Insulele Feroe intentioneaza sa organizeze un referendum care le-ar putea aduce independenta

Insulele Feroe intentioneaza sa organizeze un referendum care le-ar putea aduce independenta. Anul viitor, autoritatile din Insulele Feroe vor organiza un referendum ce ar putea deschide calea catre independenta arhipelagului autonom.

In acest moment, Insulele Feroe reprezinta un arhipelag autonom sub suzeranitatea Danemarcei, insa dupa ce anul viitor pe 28 aprilie se va organiza un referendum cu privire la adoptarea unei noi Constitutii care sa le acorde dreptul la autodeterminare, in functie de rezultatele acestuia se va stabili daca Insulele Feroe vor ramane in cadrul Danermarcei sau isi vor declara independenta.

Insulele Feroe intentioneaza sa organizeze un referendum care le-ar putea aduce independenta

Insulele Feroe au o populatie de aproximativ 50.000 de locuitori si sunt situate in zona Atlanticului de nord, intre Danemarca, Islanda si Scotia. Desi acest teritoriu este oficial declarat autonom inca din anul 1948, toate afacerile care tin de relatiile externe sau apararea interna cad inca in sarcina Danemarcei. Inca un aspect inedit este faptul ca desi Danermarca a devenit membru al Uniunii Europene, Insulele Feroe au preferat sa ramana in afara UE.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

[alert-announce]”Constituţia (n.r. a Insulelor Feroe) ne va defini pe viitor identitatea noastra ca natiune, drepturile si obligatiile noastre fundamentale ca popor, inclusiv dreptul nostru la autodeterminare”, a declarat Aksel Johannesen, seful executivului local[/alert-announce]

Rezultate referendumului din Insulele Feroe de anul viitor pot deschide calea catre autodeterminare si pentru alte state, care pot vedea in independenta micului arhipelag un exemplu care sa le incurajeze. Toti ochii Europei stau de multa vreme atintiti asupra Scotiei, care si-a manifestat cu numeroase ocazii intentia de a-si obtine independenta fata de Marea Britanie.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol!

sâm feb. 11 , 2017
Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol! In timp ce romanii au fost manipulati si obligati sa-si vanda pamanturile catre straini, francezii sunt campioni la nivelul Uniunii Europene in ceea […]
Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol!

Poate vă place și:

libris.ro