Ungaria?Incepand imediat de dupa 1990, am fost asaltati constant de catre pretentiile iredentiste si de catre plansul de lebada al formatiunilor extremiste maghiare, care au bocit fara incetare Trianonul si au cerut pentru minoritati (n.r. in mod special pentru cea maghiara) drepturi si privilegii practic nemaintalnite niciunde in tarile democrate ale lumii. Ca atare, Romania a fost data adeseori pe plan international drept unul dintre cele mai fericite exemple de buna convietuire intre diverse minoritati si etnii conlocuitoare. Acest aspect nu poate decat sa ne bucure, insa stim cu totii ca pretentiile si uneori chiar obraznicia si dispretul fata de autoritatea si statalitatea Romaniei trece uneori de cel mai elementar bun simt al unui cetatean roman.

In Ungaria existau la inceputul secolului al XVIII-lea numeroase minoritati etnice: germani, slovaci,rusini, sarbi, romani, croati, aromani, iași (n.r. in maghiara jászok), secui, evrei, tigani, etc. Odata cu instaurarea dualismului austro-ungar, autoritatile maghiare au inceput un sistematic si amplu proces de asimilare si maghiarizare a tututor acestor minoritati care la acel moment insumau mai mult decat toata populatia de origine maghiara. Rezultatul implementarii acestei politici „de stat” a fost unul de-a dreptul dezastruos pentru viata culturala a minoritatilor nationale, un adevarat genocid etnic si cultural. De fapt, acest proces continua in Ungaria pana si acum in zilele noastre, la inceput de secol XXI, fiind in continuare politica de stat.

Unde au disparut romanii din Ungaria?

Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanești, din pacate maghiarizați – Adica vreo 25% din populația actuala a Ungariei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Așa cum spuneam și cu o alta ocazie, cea mai mare parte a populatiei Ungariei de astazi nu este formata din unguri, adica din urmasii lui Arpad, cel care a venit in Europa in secolul IX, ci din romani, slavi, germani si alte neamuri maghiarizate, care si-au pierdut identitatea. Ce tragedie!!! Si acest lucru reiese clar din dovezile istorice, multe dintre acestea oferite chiar de unguri.

Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

[alert-announce] “In actuala epoca a nationalitatilor evoluate si pe cale de evoluare, spiritul inalt al sentimentului national a inspirat si neamurile și națiunile de origine si limba valaha. Aceste neamuri, care isi trag originea si limba, in mare parte, de la marea ginta a Romei, oricat de dejosite si umilite prin apasare si starcire de-a lungul veacurilor, nu si-au uitat niciodata cu totul stralucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (In Valahia sunt aproximativ 2.000.000, in Moldova 1.200.000, In Basarabia 1.000.000, in Bucovina 500.000, in Transilvania 1.010.080, iar in Ungaria 1.085.000 de valahi. In total 6.795.000 de suflete.), care isi are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleasi datini si fel de a fi, si care locuieste o portiune de pamant a Europei, ce-i drept politiceste impartita in mai multe parti, dar geograficeste unitara, mare ca intindere si inzestrata de natura cu cele mai mari bogatii, poate avea viitor si se vede a fi chemat la existenta nationala.”
[/alert-announce]

Note:

[1] adevaruldespredaci.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info