Cei din Emiratele Arabe Unite, mai solidari cu românii decât Ungaria lui Viktor Orban

Ce are România în comun din punct de vedere cultural, spiritual, chiar și geografic, cu Emiratele Arabe Unite? Aproape nimic am putea spune. Și cu toate acestea, cei din Emiratele Arabe Unite au demonstrat de curând mai multă solidaritate necondiționată față de cetățenii români, decât au putut-o face vecinii unguri, de aici, de la o aruncătură de băț.

“Emiratele Arabe Unite – lecţie de demnitate dată Ungariei şi lui Kelemen Hunor! (…) Atât declaraţia lui Kelemen Hunor cât şi cea a lui Szijjarto Peter se referă la faptul că produsele donate sunt doar pentru etnicii maghiari.“, scrie adevărul.ro

Dacă din niște motive necunoscute încă nouă, cei din Emiratele Arabe Unite au simțit că este necesar să ajute România, să doneze o cantitate substanțială de echipament medical necesar pentru lupta împotriva pandemiei de coronovirus, necondiționând în niciun fel cum va fi folosit acest echipament de către statul român, Ungaria lui Viktor Orban a făcut și ea o donație pentru România, anunțată într-ul stil festivist de către propaganda UDMR-istă din România, însă a condiționat folosirea materialelor și echipamentelor trimise, doar în șase județe din România (n.r. județele care au în componența lor însemnate comunități de etnici maghiari).

libris.ro
Imagini cu “ajutoarele cerute de UDMR guvernului Ungariei”, Foto: Buletin de Carei

“Au sosit ajutoarele cerute de UDMR guvernului Ungariei. Potrivit postărilor de pe paginile UDMR Satu Mare și ale liderilor acestuia, în județul Satu Mare au sosit echipamente medicale de protecție, ca ajutoare, din partea guvernului maghiar. Acestea vor fi distribuite principalelor spitale din județ.”, scrie Buletin de Carei

Deși este vorba de un ajutor umanitar, condiționarea lui pe criterii etnice capătă o notă sinistră, de acțiune de epurare etnică în Transilvania, lucru de care din păcate Ungaria se face vinovată din plin de-a lungul istoriei.

Doar când e vorba să adune voturi pentru UDMR din județele Moldovei, Dobrogei sau ale Munteniei, atunci sunt buni și românii din afara bazinului carpatic pentru Ungaria?

Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, a votat cu ... UDMR-ul!, Foto: facebook
Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, a votat cu … UDMR-ul!, Foto: facebook

Păi ce faceți stimați UDMR-iști? Vă lăsați electoratul din Iași, Vaslui, Botoșani, Argeș, Constanța, Călărași, etc, să moară de coronavirus? Păi nu-i frumos! Ați ales să vă continuați politicile voastre de epurare etnică de inspirație medievală? Păi să știți că nu-i frumos! Suntem în secolul XXI, dacă n-ați aflat și voi până acum!


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info