Cei din Emiratele Arabe Unite, mai solidari cu românii decât Ungaria lui Viktor Orban

Ce are România în comun din punct de vedere cultural, spiritual, chiar și geografic, cu Emiratele Arabe Unite? Aproape nimic am putea spune. Și cu toate acestea, cei din Emiratele Arabe Unite au demonstrat de curând mai multă solidaritate necondiționată față de cetățenii români, decât au putut-o face vecinii unguri, de aici, de la o aruncătură de băț.

„Emiratele Arabe Unite – lecţie de demnitate dată Ungariei şi lui Kelemen Hunor! (…) Atât declaraţia lui Kelemen Hunor cât şi cea a lui Szijjarto Peter se referă la faptul că produsele donate sunt doar pentru etnicii maghiari.„, scrie adevărul.ro

Dacă din niște motive necunoscute încă nouă, cei din Emiratele Arabe Unite au simțit că este necesar să ajute România, să doneze o cantitate substanțială de echipament medical necesar pentru lupta împotriva pandemiei de coronovirus, necondiționând în niciun fel cum va fi folosit acest echipament de către statul român, Ungaria lui Viktor Orban a făcut și ea o donație pentru România, anunțată într-ul stil festivist de către propaganda UDMR-istă din România, însă a condiționat folosirea materialelor și echipamentelor trimise, doar în șase județe din România (n.r. județele care au în componența lor însemnate comunități de etnici maghiari).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
Imagini cu „ajutoarele cerute de UDMR guvernului Ungariei”, Foto: Buletin de Carei

„Au sosit ajutoarele cerute de UDMR guvernului Ungariei. Potrivit postărilor de pe paginile UDMR Satu Mare și ale liderilor acestuia, în județul Satu Mare au sosit echipamente medicale de protecție, ca ajutoare, din partea guvernului maghiar. Acestea vor fi distribuite principalelor spitale din județ.”, scrie Buletin de Carei

Deși este vorba de un ajutor umanitar, condiționarea lui pe criterii etnice capătă o notă sinistră, de acțiune de epurare etnică în Transilvania, lucru de care din păcate Ungaria se face vinovată din plin de-a lungul istoriei.

Doar când e vorba să adune voturi pentru UDMR din județele Moldovei, Dobrogei sau ale Munteniei, atunci sunt buni și românii din afara bazinului carpatic pentru Ungaria?

Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, a votat cu ... UDMR-ul!, Foto: facebook
Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, a votat cu … UDMR-ul!, Foto: facebook

Păi ce faceți stimați UDMR-iști? Vă lăsați electoratul din Iași, Vaslui, Botoșani, Argeș, Constanța, Călărași, etc, să moară de coronavirus? Păi nu-i frumos! Ați ales să vă continuați politicile voastre de epurare etnică de inspirație medievală? Păi să știți că nu-i frumos! Suntem în secolul XXI, dacă n-ați aflat și voi până acum!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

PSD acuză: "Operaţiunea Sparanghelul a avut loc în mod evident cu complicitatea instituţiilor statului"

lun apr. 13 , 2020
„Situaţiile reprobabile petrecute zilele trecute în parcările aeroporturilor din Cluj Napoca şi Iaşi sunt desprinse parcă din filme cu proşti şi demonstrează, pe de o parte, lipsa de autoritate a instituţiilor statului, şi, pe de altă parte, faptul că preşedintele şi guvernul continuă să menţină România la nivelul unor ţări […]

Poate vă place și:

libris.ro